Faktura (uz zaplacena predem prevodem) na 7 papstu je 80 EUR, kolik si ty cuzy za tehlech podminek daji navrch netusim! Vzdy jsem platil jenom dan, ale tohle se mi nejak nezdaCitace:
Původně odeslal Fila
Printable View
Faktura (uz zaplacena predem prevodem) na 7 papstu je 80 EUR, kolik si ty cuzy za tehlech podminek daji navrch netusim! Vzdy jsem platil jenom dan, ale tohle se mi nejak nezdaCitace:
Původně odeslal Fila
z toho SVC bych si neco vzal... kdyztak napiste az budete neco objednavat! ;o)
Z SVC asi brat nebudem, ale z toho druhyho mozna jo...
Takže tedy se bude něco brát ??? Taky bych něco risknul,ale když to zadrží na celnici tak mi pomůžete si to vystřílet ;D 8-)
No ja bych doporucoval aby jste se s nima dohodli at to poslou v co nejvic zahnuseny a pouzity krabici co najdou (hlavne zadny jejich firemni loga natom!) + faktury k tomu muzou poslat extra jinym a bezpecnejsim kanalem treba snail postou..
A do ty bedny nakej trapnej jeden list ze to je gift a hodnota celkem 20babek atd. atd. a celnici si muzou trhnout nohou..
Celkove bych rek ze pri tech objemech co de pres hranice dost mala pravdepodobnost ze by se v tom fakt stourali..
Ale taky me to pekne sejri nektery veci jsou fakt naprosto uchylne v Evrope predrazeny.. treba Iriver IHP120 se da sehnat uz za 350usd - v EU za perverznich 450 EURO! a u nas za nechutnych 15.5czk! => jsou to vsechno h@jzlici!
No nevim nevim z tý ameriky ti ted ten balík klidně otevřou a ještě sejmou otisky ventilátory rozeberou a kdo víc oc všechno udělaj přeci jen teroristi často nakupujou OC/Modding věcičky :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal mesuge
no tak pokial si neviete dat rady a mate "v kalhotach" tak si pockajte do 30.4.2004 a chodte polozit colnikom na colnicu pohrebny venec ... a objednavajte co vam srdce raci bez HRANIC a COLNIKOV .... ale mate pravdu ... ale ide im len o jedno ... aby im niekto strcil $$$ do kapsy a mas to vybavene za hodinku ... a oplati sa nastudovat si prislusne zakony .. aby ste vedeli ked na vas skusaju nieco "nekale"
GABO by vedel rozpravat a to je len medzi CR a SR ;)
Hej Chlapi. Mam znamou v US. Pracuje pro nasi dodavatelskou firmu. Ted jsem s ni mluvil, zda by, ciste hypoteticky, zvladla poslat nejake ty veci jako gift. Rekla, ze jo, ale musim ji podat veskere podklady. Cili bych potreboval nejake info o US poste ( uz jsem ji nechtel otravovat...) a celnich zakonech. Cili potrebuju nejake linky...
Navrhoval jsem ji nasledny prubeh :
Nakoupime. Zaplatim z me MasterCard. Necham to dorucit na jeji adr. Ona to pote preposle. Invoices by sly postou...
Je to teda ve velmi rannem stadiu. Jeste je treba hodne veci promyslet. Ale myslim, ze tak by to mohlo jit...
Co na to rikate ?
Nevim jestli si to nepredstavuju jako Hurvajz valku, tak me nekamenujte :-)
Tak mě napadá,myslíte že až vstoupíme do Unie tak TNTrade a ostatní zlevní :lol: :oops:
Musim s tebou jen souhlasit, chapu nektere nedockavce ze by to chtely HNED, ale kdyz pockame cca 5mesicu tak bude objednavka o dost jednodusi.Citace:
Původně odeslal SajmoN
Jestli by to slo, tak by to bylo super... Tady mas link na tu postu http://www.usps.com/Citace:
Původně odeslal Brutus
Ceny posty po USA asi budou v pohode... Pak by to ta tva znama poslala nejakou stredne rychlou postou, tak aby to nebylo moc drahy, ale neslo to mesic :) Zkus to s ni takhle domluvit ;) V tom pripade bysme mohli brat i z SVC...
Keby ste teda nahodou objednavali, napr. teda z toho SVC, tak by som asi mal aj ja predbezny zaujem. Ale chcelo by im to oznamit nejak skor. Niektore veci, co maju na stranke maju Out of Stock.
Tak to sem rad ze se nejaky moje namety uchytili - jinak pokud bude potreba postu po USA tak navrhuju kupovat pokud mozno u www.newegg.com je to asi nejznamejsi/nejvetsi a hlavne nejserioznejsi kram co asi existuje (hlavne pro pripad ze by nekdo bral i neco cennejsiho) a hlavne jsou jedni z nejlevnejsich a vetsinou maj postovny zdarma..
Maji tam vycerpavajici prehrsli komponent (nahore dejte vybrat 'sort by type' nebo tak) a ruznejch specialitek takze doufam ze si tam najdete i naky ty o/c veci ja bych bral asi notebook disk co se tu vubec neprodavaj nebo sou 2xdrazsi..
nekdo tu psal: aby to neslo mesic
normalni dopis jde tak dva tejdny....ted myslim z CR do Kanady
odsud sem posilal balik na konci listopadu a doma to jeste neni...
jinak balik z CR sem mi sel asi mesic a bylo to dost drahy - 1000kc za 3kg
ono to k tomu mesici smeruje...pokud to nekdo neveze....
