Napsal jsem to dost divně, takže pro vysvětlenou můj procesor je v základu nastavenej multi takto: 133 x 7,5(x2 - ta blbá dvojka)=133 x 15 =1996Mhz.
Printable View
Napsal jsem to dost divně, takže pro vysvětlenou můj procesor je v základu nastavenej multi takto: 133 x 7,5(x2 - ta blbá dvojka)=133 x 15 =1996Mhz.
...a ked nastavis v BIOSe 10*200 ??? samozrejme vzhladom na tvoje pamete asynchro rezim s RAMCitace:
Původně odeslal Don Pablo
/a neviem ako je na tom ta MSIcka s prepinanim medzi standardnou a premapovanou sadou nasobicov - skus pozriet nejake thready v nVidia sekcii/
Taktování by takový problém nebyl, kdyby jsem mohl v klidu nastavit multi na nižší hodnoty, ale pod 6,5(x2) mě to prostě nepustí.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...aha o tom som pisal vyssie ze neviem ako je to na tej doske s prepinanim medzi hornou a dolnou sadou nasobicovCitace:
2800+ nekupovat !,je to Tbred s 333 FSB,a to se nevyplati,ma malou cache a hlavne tohle je jeho hranice,vic z nej nedostanete ani kdybyste moc chteli. cena : 5500 s dph
To barton 3000+ je jiny kafe,stoji sice 7800 i s dph ale ma velky rezervy ve vykonu.
no, spis bych videl chybku v tech pametech - jestli teda bezis synchroCitace:
Lidi, vy asi neumíte číst. Už na první straně jsem říkal, že 2800+ Tbred byl jenom na ukazování. Takový procesor byl v ČR tuším jediný kus. Tohle je Barton na 2083 MHz.
Po tazatele - koupil bych rovnou 3200+. S taktováním žádné zkušenosti nemáš, tak neušetříš.
Nemyslím si že je dobrej nápad kupovat Bartona 3000+. Zbytecne vyhozeny penize!!! Psal si ze mas desku s nforce2, tak proc nekoupis bartona 2500+?? Kteryho snadno das na 3200+, ikdyz je zamcenej. Samozřejmě k tomu potřebuješ paměti, ale ty si říkal že budeš kupovat, tak proč chceš vyhodit tolik peněz navíc??!! Pokud by ti šlo o taktování a myslíš si že z Bartona 3000+ vytáhneš víc, tak to se mýlíš. Z Bartonů už se nedá víc vymáčkout!!! Jinak ty paměti jsou good, přesto bych zvolil A-Data na 450mhz, daj se velmi dobře přetaktovat, maj velkou rezervu a ta cena? Ta je o něčem jiném než OCZ!! Jinak koukni sem: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=18356
:-)
tou dvojkou se nenasobi nasobic,ale FSB (kvuli DDR rezimu) :!: takze si klido nastav v BIOSu FSB 200(400 DDR) a nasobic na 10X a uvidis :idea:Citace:
Neviem čí zle čítam alebo ako ale píšeš že chceš kúpiť 2 x 256 MB ram ..ale ak ich dáš do dual režimu tak budeš mat len rýchlu 256 MB ..takže navrhujem takto ...barton 2500 + 2 x 512MB ..mne je jedno akej značky ..ale takto budeš mat bartona na 200MHz FSB + dual 512 Ram synchrónne pekne výkonné a neviem aký takt bude na bartone ...
ja bych zacal od podlahy a koupil solidni zakladnu.. S timto co mas se snad ani na tech 200FSB nedostanes :roll:
UF ..čo strašíš ..som myslel že doska podporujúca 400 MHz procaky tých 200 dá...jedine žeby to ten barton nezvládol ..alebo dokáže aj doska ovplivnit možnosti procaku? Mne sa ta jeho doska nezdá taká zlá...
co to je za nesmysl ???Citace:
Původně odeslal Macko
2 x 256MB je vždy 512MB, ať už synchonně nebo asynchronně
rozdíl je v tom, že 1x512MB je zpřístupňováno jedním kanálem paměťového řadiče a 2 moduly synchro jedou každý na jiném kanálu řadiče ...
ÄLE KAPACITA SE NEMĚNÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za takové bludy by se mělo upalovat :-)
No toto by chcelo konverzáciu (NIE VRAZDENIE !!!!!! ) dakde inde ..nech to dakto vysvetlí......ja som to pochopil takto ->>> ..keď dám do n-force 2 2 x 256MB a chcem proste 512 MB tak je 512 ale keď chcem dual mód -režim (alebo ako to tu nazývate ) tak získam 256 MB ramku z dvojnásobnou dátovou priepustnosťou.
