Ahaaaa, tak to je super, tak to fakt staci jen pouzivat to AUTO a vyjimecne tam dat treba neco jineho ;D
Printable View
Ahaaaa, tak to je super, tak to fakt staci jen pouzivat to AUTO a vyjimecne tam dat treba neco jineho ;D
No jasne ze AUTO na vsechno - taky na cestu do prace ho pouzivam :-)Citace:
Původně odeslal ScanX
Ne ale vazne, mam ho uz tri tydny a od pocitace me nikdo jen tak nedostane (maximalne tak kamaradka pokud ma "vazny" duvod). Je to proste super masinka Podsviceni kdyz se da na max, tak to je pomalu jako bych se koukal do slunce - samozrejme pouzivam Auto rezim (viz. vyse) a je to super, jenom je trapny ze obcas zapomina nastaveni, kdyz clovek zmacne tlacitko Input Select a prepne to na vstup kde neni signal (ono se to za chvilku prepne na ten vstup, kde signal je, ale s defaultnim nastavenim), ale tak tose da prezit. Taky se mi nedari ho donutit, aby jel na 50Hz - je tam jenom 60Hz a kdyz dam ukazat i ostatni tak tam je 47Hz a pak uz jen tech 60Hz, nic mezi tim. Chtel bych jet obcas synchronne s TV a holt pri 60Hz na LCD a 50Hz na TV se chte nechte musi video na jednom z nich sekat.
Napadlo me, ze by to treba mohlo jit, kdybych ten monitor odinstaloval a nechal tam default ovladace, ale vzdycky, kdyz sem to udelal, tak se tam po restartu sam zase nainstaloval a bylo tam zase je 60Hz. No holt se s tim budu muset asi smirit, ale ten obraz na LCD proti mymu starymu CRTcku za to rozhodne stoji.
Jinak sem puvodne taky chtel cernej, ale nebyl a nejakou dobu "nebude", zatimco stribrnej byl, a ted sem moc rad ze to tak bylo, pac ten stribnej je rozhodne lepsi.
No, ja puvodne spis chtel stribrnej, ale na obr. vypadal fakt hnusne, tak mam cernej a obcas v noci mi ram splyne s prostredim, takze to vypada, ze mam virtualni display..... ;D
Jinak s TV jsem to jeste nezkousel, takze schvalne....
No fungovat so samozrejme bude, jen je neprijemny ze video je proste vzdycky prizpusobeny primarnimu displeji, takze kdyz si nagrabuju video v nasich zemepisnych polohach (tj. v PAL50) a mam nastavenej jako primarni ten LCD a TV sekundarni, tak se video kouse na obou - prehravac to prizpusobi na LCD, tedy na 60Hz (kazdej 5. snimek tam ukaze dvakrat) a TV se zase bude snazit prevest 60Hz->50Hz. Lepsi to kdyz se da primarni TV, tak se kouse jen to LCD...
no treba se mi to nejak podari odinstalovat, aby tam proste tech 50Hz nastavit slo a bude po problemech :-)
vyzkousejte na nem NHL gamesu. Prej NHL je hra na ktery se da dobre testonout doba odezvy. (puk...hraci...)
SONY X73B tendle nikdo nemate?? az na rozdil 300cd v 400cd a repraky se mne zda stejnej ale pro me vhodnejsi disign...
thx
Ja mam ten stribrny, libi se mi vic (cerne ma ty reproduktory dole).Citace:
Původně odeslal jonka
Jinak, co se tyce kvality zobrazovani, se mi zamlouva velmi.
tak už ho mám taky doma ;D. Je super! Hodne sviti, tak jsem ho stahl pekne dolu. Zatim to vypada, ze nebudu mit zadny vadny pixlik.
tak sem si koupil sony X73b a totalni mazec co do obnovovacky - ani nepoznam ze tj lcd, ale nak neumim nastavit barvy svetlost a tak aby to vypadalo stejne jak to crt co mam vedle ):, ale treba v ut je to lcd hezci, ale v nfsu daleko hnusnejsi. jinak co sem se dival tak mezi hx a x bude rozil hlavne v tom designu ... no x ma prej i jinou obrazovku, ale to asi moc poznat neni :X
jo a na strankach sony maj x jako profesional a hx jako home@office, hmzzz ale to asi nebude mit vyznam (:
Jak mate nastaveny hodnoty jasu, kontrastu, gammu.....??? Nejak se mi rozmazavaji pismenka :-( dik za odpoved
mame ho doma uz asi 2 tydny a musim uznat... docela sem cumel :-o ... fakt je to hodne kvalitni LCD... jak uz tu popisovali spokojeni majitele prede mnou nejprve sem se zdesil te svetlosti ale pak sup tam AUTO a vse bylo v naprostym poradku :wink:
hned sem na to zkusil NFSU a je to :-) ....
