Ja mám WD PB 160GB od ATComp a neni ho vubec slyset, AAM zapnute nebo vypnute, na hluku se to temer neprojevi.
Printable View
Ja mám WD PB 160GB od ATComp a neni ho vubec slyset, AAM zapnute nebo vypnute, na hluku se to temer neprojevi.
Asi nakoniec predsa len kúpim WD... :-)
WD mi neprijde moc hlucny,kdyz ma clovek v casu naky 8 fan s vic otackama,tak je to uz jedno.Ale bacha na prenaseni,me po jednom prenaseni(zadny mlaceni,jen vyndat,do obalu,prenest par set metru jinam a zase zapojit) zacali obcas nechutne piskat loziska a ten zvuk je vic iritujici nez zubarska vrtacka.Osobne bych dneska sel do Hitachi(uz kuli vykonu),maxtor opravdu nejak vrni,WD muze piskat a seagate je moc pomalej :-)
A co jsou HD120GB WD1200JD ?Citace:
Původně odeslal peta303
A v CC pisou, ze nove motory a loziska maji WD2500PD.
Našiel som v cenníku WD 80 GB PB, takže by to mala byť verzia s 8 MB cache a fluidnými ložiskami? ???
První písmeno značí otáčky/cache druhé rozhranní.Citace:
Původně odeslal Shox
první:
A,E - 5400/2MB (E edice (Protége) je tišší)
B,L - 7200/2MB (L edice má fluidní ložiska)
G - 10000/8MB (má fluidní ložiska)
J,P - 7200/8MB (P edice má fluidní ložiska)
druhé:
A - Par.ATA-33
B - Par.ATA-100
D - Ser.ATA-150
Já mluvil o PATA discích.Citace:
Původně odeslal Shox
JD je SATA, 8MB. PD jsem ještě neviděl, bude to nejspíš SATA + fluidní ložiska.
U EB se vlastně poprvé objevily ty laciné zakulacené kryty, které dnes už cpou i na 800JB.Citace:
Původně odeslal Paolo
První série Protege 100EB, které pamatuji, měly jen 512KB cache, ale velice rychle se ty disky vrátily k obligátním 2 MB (i ty desítky).
P.S.: díky za vyčerpávající výpis.
Eeee, ještě sorry za odpověď na už zodpovězené (odpovídal jsem rovnou z předchozí strany).
Objednal som si WD 80 GB PB, mal by som ho už dnes mať, tak som zvedavý na hlučnosť :wink:
EDIT 16.1. : Ten disk ma fakt prekvapil. Je naozaj veľmi tichý :-)
NO stiahni si utilitu od Maxtoru AMSET a v dose napíš príkaz amset /quit
a po reštarte poznáš že máš v PC disk len podľa LED aktivity 8-)