proc myslis ze "0" je spatne? Ja mam pingy 192.168.0.1 az 192.168.0.4 a bez problemu to beha, zadna ztrata dat.Citace:
Původně odeslal Sova
Printable View
proc myslis ze "0" je spatne? Ja mam pingy 192.168.0.1 az 192.168.0.4 a bez problemu to beha, zadna ztrata dat.Citace:
Původně odeslal Sova
V uvedenem pripade nula neni spatne, tj. pokud neni na konci a nerozlisuje station address, ktera musi byt > 0 (napr. x.x.x.0=adresa site, pri C mask ).Citace:
Původně odeslal DoktorG
Setkal jsem se vsak uz s tim, ze v nekt. soft byl bug, ktery se projevil prave pri pouziti nuly na nekterem oktetu IP. Rovnez z podobnych duvodu se sitari nule vyhybaji. Primo ve Win vsak o podobnem problemu nevim a pouziti nuly (pri spravnem formatu IP) mi zde problemy nikdy nedelalo (napr. 10.0.0.2). Pokud v tom nekdo nema jasno, at si projde prislusna RFC...
Zdravím, potřebuju pomoc....
Do jednoho kompu jsem dal PCI WiFi síťovku a no notebooku PCIMCIA. Na fyzický vrstvě jsem je spojil, ale na vrstvě síťové mám problém.
Na komp jsem nastavil IP 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0 a na notebook 192.168.1.2. Na notebooku je vše OK, ale na kompu mi ta IP blbne, dám "ipconfig" a ukáže mi, že IP a maska je 0.0.0.0. Nevíte co to může být????
Edit: ještě chci poznamenat, že ten komp funguje jako router a už jsou v něm dvě síťovky, čili problém bude někde v routování.
Edit2: Tak to už jsem taky vyřešil ;D ale teď se přes to nedostanu na net. Z notebooku se dopingám na to vnější síťovku, ale na net mi to nevleze, poraďte jak ve WinXP rozchodit sdílení netu na druhou síťovku.
nuly se objevuji, kdyz je nastaveno DHCP - ale to uz jsi vyresil
ja kdyz aktivuji wi-fi (po predchozim vypnuti pres disable) musim rebootovat (nemel jsem zatim cas zjistovat proc, ale az po rebootu se to rozbehne). Na sdileni Internetu jsem nic zvlastniho nastavovat nemusel a chodi to spolehlive (u klienta, ktery sdileni vyuziva, musim mit samozreme spravne nastavenou gateway a dns - a to na ten comp, ktery sdileni poskytuje)
Problém s rozběhnutím sítě přes wifi a sdílení netu:¨
Předem se omlouvám všem co nechtějí řešit.Už mi z toho hrabe, hodně dlouho se to snažím rozběhat, ale furt nic.!!!Uvažuji že wifi prodám a koupím druhou síťovku a spojím to přes kabel:-(
Mám 2.pc oba mají xp profi.
PC A - stolní pc s LAN kartou (do které je přiváděn net) i WLAN kartou ((EW-7128G)) kterou chci sdílet data i net do pc B)
PC B - notebook s WLAN kartou (Edimax EW-7106PC)
Vím že existují programy na sdílení netu, ale nedaří se mi pořádně rozběhat sdílení a natož net.
Někdy se to podaří potřebuju vysvětlit co vše by počítače měli mít nainstalovaní v síťi(je potřeba IPX nebo jen TCP/IP? na obou pc mám:
Klient sítě MS
Sdílení souborů a tiskáren
plánovač paketů technologie QoS
Ovladač programu Sledování síťě
protokol síťě Internet (TCP/IP)
Zkoušel sem nastavení sdílení netu ve windows, to mi ale blbne na pc A mi nezobrazí v LAN kartě nastavení sdílení (v rolovací nabídce) a tam WLAN, takhle mi to někdo vysvětloval, ale bohužel tuhle možnost tam nemám (tohle mi tam chybí www.cheese.cz/pictures/plocha.jpg
síťový adaptér naistalovaný mám, tak je to divný.
Pokud někdo ví o nějakém návody, který vyřeší můj problém bud šťasten
P.S.nechápu jak mám nějakýmu programy např.Freeproxy(který sem zkoušel) nastavit, aby bral net s LAN karty a sdílel ho do WLAN karty přes ni to notebooku do WLAN karty. :oops: :idea: :evil: