Nefunguje Ghost a drive image
Tak jsem zkusil program Norton ghost 2003 a můžu říct že jsem opět zklamaný. Ze začátku to vypadalo slibně. Dal jsem klonovat disk který mám rozdělen na 2 části 10 Gb a 50 Gb. Druhý disk mám 20 Gb a 40 Gb. Dal jsem klonovat 1.disk 1.část na 2.disk 1. část. Program to ukončil a restartoval windows xp. V dosu se to začalo pěkně klonovat a když jsem bootoval z druhýho disku tak windows xp sice naběhly, ale když mi naběhl dialog na přihlášení, dal jsem tam svoje heslo a napsalo mi to že došlo k chybě při ověření autorizačního kódu systémová chyba 0x80090006 a odhlásilo mě to. Myslel jsem si že to bude nějak tím mým zaheslováním, tak jsem zrušil všchny hesla a způsob přihlašování. Udělal jsem znovu kopii a windwos naběhli ale pouze uvítací obrazovka Vítejte! Takže Norton Ghost 2003 nefunguje, Drive image 7.0 taky ne, tak co mám dělat? neudělal jsem něco blbě stím ghostem? poraďte prosím
Re: jak na přesnou kopii 1.HDD na 2.HDD
Skusal uz niekto, resp.ma prakticke skusenosti s prenesenim operacneho systemu (WinXP) zo stareho disku v notebooku na novy?
Nechce sa mi totiz do novej instalacie (system, ovladace, aplikacie, nastavovanie...).
Novy disk by som pripojil pomocou usb boxu.
Dakujem...
Disk v notebooku a desktopu se neliší. Tzn. prostě použij některou ze zmíněných aplikací, novější Ghost a spol. podporují USB, takže by neměl být problém.
To ze medzi ntb diskom a desktopovym nie je rozdiel samozrejme viem.
Raz som vsak nieco podobne skusal na desktope (uz si nepamatam nazov aplikacie, dusim drive image), a nefungovalo to, resp.windows (xp) nabootovali ale po zadani mena a hesla sa system sam odhlasil a restartoval ??? . Mozno to vsak bolo sposobene aj tym, ze to bol prechod z pata na sata. Teraz ide "iba" o prenesenie sata -> sata.
Skoda ze to nie je take jednoduche ako v linuxe. Spravil som tar z root oddielu, prekopiroval na novy disk, rozbalil, zaviedol lilo a hotovo.
DriveImage měl na některých řadičích a s některými disky značné problémy, Ghost (2003 a novější) ne. Nainstaluješ, zadáš source a target a pak "chvíli" počkáš, toť vše.
Ja mam vyzkouseny Acronis True Image ver. 8, presne na pozadovanou operaci, zatim nikdy nezklamal, je to rychly, jednoduchy, 5 minut (samo podle velikosti dat) :), navic umi prave automaticke i manulani zvetseni/zmenseni particii pri prenosu na vetsi/mensi disk, boot jak z media, tak po restartu z vlastniho manageru, vybornou a rychlou zalohu particie po par kliknutich s nastavenim plne ci dilci aktualizace image, prohlizeni a upravy vytvorenych image atd atd.
Jedina nevyhoda - placena licence
Aj tu mozes pouzit Linux. Nabootujes nejake live CD a cely disk skopirujes programom dd:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=131072
(pozor na nazvy diskov, aby si to neprepisal opacnym smerom...)
Takato kopia by mala rovno bootovat. Ak nie, tak nabootovat windows CD a pouzit fixmbr.
(Ne)vyhoda: novy disk musi byt rovnako velky alebo vacsi ako stary, particie na novom disku budu rovnako velke ako na starom.
A bude tento postup s "dd" fungovat aj pre ntfs filesystem? O linux sa "nebojim", tam mam skusenosti, ze to islo bez problemov.
Mam totiz rozdeleny disk nasledovne:
1.particia - WinXP (ntfs)
2.particia - Linux (ext3)
3.particia - data (fat32)
Ako boot manazera pouzivam lilo.
Inak pojde o prenasanie z mensieho disku na vacsi.
//EDIT: Nieco "pod linux" na klonovanie ntfs particii som nasiel tu.