7k250 to dělaj normálně..............................mysli trochuCitace:
Původně odeslal commander
Někomu více, někomu méně. proč tu pak má být 2x prakticky to samé!
Printable View
7k250 to dělaj normálně..............................mysli trochuCitace:
Někomu více, někomu méně. proč tu pak má být 2x prakticky to samé!
Hmm a ty kdybyses obtěžoval si to přečíst, tak víš že "škrcení slepic" to neni ;-)
Commander: Projet to Ad-awarem si asi zkoušel, že ???
hehe, jestli mas nejakou monitorovaci utilitu na telpotu tak ji zkus vypnout
kdyz mi bezi speedfan, tak nic, ale kdyz ve windows pustim monitorovaci utilitu od Solteku (ktera jedina ukazuje spravne teploty :| ) tak disk dela to co ty popisujes - proste seek seek seek a dioda poblikava....
nevim proc to dela, zadnej log to nevytvari a stejne by to nemelo delat porad :?
me ten obcasny seek muj Seagate 7.200 Plus dela taky... nejdriv sem myslel ze je to chyba disku, ale tento dred me uklidnil. asi to opravdu bude nejaka vlastnost toho disku, protoze to fakt dela jen kdyz zrovna ja nic nedelam... treba kdyz si ctu nejakou dlouhou stranku v dredu na foru :)
no mne to obcas taky taky potichoucku seekuje ikdyz nic nedelam, ale je to mnohem tissi nez normalni seek, a hlavne u toho neblika ledka... to je jina vec :idea:Citace:
Původně odeslal Warlord
prave ze ne, ani asus probe, nic. Dyt tu taky mam screeenshot procesu-muzes juknout a zdiagnostikovat (pekny slovo :-) ) Idyz jsem vypl co se tyce aplikaci and vse, porad: seek seek blik blik. :evil:Citace:
Původně odeslal wong
jj, zkousel jsem Ad-ware, cisteni registru sys. mechanicem, NOD32 antivirem, defragmentaci... Uz nevim co dal. Mozna format.... Ale fakt se mi nechce, nez zase vsechno preinstaluju tak je den pryc :?Citace:
Commander: Projet to Ad-awarem si asi zkoušel, že
u mojej Barracudy tiez pozorujem sustavny seek, cca kazdu sekundu a pol. ajked ho nepocut, vidno len blikanie led. Vdaka tomu disk nikdy neprejde do suspendu, ani po hodinach nicnerobenia bez beziacich aplikacii ci netu.
Ale to len pod WXP, v 98-mickach sa disk vypne po dobe necinnosti ako ma nastavene.
clovece, nemas nahodou kerio (nebo jiny) firewall? jsem ho zkusil vypnout, a zda se ze to nedela, jeste prubnuCitace:
Původně odeslal rOn
XP maj myslim funkci "Optimalizovat disk pri necinnosti" nebo neco takovyho, da se to vypnout v TweakUI, ale ted se nejsem jistej.
napadla me jedna vec... nastavit vypinani disku treba po 5-ti minutach.. pak by to delat nemohl :DCitace:
Původně odeslal wong
ale kdyz blika kontrolka, tak se ti ten disk nevypne, protoze je tam nejaka aktivitaCitace:
Původně odeslal Warlord
presne tak.
Ze by to delal firewall tak o tom pochybuju, mam pres rok Winrouta a disky me jen tak pro nic neseekujou :-)Citace:
Tak co zabral ten Kerio?Citace:
Este napis aky mas file system (zaujimave, ze to este nikto nespytal). Niekto tu uz naznacil, ze to mozu byt zurnalove zapisy. Neviem presne co to je, ale je to ista cinnost disku pocas behu OS, hlavne na zabezpecenie obsahu disku. NTFS disky aj koli tomuto vykazuju nizsi vykon v benchmarkoch. Asi nebudes mat moznost to otestovat v inom OS (Win98 by bolo idealne), takze zober disk do ineho kompu, aby si vedel, ze to nie je sposobene diskom samotnym, ale nejakym softom v tvojom OS.
A nemáš v BIOSu zapnutý S.M.A.R.T.?
Mně taky asi 1x za 3s problikne dioda a zapnuté to mám.
Co ten SMART konkrétně dělá?Nějakou představu mám,ale určitě ne detailní... :oops:
Kedze mas Xp, povypinaj si tie sracky ako error reporting, system restore, indexing service..... detailne na http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm
este aj nod32/amon robi pri necinnosti scan na pozadi
ale tak ma napada, ze ked pri tom neblika ledka, bude to nejaka self-diagnostika. Pocul som aj taku verziu, ze ak na disku neurobis kompletny format, disk este "nevie" o tej nepristupovanej oblasti, takze si ju nejako kontroluje - aj ked sa mi to moc nezda ???
Ja mam doma 120GB PATA 8MB a okrem "sliepok" :D je to OK
SMART > Self Monitoring and Recovery System... prubezne se sam kontroluje a provadi diagnostiku kterou porovnava s referencnimi udaji. Pokud nejaka hodnota klesne pod dane minimum, zacne BIOS pri detekci zarizeni rvat, ze disk pomalu odchazi do diskoveho nebe...
Pise to hlasky typu: Disk XXX is bad. Save data and replace disk.
Mimoto jeste SMART za chodu opravuje drobne chyby disku...
Vrele doporucuji mit funkci SMART vzdy! zapnutou pokud vam na vasich datech zalezi alespon minimalne.
Vypnuti SMART je ekvivaletni vecem jako: vypnuti detekce otacek vetraku na cpu, vypnuti funkce "vypnutiu pc pri dosazeni xx°C na cpu" atd...
2 Warlord-díky za vyčerpávající odpověď-tak nějak jsem si představoval fci SMARTu.Zapnutý ho mám,protože už ten název mi přijde velmi "chytrý"... ;D
Firewall teda nepomohl, asi nejaka haluze...
Mam NTFS
cely disk naformatovan na dve partisny
mod32/amon je OFF, delalo to i pred nainstalovanim NODu
Zkusim jeste co rikal tomXX
nebo zase format, ale znate to komu by se chtelo zabit celej den reinstalem...Citace:
Kedze mas Xp, povypinaj si tie sracky ako error reporting, system restore, indexing service.....
hele a tobe ten disk seekuje v jednom kuse?
ne, tak jednou za vterinu. takovy sik sik blik blikCitace:
Původně odeslal Warlord
hmm a nebude to aut. oznámení o vložení ? :roll:Citace:
nevim co mas na mysliCitace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
taky pridam svou troskou do mlyna btw mam Hitachi Deskstar 7K250 160GB 8MB PATA a pri necinosti tj plocha ten neustaly seek seek blik blik mi dela taky mam XP a NTFS :?:
ne ze bych ti to pral, ale alespon nejsu sam :?Citace:
Původně odeslal Atom