hm, myslíš? ale ušetril som asi 500 MB na systémovom disku :roll:Citace:
Původně odeslal Airwolf
Printable View
hm, myslíš? ale ušetril som asi 500 MB na systémovom disku :roll:Citace:
Původně odeslal Airwolf
no mě tam jen zarazilo to slovo "každý"...před 1024 cylindrem by měl být jen win9x/dos. winNT/2k/xp/linux může být kde chceCitace:
Původně odeslal Apokeus
edit: ale záleží to taky na BIOSu :-)
moc nerozumim tomu swapu, mam 120 GB, WINXP, data,
chtel jsem 20GB system + data, ale ten swap me zarazil, je to vazne treba? Popripade jak se to dela? Udelam 3 partisny a jak donutim aby byla jedna swapovaci? swap nejblize ke stredu disku? Diky
swap by mal byt na zaciatku disku, hned za nim system particia, jeho vyhodnost je vo fragmentacii swapu (0) nastavis pevnu velkost a je .. na ten disk ja osobne davam aj temp, aj cache, aj temp inet files .. etc ... same vyhody ;) a wokna donutis uplne jednoducho .. tam kde sa nastavuj velkost zvolis ze system disk nema a ze hentem ma pevnu a je to ;)
MadCap
A je tam nejaky rozdiel vo vykone? Do swapu sa predsa neukladaju velke suvisle bloky dat, pri swapovani sa skor prejavi pristupova doba disku.
Disky nedelim nikdy :D Rozdeleny mam len jeden 30GB, lebo som ho uz tak kupil od PiTa a nechcelo sa mi to prerabat ;D Bolo to rozdelene na 2GB a zvysok, nedavno som ten zvysok zmensil a na koniec pridal Linux (1GB swap a neviem aky velky ext3).
no ja to robim ani nie tak kvoli vykonu ako kvoli poriadku .. fragmentacii sys disku hlavne .. ked mam tempy na tom disku tak sa mi nefragmentuju ine data a tak, proste my to vyhovuje ;D
MadCap
Citace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
NT4 taky musi byt pod 8G, jinak ti bezi jen do te chvile nez se neco co potrebuji aby najely zkopiruje nad hranici 8G.