no tak to je ok. a mel si predchozi odinstalovane pred instalaci tech novejch?
Printable View
no tak to je ok. a mel si predchozi odinstalovane pred instalaci tech novejch?
Jo mel, tedy presneji receno instalovaj jsem je na novou instalaci OS (WinXP i W98).Citace:
Původně odeslal mISHA
a jak mas nastaveny pametovy modul v biosu? a na kolika bezi? skutecne na 200? take by mel byt ROMSTIP na ultra ( ta druha polozka na normal ). pa to pojede jak z praku
Tam to mam nastaveny na standard (tj. obe ty polozky jedou na Normal). Frekvence i timing jsem zjistoval pomoci CPU-Z a je to 200MHz, CL2 3-3-8Citace:
Původně odeslal mISHA
tak to je snad skutecne tak. :-)
no a co bank interleave a burst lenght? ( 4/8 )
a pokud mas romstip na normal, tak se nesmis divit tak male propustnosti. je to dost propastny. resil to tuna tusim ja8ka1 nebo jak to ma s tim podpisem ;D
Ja som si to zmeral v Sandre pri nastaveniach FSB200x11CPU /200 pre pamäte.Výsledok je 2779/2596.V biose v zložke POWER BIOS FEATURES som dal
system performance EXPERT
CPU timing NORMAL
ROMSIP table NORMAL
DRAM command rate 1T
v časovaniach pamätí
DRAM timing SPD
DRAM burst lenght 4
write recovery 3
TWTR 2
To sú základné hodnoty pri ktorých to musí ísť s prehľadom .Keď zmením Romsip Table na Fast tak je to 2907/2709
Toto píšem ako príklad pre porovnanie
Lepší test na pamäte má podľa mňa AIDA ktorú stiahneš tu:
http://www.aida32.hu/download/aida32ee_388.zip
Neinštaluje sa a ide aj v češtine. :-)
2robo: zkus dat romstip ULTRA a dram command rate 2T a uvidis docela velkou zmenu
zaujímavá kombinácia - vyskúšamCitace:
Původně odeslal mISHA
Tak jsem zkousel zmenu v ROMship table a dopad jsem blede. Viz. muj thread ve foru o 8KRA2+:
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...4352&start=330
Prosim pomoc. :-(
napisu to tedy i semCitace:
Původně odeslal Connor
Citace:
hele me se osvedcilo komplet to rozdelat ( vytahnout procik i karty ) odpojit od napajeni a vymazat cmos a uvidis.
ale jeste predtim zkus hned po zapnuti pocitace podrzet klavesu INSERT...
kdyby nepomohlo ani jedno z vyse uvedeneho, tak tam zkus dat jiny procesor a melo by to fachat.
Tak takéto niečo čo popisuje Connor sa mi nedávno stalo pri prehadzovaní procesorov. CPU ktorý už v doske predtým bol mi po opetovnom založení vôbec nenabehol.
Doska sa chovala tak , že hneď po zapnutí skočilo FF . Žiadne čísla pred tým neboli. Vetráčky, všetko roztočené len obrazovka ani nepreblikla -úplná tma. Reset CMOS tiež nič.
Tak som znovu ten CPU vybral von ,reset CMOS som preventívne urobil aj bez neho a znovu som ho tam nanovo založil . Comp nabehol bez problémov . Čo mu predtým uškodilo netuším.
Teraz idem tiež na Romsip Table ULTRA ako poradil Misha a je to úplne v pohode. :-)
tim ze das command rate na 2t si snizis propustnost pametiCitace:
Původně odeslal mISHA
mas naprostou pravdu, ale zjistil jsem, ze pri ROMSTIP ULTRA je pri DRAM COMMAND RATE 1T ten pocitac mirne nestabilni. Nicmene nikomu nebranim, aby si vyzkousel svuj HW jestli to zvladne ne?Citace:
Původně odeslal honzAK
Romship na ULTRA a Dram command na 1T bezi TOTAL STABLE na HyperX 3200.
Absolutne bez chybycky.... NaHyperX 3500 a OCZ 3500 EL to takhle nebezelo a bylo to (obcas) nestabilni....
ja to beru, ale nemusi to brat procik... opet jak rikam, nutno vyzkouset. nicmene to ROMSTIP na normal ubere strasne moc na prenosove rychlosti.Citace:
Původně odeslal svaca
Dneska sem laboroval proc se najednou po zmene ram stal pc nestabilni hlavne sem mel kingstony 433 cl2 tal sem je vymenil za ocz 400 cl2 a zase to delalo blbosti ze to nebezelo ani na ty frekvenci co jsou garantovany nejvetsi problem sem nasel
system performance EXPERT
CPU timing NORMAL ..............tohle sem mel se starejma ramkama na FAST
- musel sem to dat na normal jinak byl kompik nestabilni by me zajimalo jakej to ma vliv na ram kdyz s tema staryma mi to jede suprove.
ROMSIP table ULTRA
DRAM command rate 1T
Jinak ted ty ocz slapou na jednicku 230FSB 2-3-6-3 uplne v pohode je chipset ma na to malo stavy.
Mohu potvrdit.HyperX 433Mhz nejedou na na CPU FAST.Stare Kingstony 333Mhz jely bez problemu.ROMSHIP mam ULTRA a DRAM commannd rate na 1T.Nezkousel jste nekdo A-DATA.Citace:
Původně odeslal honzAK
jo presne tohle byl muj problem pac sem mel stary kingostony333 cl 2.5 ktery jeli v pohode na cl 2.5 na 420MHz misto nich sem tam dal ty 433 cl2 a ejhle. no a az vcera sem na to prisel cim to je.
Jo tohle davam jako dulezity protoze je to vcelku uzitecny a clocek si s tim usetri spoustu starosti a halvne casu.