@Rainbox:vcera jsem dostal do ruky tu samou desku, akorad v5.
Ma nafouklych vsech 9 kondiku,co jsou u procaku u ATX konektoru. Vsechny jsou 1500uF. Nevis, jak mam zkombinovat 2200 a 1000?Diky moc
Printable View
@Rainbox:vcera jsem dostal do ruky tu samou desku, akorad v5.
Ma nafouklych vsech 9 kondiku,co jsou u procaku u ATX konektoru. Vsechny jsou 1500uF. Nevis, jak mam zkombinovat 2200 a 1000?Diky moc
Tato mala zle tusim len vsetky tie male - velke boli tusim OK. Treba zistit, ako su zapojene a podla toho kombinovat 1000+2200.
u me jsou prave vsechny velke nafoukle. Jak zjistim, ktere jsou paralelne?Citace:
Původně odeslal Rainbow
kondiky sa nafuknu ked su prepolovane alebo ked je na nich vyssie napatie. kedze prepolovanie je malo pravdepodobne tak to bude asi tym napatim. :?:
mohlo by to byt ale aj prilis velkym zvlnenim napatia a kondikom tak moze tiect velky prud.
Hmm... jak presne se projevuje deska, kdyz ma nafoukle kondiky (nevim jestli vytecene)? Mam doma taky jednu chciplou a dokonce se i zapne, asi na 0.2s, nez vyleti ze zdroje jiskra. Takze bud sou ty kondiky zkratle nebo je tam zkratlyho jeste neco vic...
Ted se rozhoduju, jestli kondiky vymenit a hlavne za jake. Budou stacit obycejne? (jestli to nejsou nejake nizkoimpedancni, ktere se se zatezi nezahrivaji...)
To nebude ono. Keby bol nejaky skratovany, tak buchne (tantalove pekne horia ;D ).
tak jsem kondiky vymenil,
nainstaloval XPcka, ale obcas zamrzne USB mys a musim restartovat.
Systemovy disk bezi v PIO modu, i kdyz tam mam 80zil kabel.
Muzu odebrat IDE radic, i kdyz je na nem systemovy disk?diky
EDIT: tak jsem odebral primar a po restartu to uz jede
Hm, to som uz zsistil aj ja... :-(Citace:
Původně odeslal Rainbow
Snat si uz nejaku Abitku neopravoval ;D Ze by SA6R :lol:Citace:
Původně odeslal Rainbow
A nie jednu - SA6(R) tusim asi 3 a este niekolko BX133-RAID.Citace:
Původně odeslal e1
Ulovok zo 4ks MS-6337LE5 ;D
http://www.rainbow-software.org/misc/box_caps1.jpg
http://www.rainbow-software.org/misc/box_caps2.jpg
Pekny "Ulovok" po com predavas ?
Co by sa mohlo stat keby si napajkoval na miesto nejakeho kondiku 1500uF napr 2200uF podla mna by sa nic nemalo stat ved tie kondiku su tam koli vyfiltrovaniu napatie a nie koli nejakym neziaducim frekvenciam.... malo by to byt stabilniejsie podla mna...
Aj ja mam celkom pekny kondik celkom slusny 33000uF 50V 8-) este ceskoslovenska vyroba kvalita zarucena !!! tak 5cm priemer a vyska tak 15 Cm 8-)
lol to z tych mojich ? si mohol nechat este aj tie pred tym ... bolo by toho o kusok viac :DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Ano, to je z nich :-)
Keby som to vsetko nechaval, tak je toho uz slusna kopa ;D Uz som aj tieto vyhodil, lebo mi to tu zavadzalo.
Zdravim, viem ze toto je uz pekne stara doska a aj stara tema :) ale dostala sa mi uvedena doska do ruk samozrejm s nafuknutymi kondurmi... vymenil som len tie nafuknute t.j. boli to tie velke + jeden maly a doska sa mi zastavi (podla diagnostickych LED) na Memory Detection test alebo na Decompressing BIOS image to RAM for fast booting. A strieda sa to - proste sa raz dostane len po detekciu RAMky a tam to skonci aj ked tam ramku mam (aj som cistil slot pre ramku aj vytahoval zasuval ale stale to iste) a obcas alebo skor ked to necham dlhsie vypnute mi to prejde aj na to Decompresing BIOS ......
Chystam sa vymenit aj zostavajuce kondiky ktore vyzeraju na pohlad dobre... a ked to nepojde tak to vyhodim von oknom :D
Ak je nejaky nafuknuty, tak treba vymenit vsetky rovnakeho typu.
Dalej ked vsetko vyzera OK ale nefunguje to, tak treba poriadne prehliadnut plosak na mechanicke poskodenie - casto okolo socketu (od spony chladica) alebo na zadnej strane (ked sa doska vselikde valala).