ja tu mel AOC LM919 a prisla mi super ... hral jsem na tom i asi dve hodiny RTCW:ET a v pohode ;) ...
Printable View
ja tu mel AOC LM919 a prisla mi super ... hral jsem na tom i asi dve hodiny RTCW:ET a v pohode ;) ...
2Crus:
Ja si za tim stojim taky ;D.
Zadne softwarove stopy za kurzorem mysi jsem zapnute nemel (on tu blbost dneska jeste nekdo zapina ?), proste jsem to Eizo pripojil na DVI vedle analogu, kde jsem mel svou CRT 19-ku a zapnul v ovladacich klonovani. Vsechno se pekne vykreslovalo zaraz na CRT (1280x1024 @85Hz) a LCD (1280x1024 @60Hz), takze by se dalo rict, ze taky vim o cem mluvim. Ty sis vazne za tech 1600 hodin nevsimnul rozpatlanych pismen a hran, kdyz tahas po plose nejake okno ? Skutecne jsi nevidel rozmaznute objekty, kdyz se ve 3D gamesach otacis ? To mi pripada divne, protoze ja jsem si toho vsimnul uz behem prvnich par minut, co jsem mel ten panel zapnuty. Asi to bude tim, ze je to vedle vadnych bodu vzdycky prvni vec, co me na LCD zajima. Z mych osobnich, zduraznuju subjektivnich zkusenosti je to proste line prditko na gamesy absolutne nevhodne, nicmene pro sve celkem slusne barevne podani a moznosti nastaveni barevnych charakteristik vhodne na upravu fotek nebo jinou beznou praci, kde se toho moc nehybe. Ale to uz se zas opakuju a nikam to nevede. Ty mas stejne svuj nazor, ktery ti nekdo nevezme (taky bych prskal, kdybych si to Eizo koupil a nekdo mi ho pomlouval), ale opakuju, ze tenhle thread je o hledani LCD 19", tak tu nebudeme prudit s nejakymi nedomrlymi 17-kami...
PS: Nastesti clovek, pro ktereho jsem ten panel kupoval byl nakonec strasne spokojeny, protoze mel predtim nejakou 15-ku CRT AOC, totalne rozdrbanou a bez cervene barvy ;D Jak rikam - je to vsechno o prioritach...
na www.technet.cz mas navod, je to docela složitýCitace:
Původně odeslal Hanz
což o to filmy a hry na tom docela jdou,ale zkoušeli jste někdo porovnávat zobrazení fotek na lcd a na kvalitním monitoru.To je teda dost výrazný rozdíl.A nezmenší ho ani lcd od eiza.
teda kdyby byly parametry realny bylo by to asi zajimavy
http://www.auo.com/english/products/...o&product_id=8
to by bylo....
hele auo nebyl nahodou ten vyrobce co delal 16ms 17" ???
prva zaujimava odpoved na moju povodnu otazkuCitace:
Původně odeslal Nicx
ale ma to par hacikov
1. nejake auo nepoznam takze to by bolo dost riziko
2. asi by som to tu nikde nezohnal
ale dik za tip
zacinam silne uvazovat o NEC MultiSync LCD1760NX
tu na fore to jeden clovek dost vychvaluje - aj pre fps
tak sem to nasel
auo = AUOptronics...nejvetsi taiwansky vyrobce a jedenz vyrobcu 16ms 17"panelu....
wolferine : jo auo ji melo prvni potom lg a samsung
ale uz maji na strankach i 17" s 12ms
ace:
chce to chvilku pockat nez na z toho panelu vyrobi lcd
jinak ten nec 1760 pokud se nepletu ma taky auo az 1701 ma lg
kdybych necekal na nejakou rozumnou 19 tak bych sel ho herculese 920 pro dvi ma hyuundai (ted hydis asi) s 20ms
A co rikate na tento:
(s ti response time snad kecaji :-o )
http://www.roverscan.com/site/rovers...sByCode/L18003
Ako tu uz bolo napisane, AU Optronics je jednym z najvacsich vyrobcov "16ms" panelov...Citace:
Původně odeslal ace
By si sa divil, kolko LCD monitorov ma zabudovany panel od AU Optronics, co myslis btw. aky panel ma ten 1760NX? :-)Citace:
2. asi by som to tu nikde nezohnal
ale dik za tip
zacinam silne uvazovat o NEC MultiSync LCD1760NX
tu na fore to jeden clovek dost vychvaluje - aj pre fps
Mamut: ta pristupova je fakt zaujimava ak je pravdiva
sisi: o auo som nevedel, dakujem za info
kladiem slusne otazky, cakam slusne odpovede
tento thread sa miestami dost zvrhol na ine temy
ja som povodne hladal dostupny 19" lcd na ucely, ktore som popisal na zaciatku ale zatial sa tu popisalo vselico len nie to co by som potreboval
Tomu by som neveril ani trochu... este stale je na trhu malo 17" panelov, ktore su +/- schopne posytnut 16ms pri vsetkych farebnych prechodoch, takze 19" panel s 12ms je automaticky mimoriadne podozrivy.Citace:
Původně odeslal ace
No, tie Tvoje poziadavky som si pozrel, ale problem je v tom, ze su az prilis narocne... Proste ak chces v sucasnosti rychle LCD na hry, tak jedine 17"ku. Ak si ochotny robit v tomto smere nejake kompromisy (rozumej nie si hardcore fps gamer a nejake to mensie mazanie kde tu v rychlych scenach Ta nezabije), tak potom by sa dalo cosi poradit aj s 19" panelom... (samozrejme s IPS panelom, MVA/PVA imho neprichadzaju kvoli fps hram do uvahy)Citace:
ja som povodne hladal dostupny 19" lcd na ucely, ktore som popisal na zaciatku ale zatial sa tu popisalo vselico len nie to co by som potreboval
sisi, mozes prosim strucne vysvetlit IPS, MVA/PVA pojmy?
