Intel to posral prave tym, ze ta cache je sice vacsia ale pomalsia ako predtym... :roll:
Printable View
Intel to posral prave tym, ze ta cache je sice vacsia ale pomalsia ako predtym... :roll:
Ale P4P800 velmi prescotta nezhltne lebo ten bude zrat dost amperov a norma na starych doskach je iba nejakych 90A cize to proste neutiahne svinstvo to bude riadna piecka ;D
Jenom jsem chtel naznacit, ze velka cache neni vzdycky vyhra :) Teorie, to je moje. A praxe? Vzdyt na tom vykonu stejne ani nesejde, nejsem clovek, kteryho by trapilo par vterin grabovani MP3 navic :)Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
a jakej bude celeron s prescottem? taky takova plisen ja NW? kolik bude mit cache a tak... ?
stacilo by trochu cist.... 256kB cache a FSB533Citace:
Původně odeslal Xima
bude mit asi stejne velkou spotrebu jako Prescott, takze to bude zase shit :? :roll:
bude to naslaply asi tak jako P4 willamette a o neco malo vetsi propustnost pameti-teda podel znamych udaju a podpora SSE3 nebo jak tomu nadavaj este nejakej patek stejne nebude.
no Xima by si mohol odpustit debilne poznamky a prescott celer ale asi vazne nebude prave terno :? uvidi sa ale som skepticky
MadCap
Jsem rád, že to tak bereš, nechtěl jsem se nikoho dotknout. A s tím výkonem na tom něco je. Ale ta reklama má strašnej vliv ;DCitace:
Původně odeslal VerteX
To právě že nebude - bude pomalejší než Willamette. Vždyť jsem psal důvody.Citace:
Původně odeslal Rabban
Heh, asi sem pitomej, ale v clanku na SHW je receno, ze bude o neco rychlejsi, ale bude vic topit a nepujde do old desek... mas na mysli tohle? nebo sem neco prehlidl.... ???
Bude rychlejší než současný Celeron se 128 kByte L2. Ale protože má delší pipeline, nebude rychlejší než Pentia 4 Willamette a Mobile Celerony Northwood (oboje s 256 kByte L2). Nebýt 1 MB L2, je Pentium 4 Prescott vždy pomalejší než Northwood... a ten nový Celeron tak velkou cache mít nebude.Citace:
Původně odeslal Rabban
Nevite nekdo o seznamu boardu, ktere podporuji procesor Prescott? Dival jsem se na Intel, ale zjevne tam maji nedostatky, protoze tvrdi, ze jejich board s 875 tento Prescott neumi, coz asi neni pravda.
Eagle: diky za vysvetleni
Prochaine: precti si tu recenzi na svethardware... nejake i875 budou podporovat a nejake ne. vic najdes tam
Mrkněte na tabulku v dnešních aktualitách na SHW. Cache Prescottu je šíleně pomalá - víc než 2x oproti Northwoodu !!!
zda se mi to, nebo prescott odhaluje porad vic hnojovin ze sveho vnitrku?
Byl to vtip, ale je vidět, že opravdu v cache L1 je "zakopán pes".Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
By ma zaujimalo ci Prescottovi tiez trva urobit jeden shift dolava (SHL) 4 clocky ako P4 Northwood. Obycajne pentium to urobi za 1 clock.
To moc nechápu. Pokud zvedli L2 cache až na 1MB (tedy dvojnásobek), musí to být provázeno velkým zvýšením výrobních nákladů. Ale pokud je nová cache tak pomalá, tak se efekt zvětšné cache z velké části eliminuje.Citace:
Původně odeslal Eagle
Takže Intel vynákládá velké úsilí , aby se mu podařilo zvednout cache na 1MB, ale efekt je nulový. Je to vůbec ještě Intel ???
Po tom zda mam Prescott barell shifting jsem uz take patral ale nezjistil jsem nic :-( Nevite nekdo?Citace:
Původně odeslal Vorlon
Až na to, že ho podporují zjevně i některé i845, takže to jsou zvláštní i875tky ...Citace:
Původně odeslal Rabban
No tak to jsem zvědavej jak to teda bude :roll: Chci si pořídit new hw...zatím to vypadá na nw :idea:
Skade si nabral ze 845 bude podporovat prescot?
Pro podporu Prescottů 3.2 a 3.4 GHz je nutné vlastnit motherboard postavený podle FMB 1.5 - takové se začaly objevovat až na podzim
Takze to asi s mojim MB si ani netuknem s 3.2GHz Prescotom ;D
:roll:Citace:
Původně odeslal maros000
http://www.asus.com/products/mb/even.../prescott.html
Mno tak jak tak čtu, bude muset vyjít zase nějaká nová verze.
Taky mi vůbec nejde do hlavy, jak už tu někdo psal, proč zvedali L2 cache na 1MB, když je stejně pomalá jak plečka, takže to ve finále má skoro nulovej výsledek. Prostě nechápu.
Jedině cenově na tom neni tak špatně, a to provozní napětí mě taky dostává :D
Intel pokracuje v trende, co zacal s P4kou - vyraba procesory kvoli parametrom a nie kvoli vykonu. Pozries si, ze to ma velke cisla - GHz, KB cache a cenu ( ;D ) a kupis to, lebo to "musi byt dobre"...