Ten Zalman Ti pravděpodobně moc nepomůže, to jenom v případě, že máš hodně silný fuk z chladiče CPU směrem k NB, jinak bych to odhadoval na zlepšení tak o 3 stupně ...Citace:
Původně odeslal deox
Printable View
Ten Zalman Ti pravděpodobně moc nepomůže, to jenom v případě, že máš hodně silný fuk z chladiče CPU směrem k NB, jinak bych to odhadoval na zlepšení tak o 3 stupně ...Citace:
Původně odeslal deox
Takze to cidlo co meri teplotu desky je na tom NB?Citace:
Původně odeslal Over
Buď je tam anebo měří blbě. Určitě nemám v casu 50 stupňů :-)
Proc myslis, ze tam nemuzes mit 50 stupnu ?
Ja mam ted jen behem browseni teploty 28 (CPU), 35 (MB), v pokoji tak 20 +-2 stupne a to mam v Casu slusny pruvan.
Pokud ti v Case "stoji" horky vzduch, pripadne mas treba o 5 stupnu vic v mistnosti, tak tech 50 stupnu pri zatezi nevidim jako nerealnou hodnotu.
(Hm, s tim pruvanem kecam, jak ted vidim, predvcirem jsem si vyvedl na 5,25 celni panel u Chieftecu vypinace na ty ctyri vetraky, co v nem mam a jeste jsem si nezvykl, ze je mam obcas vypnute a obcas zapnute (ted je mam vypnute)
Pres TVnoviny pustim Prime s temi ctyrmi vypnutymi vetraky a hodim ti sem namerene teploty.
taky si myslim, ze je to realna teplota, protoze dnes pres noc jsem vsechny ventilatory v case(5*CM, 1*na NB, 1*OTES fan) soupnul pres regulator na 7V, VGA Silencer jsem dal na LOW a rano kdyz jsem se probudil, tak v MBM byla max. teplota v case 36°C.. Sice je to celkem dost(normalne je mam tak na 8-9V a NB+OTES normal 12V a max. teplota tak 32°C), ale bylo to poprve, co mi to PC pripadalo celkem tiche..(nejvic sel slyset zdroj)
Tim padem, pokud bys ve skrini nemel zadne vetraky a v pokoji teploty treba 26°C, tak to je "teoreticky" mozne(ja mam v pokoji porad teploty 24-25°C, proste teploucko :wink: )
btw, CPU mam pri brouzdani, atd.(proste idle) teploty cca 40-42°C a pri full LOAD mam tak 55°C, protoze ten Enermax mi na nem bezi na nejnizsi otacky, kdyby bezel na plno, tak je to o dost min...
Je to tak. Ta "žvejka" je fakt humus. Proč ji tam dávají? Odstranil jsem, nanesl pastu a teplotak klesla o 10 stupňů!! Hned se dá přetočit víc. Do teď jsem mohl hodit max. fsb 255, pak už to bylo Prime Unstable, teď v poho 260 ;DCitace:
Původně odeslal Over
Ještě se chci zeptat, existuje nějaký soft na regulaci otáček větráků na téhle desce? Zkoušel jsem MB a pár dalších věcí, ale vše jen informuje bez možnosti regulace. Nevíte někdo?
SpeedFan 4.09Citace:
Původně odeslal Marcelus
Díky, mám staženo a vyzkouším 8-)Citace:
Původně odeslal eraser
Prográmek je to pěkný, ale nedaří se mi s ním (a prý to ani neumí) na téhle desce regulovat víc než jen CPU FAN. Ostatní jedou vždy na plný výkon. Neexistuje ještě něco, co by zvládlo ovládat i ostatní DMI konektory na desce nebo je to problém použitých chipů na P4P800?