Ne, fakt o tom vim dyl ;) - jen jsem cetl dokumenty o mereni optickeho spoje behem roku - z VUT - byla na to diplomka ;)...Citace:
Původně odeslal Marty
Printable View
Ne, fakt o tom vim dyl ;) - jen jsem cetl dokumenty o mereni optickeho spoje behem roku - z VUT - byla na to diplomka ;)...Citace:
Původně odeslal Marty
No - ehm - tak je jasny, ze na profi neni WiFi 2.4, ale ANI Ronja ;) - tam je tak 10Ghz sranda, ale stejne na propojeni siti vsichni pouzijou uz existujici site - tzn. Radiokmunikace (prave to 10Ghz) nebo optiku Telecomu...Citace:
Původně odeslal MadCap
Co to zase povídáš ??? .Citace:
Původně odeslal Hardman
Pokud budeš chtít něco opravdu profi, tak ti velmi pravděpodobně ani 10 GHz nevyhoví, protože to je taky volné pásmo. Musel bys použít licencovaná pásma (18, 26, 38... GHz). Ale tady si asi pozapomněl na jednu drobnost, my se tu bavíme o spojích pro nějaké amatérské komunitní síťky, které stojí pár tisíc Kč, kdežto tebou prezentované varianty profesionálních spojů vyjdou na stotisíce až milióny. To je malinko rozdíl :wink: .
Kdybys hledal, tak bys nasel, mam ronju (jeden z klonu na plosnaku) za oknem (mentalne z vnitrni strany kvuli delnasum co zateplujou barak :wink: ). Kdyz byla venku, tak na tu vzdalenost (100m+-) ji ani mlha nevadila. Rano je to temer dokonale proti slunci a taky to skousne. V zime ve snehovy vanici to taky fungovalo.
Porad nejaky zarizeni s odpovidajicim pomerem cena/vykon a pak se muzem bavit dal, co je lepsi. Postavit neco lepsiho, co je cenove o min 3 rady jinde umi kazdej idi.ot.
Ehm... to jeste nevis, v jakem stavu je nase Brnenska czfree sit, kde prenos z jednoho konce Brna na druhy ma propustnost 5-8kB/s se ztratovosti 50%. U nas v Zabinach se planuje Ronja (dokonce myslim ze dve), jednu bych teoreticky mohl mit na strese, kdyby se mne (nebo nekomu jinemu) podarilo prekecat otca. Je sice pravda ze ten spoj by byl asi na kilometr, nic to ale nemeni na tom, ze by to byl velky vykonnostni boost a konecne by to mohlo zacit fungovat nejak normalne. Wifi je tak dobre akorat na pripojeni koncovych uzivatelu, na pater rozhodne ne. Tady v Brne maji problemy i BreezeNety (kamos jeden spoj takhle ma).Citace:
Původně odeslal Hardman
:o :lol: :lol: tak to je neco. Kdybys o tom neco malo vedel, tak tuhle svetobornou <>ovinu nikdy nenapises. S WiFi se neda srovnat. Jedine minus je vzdalenost, na kterou je to pouzitelne. Ronja se vyplati uz kvuli te cene a parametrum - sestroji to kazdy s IQ vetsim nez ma pajka. OMGCitace:
Původně odeslal Hardman
;D ;D >:} lol co se tu clovek jeste nedovi. tak 5Mb HD wifi lepsi nez po kabelu 9Mb FD (cistych dat) :) no nic, sem se asi nechal nejak unest :)
OK, dobre - NO FLAME - uz mlcim... zadnou Ronju jsem nestavel (to ale neznamena, ze ji neznam - chtel jsem se pridat do brnenske CZFree - hm - a kdyz jsme u toho - porad bych s nekym sit udelal a i o Ronje jsem uvazoval, ale proste jsem slysel na to nazory lidi, co se sitema hodne zabyvaji a chteli Ronju taky stavet nebo ji i meli...), jen proste jinej nazor, tot vse...;) PEACE
Bych tu Vasi sit chtel videt. ;)Citace:
Původně odeslal Hardman
Prijed se podivat, radi predvedeme ;DCitace:
Původně odeslal CompCrasher
jinak http://www.brno-czfree.net (ale ty stranky nic moc)