Jak jsem to tak propocitaval, tak by posta vysla, za 10kg balik na 54 bucku. Coz by bylo v klidu...Jenom toho musime hodne zjistit o celnich zakonech u nas. Co se tyce proclivani tech darku...Par dovozu jsem delal, ale to byl jenom hruby zaskok za kolegu. V prubehu dne zavolam na nejkou celni deklaraci a poptam se jich na to...
Mesuge : Souhlas, ta firma je nejlepsi...
To All : nezapominejte na to, ze to musime nejdrive vyzkouset. Takze s nejakym sup, sup nakupem nelze pocitat. Ostatne nesmime ani nakoupit nejaky velky objem, protoze pak se z toho Lynn zvencne...
A jeste jedno : bylo by dobre, kdyby se Lynn dalo pote neco bokem... :wink: Sice jsem se o tom nezminoval, ale bylo by to dobre...
nezabudnite na dan ktora sa plati v jednotlivych statoch usa, tie ceny na strankach su bez tej dane (obdoba DPH) a plati sa pri importe do jednotlivych statov, je okolo 8-10% zalezi od statu
tak co? bude se neco objednavat? ???
mas pravdu, sales tax je 8% + mozne lokalni dane...Citace:
Původně odeslal trt
jinak clo je reseno v celnim sazebniku - 534/2002 - ma to 35MB, nemuzu to do prace stahnout - tam je prislusna sazba...
Nevim jestli je to v US stejne ale asi bych rekl ze ano:Citace:
Původně odeslal Brutus
V UK pokud koupis neco ve webshopiku na zahranicni creditku ale
doruceni zbozi je po UK - daj ti potvrzeni a muzes si pred odletem nechat
vratit VAT dan.. (je to asi neco jako ten mwst. v DE,AUT) -> ktera je
v UK 17 a u nas 22% takze na trosku vetsich objemech se da hodne
usetrit (levny zbozi a jeste pak - dan) --> ale myslim ze pokud to bude
cele jako darek tak tohle pouzit nepujde nebo byto akorat pritahovalo
nezadouci pozornost..
Jinak jsou nejake nove konkretni podrobnosti ohledne toho jak
proclit 'darek' v ramci nasich celnich predpisu ?? Pokud balik pujde
cca ten mesic tak to uz abychom pomalu zacali s testovaci zasikou #1 !
:@ )
Mozna by nebylo od veci na nektere ty veci nalepit nejakou
pouzitou nalepku "sale 40%" nebo cenovku apod..
Protoze krabice s darkama do 6l ktera by byla nacpana moderni
elektronikou v origos baleni prece jen vzbudi podezreni..
A ze to minimalne otevrou je 100% - me ty kanalie
otevreli i malou krabici s DVD co sem si poslal z CH..
----------------------------------------------------------------------------------
Tady jsou linky na podobne diskuze coz uz probehly
v te prvni je i citace celniho zakona
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...&highlight=clo
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...&highlight=clo
"Caute, taky jsem resil podobnou vec, nakonec mi sami celnici na celnim urade v jednom nejmenovanem meste rekli: A on nekdo vi co vezes v baglu v kufru... a on nekdo vi ze je to zrovna za castku vyssi nez muzes previzt...?? Neres to a privez si co chces, jen neukazuj kupni doklad. "
v usa to tak nie je, ceny na strankach su bez dphCitace:
Původně odeslal mesuge
?Sales Tax? se ve vetsine statu neplati vubec pokud je to z internetu! - proto taky ten boom netu v 90. letech plati se myslim jen v Kalifornii a jeste nekde .. kazdej webshop ti to vzdycky napise podle toho kam se to posila.. ZIP code
iirc se sales tax plati v pripade ze se to posila do stejnyho statu ...
¨Sorry ze jsem se neozval drive. Jsem zrovna na sluzebce a nahodou jsem se dostal ke kompu.
Takze co se tyce pokroku v objednani z USA...Shodou nahod jsem na meetingu s nasimi zahranicnimi kolegy z US. Je tady i Lynn, takze jsme skoro dohodnuti. Realizovat se to urcite bude. jenom ze zacatku toho nebude/nemuze byt tolik - prece jenom to bude zkouska. Posta bude skoro zadarmo : z 54 bucku bude stat cca 22 - jelikoz z US dovazime a u Impotrni sluzby mame urcitou slevu - Na celnici maji importeri zname - ani jednou za 5 let jim nespadlo zbozi do velkeho... ( ti co delaji celnice pochopi 8-) ). Faktury se nejdrive poslou faxem a originaly postou. Objednani bude probihat tak jak jsem poprve zminil...
Tod zatim vse. Az se v Pondeli vratim do kanclu, tak to podam trochu podrobneji.
Cus. Brutus Forever :)
Ahoj to zni dobre - hlavne ta pasaz o tech znamych na celnici huh :@ )
Jetli to pujde timhle kanalem (import s ostatnim zbozim) tak by to mohlo byt vice nez ok..
ok... urcite neco vemu z SVC.... snad jenom 1 vecicku... ;o)