vzdyt do toho plexi budes jenom vrtat diry, zadne slozite obrabeni
edit: ajo, je tam vlastne jeste ta drazka na O-krouzek a prohluben :wink:
Printable View
vzdyt do toho plexi budes jenom vrtat diry, zadne slozite obrabeni
edit: ajo, je tam vlastne jeste ta drazka na O-krouzek a prohluben :wink:
mam stejnej nazor jako Pirs..
nevite jestli WhiteWater ma naky podobny "trysky" jako RBX?
na tomhle obrazku
http://www.dtekcustoms.com/ProductIm...W-Polydiag.jpg
je neco naznaceny - Impingement nozzle, ale neni mi jasny co to je...
mas tak zuzeny otvor na vstupe ... ako pri MK4 ... cize zvysena rychlost media
taky si myslim ze nic jineho nez RBX a spol. nema cenu delat, tohle bude zarucene vykonne, a pokud ses chtel pustit do te slozite cibule, tak tohle je proti tomu srandaCitace:
Původně odeslal Nite
to Frost: add zavináč
před zprovozněním musíš blok zavodnit, vzduchovým bublinkám se ale přes tak tenký a složitý labyrint zrovna moc nechce, zatočila by se jim hlava ;D ...
2 Frost:
Mam jakejsi navrh zatim 2 bloku ale mam problem sehnat vhodnej kus medi. Rozmery jsou 60 x 45 x 15 mm (CPU) a 50 x 30 x 10-15 mm (NB). Na GPU jeste nic, protoze porad nemam novou grafiku. Jestli bys mel moznost sehnat material ze kteryho by se nechaly prislusny rozmery vyrobit, muzem se nejak domluvit.
kdyz uz tady davate namety na WB nemohl byste tu nekdo dat link na vykres v CADu???? dost by mi to pomohlo, chci taky prejit na vodu...Diky
Mozna to bude trosku blbsi dotaz, ale mam moznost u stryce si nechat vyfrezovat cokoliv na freze, jen musim dodat kostku medi... POstahoval sem si tu par navrhu ale zajimala by me jedna vec...
Kdyz nechci mit kryt navrchu z plexi, ale normalne z medi, tak jak se do toho bloku udelaj diry, aby meli zavit a sel ten kryt pak k tomu nromalne prisroubovat sroubkama ?????
Možná sem tvoji otazku nepobral tak jak ma byt, ale dam ti radu. Do bloku vubec žádný závity nedelej. Jen udělej na každém rohu díru aby ti skrz ni prošel šroub a naproti udelej do krytu bloku díru se zavitem a do te zašroubuj šroub skrz základnu bloku. Vše utěsni silikonem nebo O kroužkem. O vikendu začnu dělat testy s vyrobou tak se uvidi. Prvni na řadu pujde blok na HDD pak na GPU a CHIP... ty nemusej byt tak složitý a udělám jim stejnou základnu. Na CPU musim nazbirat skušenosti.Citace:
Původně odeslal kv4736
Jo a co se tyče krytu z plexi.... na GPU ho nedoporučuju pokud neni uchycen jinak než šrouby z vrchu do rohů krytu bloku. Šrouby jsou namáhány do tahu a plexi to špatne nese. Rozhodne bych ho delal z hliniku.... je lehčí než měd,líp se obrabí a víc vydrží než plexi.
Vidim resite celkem zajimave veci :::::::::
Nemam rad kdyz se to bere spatnym smerem.
Je uplne jedno jestli se zebra bloku delaji Frezickou (treba ja) nebo pilkou (teba galaxi). Obe technologije maji svoje pro a proti.
Ovsem porad tvrdim a jsem o tom presvedcen uz skoro rok ze nejlepsi je co nejvice nejtensich zeber primo nad jadrem a voda se musi privest primo na stred shora. A odvadet do dvou stran .
A jeste udelat dno jake ma cibule (kulicka) .
PAk zalezi uz jen na cerpadle
RADEK
Plz, lidi poradte...
schanim waterblock (divny ze?:)) a mam dilema...
1) o kolik moc je ucinejsi WW nez klasickej blok s vyfrezovanou klikatici (zizalou, labyintem - proste to co ma erty)
2) ma smysl delat wb, kterej by mel do dna (6-8mm) vyvrtany diry (4-6mm) a fungoval by jako expanzka (volnej pritok, volnej odtok)
3) este bych potreboval vedet za jakou cenu jste mi schopny vyfrezovat neco na zpusob toho labyrintu + plexi???
hlavne chci jit s cenou pod 500kc!
dik
jeste jsem s kamosem premejslel ve skole nad revolucnim wb :)
mel by 2mm dno a z nej dlouhy zebra (takovy kvadriky - to co dela swiftech) a cely to zavrit jen do plexi - teplo by slo z zeber jen do vody a ne do cu wb
pokud chces delat neco co ma dno tlusty 2mm a zvladnes to tak ses frajer
ja sem delal dno 3mm a upustil sem od toho protoze udelat to tak aby to bylo skutecne rovny byl dost problem
ono to totiz pri tom obrabeni musis taky za neco drzet a aby se ti to pri obrabeni neprohybalo tak to musi mit nejakou tuhost
jedna z metod je udelat zakladnu alspon 6mm silnou a celej blok obrobit a nasledne tepve srazit zakladnu tak ze se to upne poradne do sveraku a obrobi se to na hrubo na 3,2mm - pri tom ze to dno dost zkrouti. nasledne povolit sverak a opet lechce dotahnout aby se to pokud mozno neprohybalo a frezovat na hotovej rozmer nekolikrat po 0.1 az 0.05mm dle potreby
CNC obrabeni zdar :-)
jj:
a nebo nechat dostatek materialu i po obvodu.