jediny co je na tom trosku drastickyho je cena ...19001,- s DPH v T.S. Bohemii :roll:
ale jinak doporucuju ...kdo ma 20000 na LCD a nevi co s nema tak tohle je jasna volba :wink:
BTW: zkousl sem na tom sporic takovejh tech rybicek a pri uplne tme je to fakt jak akvarko... :lol: ... ted si tak vzpominam ze bych mel jit nakrmit rybicky na LCD :D :mweheh:
no jestli se ti rozmazavaj pismenka tak si pohraj s ostrosti a nebo je to tim ze tam mas nizsi rozliseni nez na ktery je to optimalne delany tudiz 1280x1024...Citace:
Původně odeslal butter
gamma, kontrast, jas s tim nema co docineni :wink:
Tak jsem si chtěl koupi Iiyamu, ale dnes se mi ozvala jedna firmička, že pro mě má Sony HX73S, takže jdu do něj :-)
Doufám, že budu spokojenej :idea:
ja verim v to ze bude spokojenost :wink: :-)Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Tak jsem ho včera dostal, to byla palba přes kapsu a málem jsem si ustřík do kalhot :lol: . Fakt parádička.
Ten moňas mě tak překvapil, že tu musím uvést pár poznatků. Jde o můj první LCD monitor
-Instalace monitoru během pár minutek. Kabely nikde nepžekáží a jsou schovaný pod výsuvným krytem.
-S ovládacíma prvkama na boku monitoru se dobře manipuluje, žádný problémy.
-Obraz jak břitva, perfektní rovnoměrný podsvícení. Při zapnutí byla dost vysoká svítivost, tak stačilo přepnout na AUTO a trochu stáhnout JAS a bylo vystaráno. Mám to přes DVI. Chvíli jsem si s tim pohrával a díky lidem tady na OC a ICQ jsem našel ideální nastavení.
-V DOSu a při nabíhání PC běží monitor bez problému (žádné chyby, vše parádní)
-Hned jsem otestoval nějaké hry (GTA Vice City, Call of Duty, Vietcong, Unreal Tournament 2004 demo, Mafie, NHL 2004, FIFA 2004) a ani při bližším prozkoumání jsem na 100% nezpozoroval žádný duchy.
Byl u mě kámoš, kterej už povyměňoval několik LCD (blázen :-o ) a má s nimi bohaté zkušenosti, tak hodně slintal a hned mi ho chtěl vzít. :oops:
Ani bych se nedivil, kdybych to LCD dnes viděl u něj doma.
Takže všem, co mi radily o koupi tohodle LCD, moc děkuju.
neni zac :wink:
prece jen ale mohlo to LCDcko byt o neco levnejsi ale jak je dano :arrow: za kvalitu se hold plati..:!:
nechcte sem teda napsat ty vase nastaveni? me by to celkem i zajimalo, ja jedu svetylko 55, kontrast 70, slunicko 32, 9300k, gama 3 ... a je to sice fpohode, ale asi by to slo i lip
a co je to input sensig? (je tam na vyber auto on a auto off)
Citace:
Původně odeslal nanami
Input Sensing: vyrovnávání jasu a svítivosti podle okolí. Pod vypínačem je to čidlo okolí. Můžeš to nechat zapnutý, nebo klidně vypnout. Myslím, že to ovlivňuje jen v módu AUTO. V ostatních to tuším zůstává stejný.
Hodnoty si nepamatuju, večer je sem doplnim.
Jinak by mě zajímalo, čím tyhle monitory čistit? Vím, že tu jsou dva obsáhlý thready, ale ani v jednom sem se nedozvěděl nějakej internetovej shop, kde by se to koupilo na dobírku.
SONY X73B nekdo nemate?
nevim, zda se ti vyplati objednavat neco takoveho na dobirku, kdyz cena techto cistidel se pohybuje kolem 200 kc a koupis ho v jakemkoliv kamenem obchode.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Osobne pouzivam jak na tento monitor a taky i na lcd u notebook gelove cistidlo se specialnim hadrikem. Je to od LogoClean - Antistaticky cistici gel.
Jsem moc línej. :DCitace:
Původně odeslal butter
uz sem to tu psal, mam ho ja (:Citace:
Původně odeslal AraFat
sem slepej ;-)
x se prave moc nelisi od hx,ma akorat mensi jas 300 misto 400 u hx.
Ale jinak se to jevi jako to samy...ale ten disign u x je me milejsi.
Hry typu UT,Q3,CS asi bez problemu ne?a co video?
Kde si ho kupoval a za kolik?thx