Ale hej ;) Komu sa xe stale natukavat root heslo, ked xem nieco menit... ;DCitace:
Původně odeslal howard
Printable View
Ale hej ;) Komu sa xe stale natukavat root heslo, ked xem nieco menit... ;DCitace:
Původně odeslal howard
zvlast kdyz je z bezpecnostnich duvodu delsi... ;DCitace:
Původně odeslal e1
no pod administratorem ve Woknech normalne delam porad...ale cistit to pak uz neni sranda od toho inet bordelu...
Vazeni ctenari, je zde nekdo, kdo nepracuje pod administratorskym uctem a je ochotny zde vysvetlit, proc je to spatne?
Jsem zcela jednoznačně pro Win2K SP4. WinXP/SP1/SP2 neskutečně zaplácávají paměť různými services, které nejsou vůbec potřeba, i po jejich vypnutí zabírají základní procesy WinXP (smss.exe, services.exe, lsass.exe, svchost.exe, explorer.exe, winlogon.exe) téměř 2x tolik co ve Win2K. Základní instalace WinXP zabere na disku také více místa, než Win2K.
WinXP nepoužívají standartně DisablePagingExecutive jako Win2K a naopak používají debilní Logical Prefetcher který ve Win2K vůbec není, známé je i dost konzervativní nastavení WinXP a TCP/IP Stack registry settings, ve WinXP se mi vůbec nelíbí integrovaný firewall, MSN Messenger, WMP 7/8/9 - Win2K mají jen WMP 6.4 - the best ve spojení s ffdshow. Ve WinXP chybí standartně podpora protokolu NetBEUI, díky špatnému defaultnímu nastavení TCP/IP jsou časté Delayed TCPIP ACK, concurrent TCP connections jsou ve WinXP nastavené na velmi malé hodnoty, o množství zbytečných services jsem už psal.
Ve Win2K je nejlepší pracovat jako user/power user a programy které potřebují administrátorské oprávnění spouštět přes RunAs. Jinak pod Win2K může být taky přihlášeno více uživatelů, a není problém si vytvořit účet "správce" a nebezpečné pravomoci mu odebrat přes gpedit.msc
Zajímá mě názor ostatních, co podle nich ve Win2K oproti WinXP tolik chybí a neexistuje řešení od třetí strany (mnohdy lepší než řešení MS), že je to nutí instalovat WinXP. Zatím jsem nenarazil na aplikaci, kterou jsem ve Win2K nerozjel - pravda, výjmečně jsem musel použít nástroje Win2K resource kitu.
ve W2k mi oproti XP nechybi nic duleziteho ale jsou drobnosti ktery me stvou ze u W2k nejsou:
-ikonky v trayi nepouzivaji 256barev - ty ktere jsou na 256 barev delane vyúpadaji nechutne
-dalsi vec se opet tyka traye a to schovavani - bez nej mam plnou pulku traye
-posledni vec pruhlednost textu pod ikonama na plose - to sem resil externim programem
ma nekdo reseni na prvni dva problemy?
Po vic nez roce budu reinstalovat na novej disk a rad bych se zase vratil k W2k ale tydle veci me zrazuji protoze sem si na ne zvykl - (hlavne to schovavani)
Mimochodem kdyz sem dkysi delal testy, W2k byly rychlejsi v CAD aplikacich nekde az o 10 procent proti XP.
Traypilot, kdysi sem to mel nainstalovany, ale uz sem si nejak na ten muj dloooouhej tray zvyknul :-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
Jak?Citace:
Původně odeslal Spec
Problem ze todle schova vsechno, plna verze vsechno mimo hodin, ja si potrebuju vybrat co ma bejt schovany a co ne....Citace:
Původně odeslal ctrl_j
no jo jak? to byl duvod proc sem presel na XPCitace:
Původně odeslal howard
nuz, kedze som mal rok W2k a teraz mam XP (pol roka SP1, teraz SP2), mozem zodpovedne povedat: W2k boli ovela lepsie...
za ten rok, co som mal W2k ani JEDINY reinstall, tieto XP ma stvu cim dalej, tym viac (explorer padne z nicoho nic, hajzel jeden).
To se mi take stava. Hledal jsem priciny v nestabilite. ALe pokud mam Prime 40 hodin ok. Tak uz fakt nevim. :-(
Cece nevim...uz mam skoro rok XP prof. + SP1 a zatim stale drzi bez problemu...ale je fakt, ze pokud se clovek o ne nestara jak o maly decko...Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
na 2. pc mam klasika W2k + sp4 -max. spokojenost. A W2k3 taky nejsou k zahozeni ;D
Noo rok a pol som pouzival WIN XP bez problemov potom prisiel internet a kazdy tyzden reinstall samozrejme az po tom co som nainstaloval SP2 ale aj bez toho proste hruuza a ten explorer mi tez stale padal a sposobuje to trojan , teraz pouzivam W2K a absolutna spokojnost za dva mesiace ani jeden reinstall sice to padalo lebo TV karte sa nelubi ked je zvysene PCI hmmm
ale ked je vsetko v BIOSE na default tak to ide jak gula !!!! W2KSP4 BEST windows !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ked ne kvoli hram tak hlavne na INTERNET !
tak co, i přes aktualizace WXP - pořád jsou ty dvoulitry lepší ? ;)
koupil jsem notebook s wXP a vzhledem k rychlosti (pomalosti) tam přes svátky asi taky prdnu w2k+sp4
debilny "placebo" efekt, w2k nemozu byt rychlejsie ako wxp ked z wxp oholis tie vizualne ci ine serepeticky. Ked neni clovek debil, nemoze sa dostat do stavu ako tu popisuje MaTTo S :roll:Citace:
Původně odeslal Jezyn
asi tak nejak. Ja mam wxp sp2 instalnute od 5.1.2005 a ziadnu vir, trojan, spyware, nic! [klop klop]. Staci pouzivate spravne nastroje na defragmentaciu, cistenie a optimalizovanie registrov, poriadne vyladit vykon a nemozes mat problem. To ze niekto nie je schopny si nahodit aspon antivir or fw, nie je problem xpciek.Citace:
Původně odeslal MadCap
Ve Windows 2000 mi chybi jedna pro me dulezita vec - ClearType. Z tohoto duvod pouzivam XPcka na notebooku. A nezanedbatelne je take to, ze XP startuji vyrazne rychleji (coz pro pouzivani hibernace zase tolik nevadi)
S WXPSP2 som relatívne spokojný, ale samozrejme hneď po installe SP2 vypínam a zakazujem také kraviny ako Motivy, Firewall, Centrum zabezpečení, Autoaktualizáciu, Obnovenie atd(o genuine advantage ani nehovorím :-) )...o bezpečnosť systemu sa viem postarať aj sám a inými prostriedkami, nepotrebujem k tomu rozumy MS. Jediné čo mi bráni vrátiť sa k w2k je ich pomalý boot.