No já bych řekl z toho co jsem ho odposlouchal, že je nehlučný, ne tichý, hlučný ale neni, jinak otevřený case nemá jen tak někdo, tam pak taky ztrácí smysl ho dávat už kvůli tomu že neni důvod vyfukovat teplej vzduch mimo case, ne ??? :wink:
Printable View
No já bych řekl z toho co jsem ho odposlouchal, že je nehlučný, ne tichý, hlučný ale neni, jinak otevřený case nemá jen tak někdo, tam pak taky ztrácí smysl ho dávat už kvůli tomu že neni důvod vyfukovat teplej vzduch mimo case, ne ??? :wink:
A kolik by sis za něj představoval?Citace:
Původně odeslal akva
no, az to bude hotovy, tak case zavru :idea: a nemam ho tam prioritne kvuli vyfuku ven, ale ze je tissi nez stock hercules, a to o dost, bylo to jak motorova pila :?Citace:
Původně odeslal Rhapsody
TAK 400 ! zase zdarma se mi ho nechce dávat, sice je rozbalen, ale běžel chvilku . Hned jsem ho vyndal a nechal jsem si udělat u svých dvorních dodavalelů pořádný pasiv .Citace:
Původně odeslal kořka
Zodpovědně prohlašuji, že tenhle vysavač je tižší, než všechny běžné chladiče, které jsou namontovány na běžných grafikách třídy R9200 až 9800. V poloze LOW je to rozhodně nejtižší ventilátor v celém PC, osazeném i docela tichými fany na CPU, nebo ve zdroji. 100% ho přehluší většina běžných zdrojů, většina CPU chladičů nad 2500ot. a samozřejmě hlučné vrtulky na čipsetech .....
Mám dotaz na majitele Abitů NF7-S (pokud možno rev.2):
Jde toto monstrum na tuto desku s grafikou (budu mít Hercules R9800np) nasadit ?? Hned vedle AGP portu smerem k PCI jsou takový kondíky - a hlavně jsou mezi AGP a 1.PCI slotem konektory do kterejch mám zapojený IEEE 1394 !! Jakou s tím máte zkušenost ??
jde toCitace:
Původně odeslal theedge
jj díky
Asi si Silencera taky poridim, protoze:
Tak jsem dneska otestoval super programkem ATi Tool jednu vzpupnou R9500 (original chlazeni prestalo pred nekolika dny fungovat tak, ze karta vydrzela 5 minut a pak se vyzhavila tak, ze vytuhla). Namontoval jsem Arctic VGA Silencer, pustil ATi Tool a neveril svym ocim - jadro 436MHz, pameti 338MHz (tj. 676MHz DDR - na Hynixy 3.6ns IMHO slusny).
Zkoušeli jste někdo kdo máte Herculesa co má pasiv i z druhé strany chipu - nechat tam ten pasiv jako protikus pro dotažení toho VGA silenceru (místo toho plastovýho protikusu) ?? Nebylo by to lepší než ten plastovej protikus ?
V pondělí budu mít Hercules R9800np a chci tam dát VGA silencer.
Taky by me zajimalo, jestli to jde, budu tam totiz ten VGA Silencer teprve davat a tohle by mohlo byt dobry..Citace:
Původně odeslal theedge
No když se dívám na tuto fotku, tak je ten pasiv z druhé straky grafárny přišroubovanej do těch samejch děr co je VGA silencer - takže by to snad mělo jít. To by to chlazení mohlo ještě trochu zlepšit ne ??
http://www.guru3d.com/miraserver/bac....php?image=381
Nezkoušeli jste to někdo ?
Hi, tak jsem na moji kartu dnes daval VGA Silencer a moje postrehy:
V case se mi zvysila teplota o cca 3 stupne(ted mam pri zatezi 35°C, predtim jsem mel 32°C max)
GPU mi predtim slo na 425MHz a ted jde na 439MHz(slo by i vic, ale byly pak artefakty ve vode v marku 03.. jinak fpoho)
pameti sly na 365, ted jdou na 361, duvodem je pravdepodobne zvyseni teploty ve skrini.