konkretne ma zaujima ako teda zistit aky panel ma konkretny vyrobok lebo v beznych specs. to nevidim
ja som si inak pripadal ako priemerny uzivatel co chce trochu vacsiu obrazovku
ale uskromnim sa aj s 17", cena oproti 19" je priazniva, cakat sa mi do nekonecna nechce, to radsej zoberiem teraz 17" a o 2 roky to niekomu posuniem a zoberiem potom nieco slusne 19"
inak, ten vyssie spominany 19" ma uvadzanu odozvu 10 ms, co je velmi podozrive
Nuze, ak vies (aspon trochu) po nemecky, tak vcelku nazorne popisane vysvetlenie je tu: http://www.prad.de/new/lexikon/blickwinkel.html.Citace:
Původně odeslal ace
Len tak mimochodom, PRAD.de je naozaj skvela stranka, navstevujem ju uz vyse roka a je tam neuveritelne kvantum informacii (hlavne na forach). Velmi zjednodusene povedane, (S-)IPS panely su imho dobry kompromis medzi farbnostou/pozorovacimi uhlami/rychlostou odozvy. MVA/PVA panely su dobre v prvych dvoch kategoriach, ale "pokulhavaju" v tej tretej, TN panely su natom presne opacne...
No, mas pravdu a je to problem... jedine hladat na nete. Teda ak sa k tomu samozrejme neda dopatrat na PRAD.de...Citace:
konkretne ma zaujima ako teda zistit aky panel ma konkretny vyrobok lebo v beznych specs. to nevidim
Ono, je aj par velmi peknych 18" modelov. Bohuzial sa uz (udajne) pomaly prestavaju vyrabat.Citace:
ja som si inak pripadal ako priemerny uzivatel co chce trochu vacsiu obrazovku
ale uskromnim sa aj s 17", cena oproti 19" je priazniva, cakat sa mi do nekonecna nechce, to radsej zoberiem teraz 17" a o 2 roky to niekomu posuniem a zoberiem potom nieco slusne 19"
Ako som uz pisal... ja osobne by som tomu neveril. Prinajlepsom je to 12ms pri specialnych farebnych prechodoch, ale maximum bude urcite vyssie (25ms alebo viac).Citace:
inak, ten vyssie spominany 19" ma uvadzanu odozvu 10 ms, co je velmi podozrive
sisi, dakujem za podrobne info, takto by mali vyzerat odpovede
po nemeckey neviem ani tuk ale to nevadi
babelfish ( http://world.altavista.com/ ) ak by niekto potreboval) tu nemecku stranku prelozil celkom citatelne (do anglictiny)
AD Roverscan Maxima 195:
Podle me tam zapomneli dat celkovy cas tzn. cas rosviceni bodu a cas zhasnuti bodu. Koukl jsem na model Futura 192 a tam uz uvadeji toto: Response Time: Tr+Tf=25 ms (Ta=25°C), u jineho modelu Maxima je toto Response Time: 15+10 = 25 ms zatímco u te Maximy jen toto: Response Time: 10 ms. Takze bych odhadoval že je to jen reklamni trik ci jen nepozornost pri tvorbe webu :evil:
Tusimze prave tento Roverscan jsem mel doma (byl bily a jenom s analogem) - jedim slovem priserny monitor, ktery bych nechtel ani zadarmo. Barvy priserne, odezva tak 35-40ms. Ale mel obrovskou zobrazovaci plochu.
[quote="sisi"]...Velmi zjednodusene povedane, (S-)IPS panely su imho dobry kompromis medzi farbnostou/pozorovacimi uhlami/rychlostou odozvy. MVA/PVA panely su dobre v prvych dvoch kategoriach, ale "pokulhavaju" v tej tretej, TN panely su natom presne opacne...
[quote]
mno, neviem, kde si to cital, ??? ale IPS panely su este pomalsie ako MVA ... MVA ma totiz byt prave kompromis medzi dobrymi vlastnostami IPS panelov a rychlostou TN panelov ... 8-)
Zdroj som uviedol... co vsak povazujem za daleko dolezitejsie je to, ze vlastne skusenosti uzivatelov tieto uvedene skutocnosti podporuju. Na prad.de je rozsiahle forum s desattisickami prispevkov a tie jasne odsuvaju MVA/PVA panely na posledne miesta co sa tyka rychlosti odozvy. (Uz nejaky ten rocik to forum citam, tak si dovolim povedat, ze mam nejaky ten limitovany prehlad.) Len tak na demonstraciu: http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=8818... tot sticky thread odporucajuci par vybranych modelov pre hracov/grafikov/kancelarie. V kategorii "hracskych" modelov sa nenachadza ani jeden MVA/PVA panel (15"-17" su TNka, 18"-vyssie su S-IPS, resp. IPS panely)... niezeby to mal byt nejaky dokaz, skor akysi hint.Citace:
Původně odeslal Marcelino
hmm, ??? zaujmave, to je pre mna novinka, urcite si to vecer pozriem - az skonci hokej :wink: a moja kocka zaspi :wink: 8-)Citace:
Původně odeslal sisi
A co rikate na nove Necy s 12ms odezvou?Jsou tam 2 17 a 2 19 s 12ms!Prodej tak za mesic v EU!A jeste neco na Tomshardware psali ze videli a ze se casem bude prodavat Hyundai LCD s 10ms odezvou!!!!!!!!!!Co vy na to? ;D
no vypydají super - už je někdo viděl v akci ? Snad budou opravdu tím , za co se papírově vydávají.