NJN tak ti drzim palce Bananalama - ani mne sa nechce moc do toho pustat :oops: :lol: resp. ani akosi nemam cas. Este aj Glassmanovi som nezrobil co trebalo :wink:
Printable View
NJN tak ti drzim palce Bananalama - ani mne sa nechce moc do toho pustat :oops: :lol: resp. ani akosi nemam cas. Este aj Glassmanovi som nezrobil co trebalo :wink:
Dobre že si sa ozval Gabo, poobede ti poslem fotky. Nemam ich kam momentalne dať. Kvalita mizerná ponahlal som sa a tma ako v rohu. Ked bude treba tak sa k tomu este vratim. Prvá zaujmavosť je že basák je miesto deklarovaných 45w rovných 100w/8ohm!!! Ak teda nápis neklame a na p.m.p.o. je to zase malo. Okolo kábla k nemu je dosť priedušno(čo by nemalo) tak som to zatial utesnil plastelinou. A keď toto nedotiahli, nemám ani bohvieakú dôveru v utesnenosť komory za membránou. Sú tam štyri 4700nf kondíky a jeden 10000. Tuším 25 alebo 35v...na fotkach bude vidno. Večer vyskúšam, teraz už musím letiet zvyšovať HDP.
Super..konecne muz cinu:) proc by psali ze to ma mensi vykon nez ve skutecnosti?
Mohl bych prosim dostat taky ty fotky? PLS
Reprak ma 100W? ;D A proc do nej pousti jen 20W?
Ne 20w, pisou ze 45W ale nevim co je na tom pravdy...
To sem myslel ironicky. Nepocitejte, ze do toho jde 45W. A pokud chcete udelat upravu SW Geniusu, Postavte za par stovek bednu s vetsim reprakem a pripojte ho namisto puvodniho repraku. Nevidel sem ten SW zevnitr, ale nejspis tam budou i uzky kabliky, takze ty bych taky vymenil za kvalitnejsi. Myslim, ze to je takovy rozumny reseni vykon/cena.
Tým že to pošlem gabovi som myslel samozrejme že to zverejní na pretaktovanie.sk pre všetkých. :wink: Už robím na tých fotkách...majú 80MB takže to musim pretriediť a zmenšiť....
Perfekt 8-) jak to slo rozdelat? je to easy?
Teraz odoslané gabovi. Už je to na ňom. Vzadu desať šrobov, reprak styri, čelny panel štyri. Nič nie je lepené, takze v poho. Akurat som neodpojil vsetky konektory, takze to držalo pokope a nešlo uplne rozobrat. Ak bude treba tak sa k tomu vratim...Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Mám otázku na nejakého audio experta/elektoakustika. Ako sa zvukovo prejaví pripojenie výkonného repráku k zosilovaču stavaného na menej než polovičný výkon?
A podotázka... ako sa prejaví netesnosť medzi komorami pred membránou a za membránou? Myslím tým nejaké uchom počutelné odchýlky. Mám laický názor, že práve to by mohlo spôsobovať akési rozmazanie kontúr zvuku. Ako keď sa medzi plusové hodnoty primiešavajú mínusové, ktoré tam nemajú čo robiť. Opravte ma ak kecám.
...tomu nezadoucimu propojeni prostoru pred membranou a za membranou menice se jinak rika "akusticky zkrat" .... coz samo o sobe vystihuje, ze je to spatne...
...je to napriklad velmi casta chyba u amaterskeho ozvucovani automobilu...
DIk idem akurat stiahnut...dnes som opat prisiel pozde domov ...nahodim to na Pretaktovanie.sk a potom sem hodim odkaz :).
EDIT: na maile nemam nic :( musis mi to preposlat este raz....
uff, ma slak trafí...
edit: a teraz?
reedit: no fakt neviem čo som zbabral. ešte pre istotu to odošlem aj cez web rozhr.
Stane se :-)
2bananalama: add připojení: Projeví se to akorát hlasitostí, zesilovač dáš na max a bedna bude hrát max zesilovače. vezmu třeba 20W zesilovač, tak to bude hrát stejně, jako když na 100W zesilovači nastavíš hlasitost rovnou 20W.
Otázka by měla pořádný smysl v opačné případě>> zesilovač má větší výkon, než měnič příkon = při překročení jmenovitého příkonu půjde cívka do kopru(udělá to pschtrrrrrrrr ... a ticho)
No v obrátenom garde je to bez debaty. Možno som to mal inak formulovať: Máme dva zosilovače 45w. Na jeden napojíme 45w reprák a na druhý 100watový. Je jasné že ten 100watový bude hrať hlasitosťou na úrovni toho 45w, ale určite tam nebudú aj nejaké iné odchýlky? 100watový má predsa len inú konštrukciu, nemôže mať (pri takomto zapojení) menšiu citlivosť? Je to len také strielanie naslepo, ale rád by som to nejak vylepšil...Citace:
Původně odeslal Arteee
Pokud budou měniče v ostatních parametrech totožné, tj. stejná Z, Qts, Fm ... no prostě stejné jenom se budou lišit příkonem, tak budou oba hrát naprosto totožně.
Je jasné že pokud bude měnič na 45W s citlivostí třeba 87dB a ten 100W bude mít citlivost dejme tomu 84dB, tak věz, že ten první měnič bude při výkonu zesilovače 45W hrát dvojnásobně hlasitěji než ten 100W při 45W. Jinak řečeno, ten druhý měnič bude při svých 100W hrát skoro stejně hlasitě jako ten první při svých 45W :wink:
jak je to teda s tim vykonem??? na to m SW je 100W, na vyskovym v prednich 15W. nesedi to ani na p.m.p.o. ani na rms. jakej maji teda opravdu vykon. nebo sou tam lepsi repreaky a slabej zesak??? :?:
Vsak reknete nekomu, kdo ma doma generator a osciloskop, at to zmeri, me by to taky zajimalo.
Vsude slysim jen chvalu, ale kdyz jsem je skutecne slysel zapojene do liva, tak jsem byl hodne zklamany. satelity jsou slusny, ale ten subwoofer je hruza. Jen duni a buci, basama se to nazvat neda. Fakt hrozny. Ale za ty penize se asi nic lepsiho nekoupi
Co pořád porovnáváte výkon a příkony měničů. Výkon soustavy je určení zesilovačem. Můžete tam mít měnič s příkonem třeba kilowatt, ale pokud tam je zesilovač s efektivním výkonem 20W, tak soustava je 1x20W rms
No dobre, dobre, a čo teda podla teba spôsobuje ten "pomletý" zvuk subwofera?Citace:
Původně odeslal Arteee
a taky "troslinku malicko" tou citlivosti ;)Citace:
Původně odeslal Arteee
Ozvučnice + měnič. Návrch ozvučnice neodpovídá parametrům měniče. To už nazančují evidentní vibrace ozvučnice při vyšších hlasitostech>>>špatný objemy komor