V 3d marcich mi to skoro vubec nepomohlo(jen par bodiku v 03), mozna to je i tim, ze mi pri tom bezelo celkem dost svinstva na pozadi, skusim to pustit casem jeste jednou..
Postrehy pro pripadne nove majitele, kteri budou silencer teprve davat na kartu(R9800):
-kdyz se budete snazit zdelat ten pasiv z druhe strany GPU a nepujde vam to(stejne jako me), tak vemte fen a nahrejte ho, potom uz to jde lip.. mj. nejvic se mi osvedcila metoda s kreditkou a sroubovakem(kreditka zasunuta pod pasiv a na ni sroubovak, kterym se ten pasiv odpacil)
-pokud stejne jako ja omylem rozetrete pastu(kdyz ji budete utirat) na tu zelenou plochu okolo GPU, kde jsou odpory, nebo co(takove male vycnivajici dratky), tak si z toho nic nedelejte, me se to z tama nepodarilo poradne utrit, ale karta funguje fpoho
-kdyz jsem ji mel hotovou a zapojil do kompu a spustil ho, tak zacal piskat --> zapomel jsem zapojit napajeci kabel, takze pokud vam taky zacne piskat, nic si z toho nedelejte a zapojte ho(ja jsem se teda pekne vylekal, protoze sem ho poprve hned vypnul a nepockal na zobrazeni takoveho cerveneho ramecku, ktery me upozornoval, ze nemam zapojene napajeni..)
-to je asi vse, treba to nekomu pomuze(spis ne, vy jste lepsi profici nez ja :wink: , u me to bylo poprve, co jsem se v necem takovem hrabal a taky jsem se poprve setkal s utiranim/nanasenim pasty.. proste zkusenosti na cely zivot :-) )
2theedge: asi to nepude, dival jsem se na to a ten silencer by potom asi nedolehal, tohle je jistejsi.. ale pokud to vyzkousis, budu jen rad ;D
No určitě to zkusím a když to nepůjde tak ten pasiv prostě sundám a je to.
Ale dost divný že se ti zvedla teplota v casu, vždyť ten chlaďák nasává vzduch z casu a teplo vyfukuje ven ... to je fakt divný. Naopak by to mělo teplotu v case snížit :?:
Jak vychází mezera mezi pasivama na pamětech a VGA silencerem ??
Jinak tepelné pasty se zase tak bát nemusíš - není elektrovodivá.
taky se tomu divim. ale jeto bohuzel tak :? mozna je to tim, zekonec toho silencera nedoleha k zadnimu panelu, nebo co..Citace:
Původně odeslal theedge
btw, mam ho na high otacky a na tom jeho konci skoro vubec neproudi vzduch(snad by s tama mel vyfukovat, ne? ale nejde skoro poznat, ze by tam neco proudilo..)
mezera mezi pametma a sil. nevim, nedival jsem se, ale asi to bude dost tezne, protoze ten silencer mi primo doleha na nektere kondenzatory(tusim) a taky presne doleha na ty vyvody vzadu..
to ze neni elektrovodiva jsem prave nevedel :wink:
Teplota v case se Silencerem me sla samozrejme dolu.Mezi pasivama na pametech a silencerem je asi 3-5mm.Ten pasiv na druhy strane jsem sundal,pac by to neslo dotahnout.Aspon myslim :-)
tak proc me to potom tak zatopilo?? mohlo by to teoreticky byt tim, ze ten silencer nedoleha, tj. "fouka" dovnitr skrine.. leda, nebo uz fakt nevim..Citace:
Původně odeslal nex
EDIT: aha, ted sem si vsim, ze mas stejnou grafarnu.. a tobe to ze zadu fouka, nebo ti to z tama taky skoro ani neproudi jak me? jeste by teoreticky mohl byt problem v tom, ze jak to fouka dovnitr, tak by to mohlo jit na cidlo na desce, nebo teda opravdu nevim..
hm ked si zvacsil plochu pasivu ktory odvadza teplo z GPU tak sa to asi nejako premietne na teplote v case .. skus si lepsie vyriesit airflow
A točí se ti správným směrem ?? jestli nenasává z venku a nefouká do case - to by vysvětlovalo to že vzdadu necítíš že to fouká a že se ti zvýšila teplota v case.