Ak sa mýlim tak poprosím dakoho kto bude mat čas nech ma kontaktuje a nech mi to civilizovane vysvetlí( nie v tomto threade …offtopick ) ..hlavne aké ma potom výhody dual mód na nforce doskách.
EDIT :Ja som o synchro nehovoril ( aspon nie v tom ze ->2 x 256MB je vždy 512MB, ať už synchonně nebo asynchronně ) ..ale pokiaľ viem tak synchro znamená že procesor aj ramky idú na rovnakej freqencii ..v tomto prípade 400MHz.
EDIT 2 :Ďakujem za ozrejmenie pravdy a ospravedlňujem sa tým ktorých som nechtiac zmiatol ...Pre úplnosť uvádzam vysvetlenie ktoré som dostal od Belega začo mu ďakujem...
Dual Channel znamena , ze je pouzivan 128bitovy pristup k RAMce oproti normalnimu 64bit - s kapacitou to nema co delat . Kdyz mam dva identicke 256MB moduly , tak je muzu v nForce 2 deskach zapojit do dual channelu a budu mit normalne 512MB celkove operacni pameti s dvojansobnou propustnosti :idea:
Sinchro ani neexistuje, len synchro.Citace:
Původně odeslal Macko
512MB je uz malo.
Ja mam s OCZ rozporuplne skusenosti.
Mal som doma dva 512MB PC3200 CL2 moduly Performance a aj ked zvladaju vysoke FSB a nizke casovanie s mojimi TwinMoss som sa s FSB dostal dalej.
No dneska je 512 minimum, kup si raci druhej 512MB modul a dej ho do dual-channel, tech 333MHz ti staci. 1GB RAM se vzdycky hodi! 8-)Citace:
A k tomu CPU, kdyz tedka mas XP2600 a chces upgradovat na 3000+ tak je to podle me vyhazovani penez, ten vykonovej rozdil budes mit fakt malej. To za ty prachy nestoji.
Ne. Sychronní znamená, že FSB i paměti používají jeden společný hodinový signál. Moderní čipsety synchro prakticky nevyužívají, nForce 2 je jeden z mála. Např. na VIA i když nastavím paměti na 200 MHz a FSB na 200 MHz, tyto nepoužívají stejných hodin, tj. to není synchro a není z toho žádný výkon navíc (frekvence se musí vyrovnávat bufferováním).Citace:
Původně odeslal Macko
Ne. V případě nForce 2 se používá dvou nezávislých 64 bit kanálů. V některých případech to vede ke snížení latencí, protože se přistupuje nezávisle k datům a vyhledávání probíhá v rámci modulů paralelně. Ale v případě, že data jsou požadována ze stejného modulu, je chování stejné jako jeden kanál, tj. efekt žádný. Čistý přístup k paměti rozšířením sběrnice za účelem rychlejšího a delšího burst přenosu používal naposledy tuším i850 s RDRAMy, žádný novější řadič už rozšířený přístup do RAM nevyužívá.Citace:
Původně odeslal Macko
vyzera to, ze mas v tom trosku slusny CHAOS. Ked da 2x256MB do dualu, bude mat 512MB RAM v dualchanneli... a nie rychlu 256ku.Citace:
Původně odeslal Macko
pri 2x512MB bude mat 1GB RAM. Viem o com hovorim, sam to tak mam.
sorac,jestli moje informace byla spatna,ale vychazel sem ze standartnich informaci na webu - toto napriklad pisou na tomovi:Citace:
Původně odeslal Eagle
jestli je to ale tak jak pise Eagle,tak tomu rozumim tak,ze Dual Channel znamena pouzivani dvou 64bit kanalu oproti standartnimu jednomu a ne 1 128 bitovy jak sem si myslel - je to spravne?Citace:
...As with the nForce, the memory interface of the nForce2 is twice as important. For one thing, the dual memory controller enables the bandwidth to double, because the interface can work with 128-bit instead of 64-bit. This means up to 6.4 GB/s with dual DDR400, 5.4 GB/s with DDR333 and 4.2 GB/s with DDR266...
tomu nerozumim,proc VIA nejede synchro i kdyz to tak nastavim?to je prece nevyhoda,ne?Citace:
Původně odeslal Eagle