A musit se pocita is tim ze i sila kterou to tlacite na jadro taky neni az tak mala jak by se zdalo.
Citace:
Původně odeslal Galaxi
juj, vy ste se ty pakarny, vo ktery sem spekuloval chytli jako hov.no kosile.... :wink:
muzete mi teda poradit jakej wb ???
aquacool (asi 550,- ne?)
galaxi - hreben (600,-)
radek-b - cibule (???,-)
pirs - supablock (???,-)
klasicka spiralka v kusu medi - (250,-)
vim ze asi pirs ma nejlepci a nejhorsi je aquacool ne? (vyjma spiraly...)
tak mi poradte... ale fakt by to melo bejt mozna co nejlevnejc...
dix
no nevim kde si vzal aquacoolu za 550 ale ja osobne doporucuju bloky od Galaxiho, sam jeden mam a nemuzu si stezovat :-)Citace:
Původně odeslal Pavlista
Galaxi ;D
??neco tu smrdi / ze by procesor ??
RADEK[/quote]Citace:
no nevim kde si vzal aquacoolu za 550 ale ja osobne doporucuju bloky od Galaxiho, sam jeden mam a nemuzu si stezovat :-)
Galaxi ;D
:lol: :arrow: no tak vazne...
sak ti GALAXI prave neprimo nabidl bloky, tak nad cim dumas ?Citace:
Původně odeslal Pavlista
no nad tim jakej je chladici rozdil mezi klasickym bludistem a galaxiho blokem a ostatnimi a samozrejmne taky tvoji cibuli...
:?: rad bych vedel ty ceny a vykony...
zvazim to a urcite jeden koupim!
dix
Panove -> Radku-B a Galaxi, a ostatni co jste vyrabeli bloky. Zkouseli jste nejakym zpusobem delat testy s vyskou zeber v bloku? Kdyz se totiz napr. podivam na Galaxiho blok, odhadem je vyska zeber kolem 10 mm, a naproti tomu napr. MK4 ma vysku zeber tak mozna polovicni (a urcite i podstatne mensi chladici plochu). Je mi jasny ze teplo se tou medi siri nejakou rychlosti a jde o to za jakou dobu se staci zebra prohrat a jak rychle je proudici voda schladi. Spekuluju nad tim jaka je smysluplna vyska zeber, jsem k tyhle uvaze dohnan nedostupnosti vhodnyho profilu na blok kterej bych potreboval (cca 15mm).....
jak chladi obycejny bludiste nevim ale asi to nebude nic moc
vysoka zebera jsou naprosta zbytecnost a podle toho co sem si otestoval je mozna i lepsi udelat zebra mensi
napriklad co jsem skousel tak zebra vysoka 12mm teplota 42 a zebra 6mm - teplota 40. ty teploty jsem si ted vycucal z prstu ale jde o ten rozdil kterej sedi. u tejch mensich zeber byla vetsi ryclost vody v bloku coz ma asi podstatnej vliv
Galaxi doporučuje WB od Galaxiho ale nedavno tu psal že už nejsou.
Takže doporučuje něco co neexistuje ;D
Cim mensi a tenci budes delat zebra a budes s nimi bliz jadru, tim potrebujes vetsi prutok(vykonnejsi cerpadlo). Je fakt ze je to asi lepsi nez obrovsky skoro kilovy blok a vysledky jsou skutecne lepsi , ale je to podstatne slozitejsi na vyrobu.Citace:
Původně odeslal Paolo.n
Muj nazor je co nejbliz jadru co konsrukce dovoli , aby se nebortilo dno. Co nejvetsi pocet co nejtensich zeber primo nad jadrem a vysoky prutok. pak staci skutecne maly lehky blok. V opacnem pripade , pokud chces pouzivat slabe cerpadlo , tak to udelej primo naopak . co nejvetsi kus medi s co nejvetsi ochlazovanou plochou. rozdily teplot jsou od 3 do 7 stupnu .
RADEK
Dik, to jsem potreboval slyset. Cerpadlo uz mam (Eheim 1046), takze ted jde o to jaky to cely dosahne ucinnosti kdyz budu chladit CPU, GPU a NB (casem mozna i zdroj a disky). Co se tyce vyroby tenkejch zeber, titernejsi nez cca 1,5 mm by byl asi do medi problem (budou se rezat pilkou), ale neni to jeste vyzkouseny, to se teprve uvidi. Zatim nemam to hlavni - med :| Nad jadrem v podstate budu mit vsechny zebra, pokud pocitam za "jadro" celou plochu IHS u P4 (35x35mm), pri vysce zeber 10 mm mi vychazi chlazena plocha kolem 9000 mm2 - mozna to je zbytecne moc, nevim, kazdopadne zkusim minimalne 2 verze bloku.Citace:
Původně odeslal Radek-B