Když se na ten větrák v tom VGA silenceru díváš tak by se měl točit PROTI směru hodinovejch ručiček !
Ta 0,5cm mezera by tam neměla vadit - ten proud vuduchu musí vyletět ven.
2 SajmoN: No jo jenomže to teplo z toho velkýho pasivu by měl odebírat ten vzduch kterej je pak ohrátej a vyfukovanej ven. takže by to tu teplotu v case mělo snížit.
hmm, zitra na to mrknu, ted se mi uz nechce na to sahat..Citace:
Původně odeslal theedge
edit: zkusil sem k nemu prilozit vzadu papir a odfoukaval(pokud se ta da nazvat foukanim) ho, takze asi toci spravne.. ale sel z neho opravdu dost teply vzduch..
když tak tu mezeru zkus zlikvidovat ..... třeba tím že ten konec (výfuk) oblepíš nějakou izolačkou a tím ho prodloužíš až k té záslepce.
hmm, to je sice hezky napas, ale kdyz pak budu chtit kartu vydelat, tak to budu muset delat znovu.. ale asi to zkusim..Citace:
Původně odeslal theedge
EE tys mne nepochopil - jde o to prodloužit to tělo toho plastovýho krytu kterej nedosahuje až k tomu plechu s výstupama na monitory (tomu sem řekl záslepka).
Vždyť grafiku vytahuješ i s VGA silencerem, takže ti to tam zůstane. jedině až budš oddělávat VGA silencer od grafiky.
k, zitra to zkusim..Citace:
Původně odeslal theedge
Hi, tak jsem uz zjistil ten problem, skratovaly se mi draty na roztrojce k trem fanum foukajicim do skrine, take mi bezely jen ty dva foukajici ven(vzadu).. prisel jsem na to tak, ze sem si lehl do postele a uvidil, ze mi prosvita nejak malo svetla z takoveho toho dlazdeni na predu Chiefteca.. dnes jsem to zaizoloval a uz se toci, mam je zregulovane vsechny na cca 8-9 V, takze jsou tichounke.. Ted mam max. teplotu pri zatizeni grafarny i procaku(po nekolika 3DM03 a 3DM01) v case cca 30°C, takze zlepseni o asi 2°C(kdyz jsem nechal vetrone bezet na maximum, tak se teplota ustalila na 28°C po ctyrech 3DM03 a asi dvou 3DM01).. Takze spokojenost..
A k tomu nejdulezitejsimu(tj. OC), povedlo se mi to jeste trochu vic osolit a jedu ted na 452/365(730)MHz, coz se mi libi.. pameti uz vic nepujdou, je to asi jejich maximum(vys uz se obcas zobrazujou velke artefakty v 2. game testu 3DM03), ale to GPU by s lepsim chlazenim slo jeste urcite nahoru(ted mam bile tecky v 3DM03 v Pixel Shaderu 2.0-par na slonovi a hodne na hrochovi, coz mi ale nevadi, protoze nikde jinde zadne artefakty nemam.. az budu mit artefakty v nekterem jinem testu/hre, tak to snizim, ale nikde jsem jeste nikdy nic nemel)..
Mj. skore v 3DM03 vzrostlo z 6244 na 6529 a v 3DM01 z 19449 na 19557.. Celkem slusne, hl. ten 3DM03..
No nic, takze VGA Silencer vrele doporucuju :D