ja dyz podtaktuju na 830Mhz tak mi to zere asi s 5ti pluginama a SRC na 96Khz kolem 12-15% a kdyz jedu na 1830Mhz tak zere asi 2%
Printable View
ja dyz podtaktuju na 830Mhz tak mi to zere asi s 5ti pluginama a SRC na 96Khz kolem 12-15% a kdyz jedu na 1830Mhz tak zere asi 2%
Fox!MURDER:
Nj, ja mam Tulen na 11*133=1466 a berie mi to (Volume+SSRC at 48kHz) do 15%, s equalizerom do 20% a aj tak to s equalizerom trha...
Citace:
Původně odeslal Glassman
no vidíš,mně zas resampl skoro nic nežere,naopak ten crossfeed je znát víc
takze sem taky presel na kombinaci kx+foobar a mel bych otazek :oops:
1,co nastavot ve foobaru aby to hralo co nejlip (ted mam akorat ten ssrc,jinak sem nic nemenil)
2,co to je hernajs asio (hledal sem ale na foru o tom nic neni,na ceskem webu taky,angliky sem neco nasel ale modury z toho nejsem)
3,co a jak nastavit v tech driverech (hadam ze neco nastavuejte v te obrazovce dps->co takhle mi hodit screenshot)
doufam ze si na me nekdo udela cas :-)
dik moc.....
1) Nejlíp to bude hrát jen s tim SSRC
2) Taky nevim, vím akorád že to má nizkou latenci :?:
3) Z FXBusu (0 a 1) si natáhni dráty přímo na výstupy v epilogu (Analog Front Left [swaped] a Analog Front Right [swaped]) - nevim jestli xrouting a surrounder zanašejí do zvuku nějaký zkreslení a proto je tam radši nezapojuju
Tak sem zkousel porovnávat zvuk mezi Foobar+SSRC a WinAmpem. Nejdřív sem nemohl najít jedinej slyšitelnej rozdíl. Akorád se mi zvuk z WinAmpu zdál trošku zahuhlanej, z Foobaru zas trošku zřetelnější výšky. Rozhodně bych jeden od druhého nerozlišil. Až u jedné skadby v jedné pasáži byl rozdíl skutečně patrný. Ve WinAmp se díky výrazné baskytaže úplně ztácel zvuk hi-haty. Rozdíl je to skutečně nepatrný, rozlišitelný pouze rychlým střídaním stejných pasáží v obou přehrávačích. Se změnou zvuku při přechodu z LiveWare na kX se to nedá srovnávat, ale i tak si budu hudbu při poslechu na sluchátka pouštět ve Foobaru :wink:
A právě o takovýdhle nepatrný rozdíl jde, jenže pro někoho je markantní.
Každopádně rozdíl jinde než ve výškách asi nenajdeš. Takle vysoký frekvence se logicky právě díky skoro celistvému násobku samplovací frekvence strácejí, či zkreslují, zvlášť když se takle zvuková linka rozsekáva víckrát a každý rozsekání ti tam přidá své THD a ve výsledku vznikne paszmek. Jiný frekvence se zkreslují jen na úrovni doby samlpu, ale to je třeba u frekvence 50Hz fakt malá část(o jeden řád níž), tak se to na venek nepozná(leda nějakej zvukař, který má pojištěný uši).
Arteee:
No, ja neviem, ale vzhladom k tomu, ze pocuvam iba metal, sa mi zdal uz na prve pocutie rozdiel medzi Winampom a Foobarom strasne markantny.
Takmer akukolvek skladbu, ked som si to testoval, aj 128kbps, som pustil vo Winampe a vo Foobare, pocul som znatelny rozdiel... Aj naslepo som bol schopny urcit rozdiel v prehravacoch...
... A to mam sluch z koncertov poskodeny myslim dostatocne ;D
2PIT:
No jak jsem řekl, pro někoho ten rozdíl je markantní. No a vzhledem k logaritmizaci hudebního spektra(pásma), tak resampl zasahuje(zkresluje) i směrěm k vyšším středům. jinými slovy, bassy a hlubší toný se moc harmonicky zkreslit nedají(alespoň né moc poslechově).
Já osobně při přeskoku na Foo jsem si nejdříve také všiml daleko ostřejších výšek, až později, kdy jsem se pořádně zaposlouchal jsem začal nacházet jiný rozdíly, ale ty výšky jsou nejmarkantnější.
mam otazecku - ma to smysl pouzivat i na audigy2ZS? asi jo ze? (ptam se protoze myslim ze audigy2zs ma lepsi prevodniky ne?)