Ja ho neozelel, a koupil LG 1710B. Zijeme v DIGITALNI dobe! ;DCitace:
Původně odeslal Denis
Printable View
Ja ho neozelel, a koupil LG 1710B. Zijeme v DIGITALNI dobe! ;DCitace:
Původně odeslal Denis
je dobrý? napis pls jaksi s ním spokojenej.Citace:
Původně odeslal commander
No zvykam si. Mohlo to byt lepsi, nekdy je to mazly, nekdy ne, proste takovej normalni LCD.... Jinak barvy celkem ujdou, nemam vazdny bod, akorat podsviceni by mohlo byt rovnomernejsi.Citace:
Původně odeslal a02
Nie si uplne spokojny, ale kolko si videl lepsich LCD ako mas?
Lepsie podsvietenie, odozva, uhly?
tohle me rozesmalo ...Citace:
Původně odeslal Ladis
driv jim o tolik neslo protoze to nebyl takovej byznys ale ted kdyz vas tu vidim jak porovnavate papirovy parametry tak je uplne jasny ze se to stat muselo. je to presne naopak napr 16ms obrazovky (alespon nektere) davaji 16ms v rozmezi asi 200k barev
ale kdyz po nich chcete plnou skalu tak to muze bejt az 30.
totez svitivost a kontrast ... proste si udaj co se jim hodi protoze na to pak koukne par typku jako jste vy a srovnaj to jen podle papiru ... a to by v tom byl cert aby nevzali ten s nejlepsima parametrama ...
takze bych spis veril parametrum starsich lcd kde vyrobcum neslo o tolik jako dneska (kdy se LCD prodavaj po statisicich a je obrovska konkurence)
WOW.... :?:Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
No a podle čeho mám vybírat LCD, když nechci starou vykopávku (možná dodržující parametry) a obchodníci mi zrovna necpou pod nos jedno LCD za druhým, abych si na tomhle a na tamtom zapařil UT2003?
Poraď.... Ď
pouzivat CRT :)
a nebo si je prohlidnout po obchodech ala computercity, tesco, datart etc.
a nebo si je kupovat v eshopech a kdyz nevyhovuje tak vratit a koupit jinej ;P
Hmm, dobrý.... to jsem nečekal.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Proč si lidi asi vybíraj LCD, protože chtěj odejít z otravných CRT a Ty je doporučuješ. Trošku ÚLET ne? No nic....
No tak prohlížet LCD v obchodech ala DatArt má pár problémů (který Ti musej bejt jasný, byl-li si tam alespoň 1x), který znemožňujou tuto "přehlídku" použít jako kvalitní srovnání. Signál do LCD panelů jde z jednoho PC přes nějaký dataswitch, který samotný obraz i na dobrém panelu těžce degraduje - takže podle toho bych se fakt neřídil. A hlavně to video, co je tam obvykle pouštěno je tak v rozlišení 352x288 na monitoru s rozlišením 1280x1024 fakt o kvalitách panulu v 3D akcích příliš nevypovídá.
Poslední tvůj návrh:
Takže místo toho, abysme tady hodnotili paramentry a debatovali o svých zkušenostech s konkrétními panely, máme si dle Tvých rad objednávat 5 - 10 LCD, než si vybereme ten pravý. Když by to udělal každý, jak dlouho to ty firmy budou tolerovat.
Zkus přijít s nějakým konstruktivní a přínosnou myšlenkou.
budou to muset tolerovat do doby kdy budou chtit prodavat online (viz. cesky zakony)
a jinak ja nemel nic proti debatam nad tim kdo co videl ale proti srovnavani tech papirovejch parametru. a taky proti ty hlasce ze jsou ted ty parametry duveryhodnejsi.
dal taky nechapu proc to tak priserne vztahujes na sebe ... to vubec nemel bejt utok na nekoho spis objasneni jak to s tema papirovejma parametrama je ...
btw. proc posledni dobou nikdo nechape zadnou srandu ?:(
ehem
jsem se asi uklik....
smazat :)
jiste, toto je otazka k zamysleni... Jediny panel lepsi nez to LG ktery jsem videl byl EIZO CG 18",21", tam bych si ani nevrz, ale taky stoji asi 3x-4x tolik :arrow: :idea:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
nevidel jsem lepsi, dnes jsem se pri hrani UT2003 dost zameril na kvalitku, a neni problem, pri hrani podsviceni stejne nevidis, to pouze pokud si das totalne cernej obrazek tak jsou videt takovy ty "fleky" a u stran to prosvita malinko vice, ale pri praci :arrow: neni pozanat. Ale abyste byli v prehledu, ze? Jinak doporucuju nativni rozliseni, jinak je to o boleni hlavy, teda alespon u me, nechapu jak muze nekdo neco hrat v mensim, je to OPRAVDU rozostrene, ale to dela kazde LCD, ze?
Myslim ze tim LG 1710B nesahnes vedle, a navic stoji jen 12500 v softcomu. (bez DPH)
Jo! a to LG, myslel jsem ze ma pekne hnusnej podstavec, ale je naprosto uzizecny, pac si na nej muzete odklidit klavesnici, pokud mate PC na stole kde i pisete atd jako ja! Vazne useful!
at si vyberes kterejkoliv, tak si ho rozhodne vyzkousej a vyber si takovej kterej se ti bude nejvic libit - nebudes se prece divat na parametry do manualu, ale na obraz :wink:
ja sem chtel LCD s DVI do 14k Kc s DPH, tak sem si tehdy vybral AOC, protoze byl nejlepsi v teto kategorii
no hlavne si vyber nakej hezkej nebudes se prece divat na neco co se ti neliby
Hele panove ,ja se asi rozhodl.
Pujdu do toho NEC 1701.Nemá sice DVI ,ale ten obraz přes analog je naprosto brzkonkurenční.Běžte se podivat do Electroworldu.Stojí jich tam desítky pohromadě a uvidíte sami ,jak zobrazuje oproti ostatním.
Na to DVI jsem se tak různě poptával a prý to není znát.A i kdyby bylo ,tak je otázkou ,zda jiné monitory s horším obrazem na analogu vůbec přes to DVI to dotáhnou tak dalece,že budou mít alespoň stejný obraz jako ten NEC 1701 přes analog!
Nevíte jinak ,kde by se dal za rozumný peníz sehnat?V ElectroWorldu ho mají kapánek předražený.
Mam nec 1701 doma asi 2 mesiace, je to uplna parada, na toms harware dokonca odporuca pri 1760NX pouzit analog miesto DVI, pretoze zobrazovanie farieb je realnejsie, ale neviem co ja na tom pravdy, kazdopadne som este lepsie lcd nevidel, na hry uplne ako crt, ziadne mazanie.
No a co tam (na Tomshardware) říkají na samotnou 1760NX? Já si chci právě 1760NX koupit místo 1701 kvůli DVI...Citace:
Původně odeslal lojzo
mohl bys sem dat link na ten článek, ve kterém to píšou? rád bych si ho přečetl
Dík
heh no ono u shaneni lcd jak sem zistil de taky hafo o jestli ho vubec seznes a u toho neca bych to stou sehnatelnosti nevidel zrovna dobre ...
No tak já už mám několik týdnů toho NECa 1760NX zamluvenýho a prý tento týden by měl přijít - snad. No ale rozhodně se shání VELMI blbě. Chce to trpělivost......
Tak to by me zajimalo, jak dopadnete s tin NEC 1760NX, pokud je vazne tak uzasnej, tak bych LG "venoval" matce a koupil NEC :-)
Hned napiste, chtelo by to porovnat LG a NEC u nekoho doma, na solidne karte, a ne pres nejaky pochybny rozbocovace v Electrowordu. Nechce nekdo pak udelat takovy testik? klidne moje LG nekam dovezu/naopak :idea:
No tak dneska jsem si měl jít do Softcomu pro NEC 1760nx (dneska měl být skladem) a pěkně mě vypekli, prý rutinní spoždění dodávky... to je prý normální :evil: Takže uvidím zejtra... už na něj čekám dost dlouho a už mě to začíná pěkně sr...t (už jsem z toho sprostej).
No ale jestli ho zejtra přivezu, tak dám vědět - to se spolehněte.
a co tenhle ten je taky O.K. http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=5748
jinak odezvu má nejlepsi acer ale kvalita obrazy nic moc...
Takže jsem si pánové nakonec koupil tu iiyamu E431S.Chtěl jsem původně NECa 1701 ,ale bohužel ,nemají ho momentálně ani v pekle a když jo ,tak minimálně o 2000,-Kč dražší.
Musím ale říct ,že velká spokojenost.Měl jsem sice perné chvilky když jsem ho koupil a než jsem ho doma zapojil ,protože to bylo na objednávku a prodejce mi nedal možnost odzkoušet vadné pixely.
Vše je ale OK,žádný vadný bod.Trošku jsem si pohrál s nastavením a obraz je very good a to prozatím na analogu.Jestli to přes DVI bude ještě lepší ,tak bych potom velmi rád viděl jak vypadá nějaký konkurent.Jednu výtku bych ale měl ,v krabici není přibalený DVI kabel.
Pokud bude někdo chtít o tomto typu nějaké info ,tak se ozvěte ,sám jsem si to vyzkoušel jaké to je ,když se není koho zeptat jakže to vypadá.Zřejmě tento kouse ještě moc lidí nemá.
Mějte se Denis.
taky si hodlam koupit lcd a rozhoduji se právě mezi tim nec , belineou http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44256 a nebo tím LG http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43131 <= kterej mi připadá nejlepší..měl tu někdo možnost je vidět u sebe ( hlavně ten nec a to lg??.-).....
Koukni se někam výše ,někde jsem to tady už psal.
Pokud poběžíš do Ostravského ElectroWorldu a budeš mít trošku štěstí ,tak je tam vedle sebe možná uvidíš i ty (myslím NEC a LG).
Nec byl znatelně lepší ,ale to LG tam jelo přes analog,Nec jinou možnost stejně nemá.
Jestli sháníš toho NECa ,tak ti držím palce ,mě se to nepovelo.Mohl jsem ho mít ,ale asi o 2k dražší a to se mi nechtělo.
Takze kluci jestli někde uvidíte v nějakym e-shopu lcd nec tak sem hodte pls link...