Je nepravděpodobné, že se jedná o chybu hry, takové místní drbání (i víc jak 1 vteřina, v jinak normálně plynulé hře) bylo i v GTA:VC v haitské čtvrti, dodnes neopraveno). Na rage3d postřehli že problém je pouze se 64MB kartami.
Printable View
Je nepravděpodobné, že se jedná o chybu hry, takové místní drbání (i víc jak 1 vteřina, v jinak normálně plynulé hře) bylo i v GTA:VC v haitské čtvrti, dodnes neopraveno). Na rage3d postřehli že problém je pouze se 64MB kartami.
Problémy, cukání a zpomalování může způsobovat i nevinně se tvářící software. Mám sestavu viz podpis a řešil jsem problém s výkonem, byl docela slušnej a pak se dost rapidně snížil, snažil jsem se to vyladit v BIOSu, dokonce jsem i Wokna přeinstaloval - to pomohlo, ale jen na chvíli. Pak jsem zjistil, že to dělá software k televizní kartě Leadtek Winfast XP Deluxe. Prestože v klidu (měřeno taskmonitorem) cpu skoro nežere a jen si tak v kllidu sedí v trayi, tak ve hrách (i v 3d marku) způsobuje snížení výkonu cca o čtvrtinu. Tak jsem si zvykl ho před spuštěním hry vypínat a je to.
To sem rád, že sis pomoh, ale tohle je evidentně jinej problém
Citace:
Původně odeslal Champion
dam ruku (i obidve ruky) do ohna za to ze pouzivas MSI Alert III.... ak hej tak potom ho skus vypnut a pusti si cosi. "cukanie" prestane. dosiel som na to ani neviem ako ale zistil som ze alert si kazde tri (alebo ako mas nastaveny refresh) zoberie na kratky okamzik 100% vykonu a 5MB pamate.... ten isty HDD mam aj ja a tiez som ho podozrieval ale ked som vymenil dosku kt3ultra za abita (a aj na nom mi to "cukalo" co ma privadzalo do zurivosti) ale potom som zrusil alerta a cukanie prestalo v hrach i 3dmarkoch...
Este mi vysvetli co je to MSI Alert III .....Citace:
Původně odeslal gremlin
Pozri do mojho popisu ! Mam tam nieco od MSI ??
MSI Alert je soft na monitorovanie MB od vyrobcu Microstar, t.j. takych dosiek aku si mal este nedavno pred tou Epoxkou (ked sa nemylim tak MSI KT3).
:-)
Zřejmě je třeba zopakovat, že toto je pouze NFSU problém! Jediným společným prvkem na mnoha konfiguracích kde se vyskytuje je R8500/9100 64MB
http://www.rage3d.com/board/showthre...0&pagenumber=1
Ještě k těm NFS. Mám R8500 asi 14 dní.Zatím spokojenost max. To kousání u mne bylo ještě horší, když jsem nainstaloval patche 4 (prý oprava grafiky,tak jsem si myslel ,že to pomuže a ono hov...)Holt NFS jsou celý nějaký začarovaný
Staci znizit detaily a vsetkoide ok. Vid moja zostava ziadne cukanie tam nemam. Mozes mat aku chces grafiku , ale ked niesi schopny si naistalovat a optimalizovat system nepomoze Ti nic.
Otazka znela co miesto 8500 tak ako bolo spomenute 9500np , 9600PRO,XT , 9700np ,9800np alebo PRO verzie.
podobny problem som mal na gt3ti200 - sem tam zasek. vymenil som grafulu na tu co mam v podpise a teraz to vali uplne plynule...
presne tak :wink:Citace:
Původně odeslal Csaba
2champ.: pozri mi do podpisu. mam tam nieco od MSI ??? a predsa som to pouzival pac som si zvykol na to u MSI KT3 Ultra... kazdopadne MSI ALert je <|> ktoru treba poslat do "teplych krajin"
k problemu... holt treba si poriaddne nastavit komp... ;D
Ajsti kdyby si radši napsal konfiguraci a nepoučoval o nastavení...
No tak po chvíli odmlce, jsem tady zase... tak jsem vyměnil VIA 266 za VIA 333 Solteka kvůli taktování zatím to mám na 12x175 default vcore, výkon mi v 3d marku 2001 lezl skoro o 1000 bodů oproti předhozím 12x165. Deska dělá hodně. Ale to škubání u NFS je stále, samozřejmě že když stáhnu úplně detaily tak to jede a udělá to třeba jen tak pět cuků za jeden závod, ale podívejte se jak ty needy vypadají na low detaily a 800x600, hnus!!!! Dávám vinu těm NFS, protože zatím jsem se u ničeho jiného s problémem s plynulostí nesetkal (jen u 3d marku 2003) ;-))
Na me sestave jsem hral NFS jeste s R8500 275/275 a kdyz jsem chtel MAX detaily, musel jsem mit 800x600, aby nebylo ANI skubnuti ....
Jenze skubani je subjektivni, znam lidi, co maji FPS 15-20 a rikaji, ze se to neskube ..... :-))))
Jako nejnižší framerate akceptuji těch 30, protože přeci jen lidské oko bere plynulost na 25 fps (viz filmy)... Nevím asi fakt toho radeona 8500 prodám a koupím 9500, holt už ta karta není co byla před rokem... ;-)
8500 jsem mel necely rok.... Byla to dobra karta , ale ted jsem "presedlal" na 9500@9700 8pipelines a naproste spokojenost. Jen ty pameti me s....u :lol: jdu jen na 285Mhz a potom artefakty... tak je nechavam stahnuty..... rozdil v Marcich je asi 300b
Jestli ti muzu radit , jdi do 9700 orig. je jich sice malo , ale sehnat se daji... :arrow:
Jo dík za radu, jinak zkoušel jsem to těch 800x600 a jede to, záseky už nejsou tak patrné a časté. Ale těch 800x600 není vůbec pěných... no pořídím lepší grafku a pak si myslí m už zahraju cokoliv (skoro) procák má rezervu velkou dost....
No, já se svojí sestavou v NFS:U namám v 1027x768 na největší detaily žádný známky škubání... Běží to absolutně plynně.
Štastný to člověk...
Procáky máme skoro stejný, grafiku taky, mě to nejede, tobě jo... murphyho zákon.
64MB vs. 128MB
Nemyslím si že by to byl nějaký podstatný rozdíl... je tam asi 2 procenta výkonového nrustu, někdy je dokonce lepší mít 64 mb kartu kvůli lépe taktovaným pamětím.
stále mimo, stále mi nevěříte? :?:
64vs128MB-přečetl sis informace a nemáš kontext. V tomto případě je problém v tom že v té hře jsou velké textury, zvlášť když je máš detailní. Do 64MB se to nevejde najednou takže se to načítá z ramky a hrne přes AGP-AGPtexturing. Což je několikanásobně pomalejší a musí se na to počekat-zadrhnout :-) .
Hlasuji pro Puťase :-)
přestaňte už to řešit poněvadž to opravily cat 4.2 a já měl zase pravdu :roll: