ad molex....Maxtory je maji takyCitace:
Původně odeslal Paolo
Jak je slyset ten WD pri seeku ? :D (verim totiz, ze kazdy disk s FL je tichej...dokud se z nej nevali)
Printable View
ad molex....Maxtory je maji takyCitace:
Původně odeslal Paolo
Jak je slyset ten WD pri seeku ? :D (verim totiz, ze kazdy disk s FL je tichej...dokud se z nej nevali)
To nemám s čím srovnat, už ten disk nemám.Citace:
Původně odeslal Petrt
Seek byl slyšet i bez ucha na disku, ale nepřipadalo mi to jako nějaký kravál.
To ses ho docela rychle zbavil,ne?To takhle normálně koupíš disk a druhý den ho prodáš? :lol:Citace:
Původně odeslal Paolo
2 Petrt:Je fakt tichý.Mám ještě JBčko a s ním se to nedá vůbec porovnávat.JDčko(ale pozor,mluvíme o tom GBBO) není skoro slyšet.Akorát jsem zjistil,že pekelně topí.Ještě nemám větráky a tak jedinou cirkulaci vzduchu zajišťuje 12cm fan ve zdroji-dneska,když jsem ten disk formátoval,tak měl 52°C! :o Barča asi 43 a JBčko bych řekl taky tak(nepodporuje D-temp).
Krom jiného se zaobírám koupí a prodejem HW (koupím díly, sestavím PC, prodám).Citace:
Původně odeslal Tomas
No jasně,dělal jsem si srandu.
Jinak se chci zeptat na metodiku práce se SATA disky-je na tom něco jiného než u PATA?Myslím tím třeba způsob instalace(to už vím),ale taky např. dělení disků na partitions,atd.,atd...?
Ja se v tom teda sice moc nevyznam, ale myslim ze z hlediska skladovaciho prostoru pro data je to stejne...Citace:
Původně odeslal Tomas
Jina je obsluha - posilani dat, radice atd...
Krom jiného konektoru a to, že na některých deskách se ve Widlích chová jako SCSI řadič (tj. musíš nainstalovat ovladače) JE TO IDENTICKÉ s PATA.Citace:
Původně odeslal Tomas
Hele, muzes porovnat seek na Barce a na tom WDcku ? Seek Maxtora byl hrozne hlucny. Barca i pri max. seeku je ticha. K te teplote. Maxtor je v kejsu (Barca je v supliku) a ma porad kolem 55°C, bohuzel tedka nemam moznost tu teplotu nejak zmenit :(Citace:
Původně odeslal Tomas
Mám ale ještě jeden problém.Disk se chová jako dynamický.Ve správě disků ho můžu rozdělit na partitions,ale jen natvrdo,čili pouze při vytváření svazků.PM s ním pak nemůže udělat nic-nemá jeho jméno,písmeno,ani nezaregistroval,že je rozdělený...Citace:
Původně odeslal Paolo
Takže jak je to s vytvářením partitions na dynamickém disku?
EDIT:Tak už jsem na to asi přišel.Respektive na to,jak z něj udělat disk normální.Na něm už v PM partitions udělat šly.Nicméně původní otázka zůstává stejná-lze po vytvoření partitions ve správě počítače s těmito nějak hýbat(měnit velikost,přidávat,ubírat log. disky,atd.)?
Pro ty, kteří se ptali - první část recenze by měla vyjít ve středu a testované disky jsou tyto (vše 120GB kapacity):
Hitachi Deskstar 7K250 - 2MB, 8MB
Maxtor DiamondMax Plus 9 - 2MB, 8MB, SATA
Samsung SpinPoint P80 - 2MB, 8MB, SATA
Seagate Barracuda 7200.7 - 2MB, 8MB, SATA
Western Digital Caviar WD1200 - 2MB, 8MB, SATA
Hodnocen je jednak výkon, tak také hlučnost.
A ještě bych si chtěl ujasnit jednu drobnost:Lze spustit RAID i na discích od různých výrobců?Pochopitelně o stejné kapacitě.
Nebo to musí být 2 identické disky?
Citace:
Původně odeslal Eagle
no to je super tak vydrzim do konca marca. slo by to?dikes
Sakra, může mně někdo odpovědět,PROSÍM ???
Mělo by to jít s tím, že kapacita bude podle menšího z disků.Citace:
Původně odeslal Tomas
Nejsem si zcela jistý,jestli jsi tím myslel,že to jde na discích jiných značek nebo jen stejné značky s různou kapacitou.Takže jak jsi to myslel?Citace:
Původně odeslal Eagle
Obě varianty. Ono totiž 120GB Seagate má jinou kapacitu než 120GB Maxtor, ten jinou než 120GB Samsung atd.Citace:
Původně odeslal Tomas
OK,díky.Lze převést normální disk na dynamický bez ztráty dat?
A lze RAID udělat třeba jen na části disků tak,aby dejme tomu systém a programy byly na RAIDu a něco klasicky?
To sa tusim da, ale opacne uz nie.Citace:
Původně odeslal Tomas
Ano, ale v Linuxe ;D Tam priamo jadro podporuje vytvaranie RAIDov a funguje to na urovni particii.Citace:
A lze RAID udělat třeba jen na části disků tak,aby dejme tomu systém a programy byly na RAIDu a něco klasicky?
Hmm,tak nic... ;D :oops:Citace:
Původně odeslal Rainbow
anebo s trochu lepším řadičem...Citace:
Původně odeslal Tomas
Ano, obráceně ne.Citace:
Původně odeslal Tomas
Ano, ale u WinNT jen MIRROR, u W2K a vyšší už i RAID 5, ale vždy celá partition (která může být jen přes půlku disku).Citace:
Původně odeslal Tomas
u XP home není RAID5, teda pokud si nehacknete ten soubor, co to hlídá :-)Citace:
Původně odeslal Paolo
pokud máš Fortrona (zdroj; jakejkoliv) tak ty většinou když máš Seagate pískaj.. neni to nějak extra hlasitý, ale pokud je ticho tak je to slyšet jasně.. u některejch už to neni záleží na kusu - kámoš ho teď reklamoval kvůli tomu tak mu dali novej, ale píská pořád, ale míň.. s WD kladné zkušenosti nemám takže bych bral Maxtor a že je lacinej by mi fakt nevadilo :) pokud by nebyl např 5400ot nebo 2MB buffer