Re: Křupl už někomu CPU při montáži chladiče na CPU ?
Snažím se kupovat procesory s IHS :), ale jednou jsem měnil chladič na nF4 čipsetu a při nasazování nového mě ujela na jedné straně ruka ... Horších 5 minut jsem nezažil ... jede doteď :D, jádro bez poskvrny.
Přece jedna výjimka: P-M do AOpena - ty spony jsou smrt :mad:.
Jinak se držím zásady - šroubovák je na utahování a povolování šroubů, na nic jiného.
Když jsem poprvé vymenoval chladic, tak jsem si rikal mno jde to celkem tezko, ale co, rikal jsem si, ze lepsi nez, aby byl na volno. A kdyz jsem pripevnoval chladic co mam ted tak jsem si zas rikal, jestli nahodou neupadne, proste mi to prijde pro zmenu strasne malo.
K sroubovakum taky jsem si prejel sroubovakem, pres desku a hned jsem si rikal kolik soucastek na te desce naraz vidim. Pro priste si sroubovak asi privazu k ruce, ale z prispevku vypada, ze sroubovak je celkem neskodny :) .
Citace:
Původně odeslal smile4me
Tak o procesor jsem se nikdy nebál, ale jednou se mi stalo, že mi z očka spony vyklouzl šroubovák a sjel po desce. V tu chvíli mi nebylo zrovna nejlépe a jen jsem se modlil, aby jela i s tou menší rýhou. Ta deska totiž nebyla moje a 4000,- za novou se mi teda dávat nechtělo. :oops:
Presne to iste sa stalo aj mne, spomenul som si nato az ked sa mi comp nechcel rozbehnut, tak som skontroloval miesto dopadu srobovaka a kua - rovno do tej prtavej suciastky, no krasne som ju rozpolil... :eek:
co uz, este ze doska bola moja :roll:
Citace:
Původně odeslal almanil
Když jsem poprvé vymenoval chladic, tak jsem si rikal mno jde to celkem tezko, ale co, rikal jsem si, ze lepsi nez, aby byl na volno. A kdyz jsem pripevnoval chladic co mam ted tak jsem si zas rikal, jestli nahodou neupadne, proste mi to prijde pro zmenu strasne malo.
K sroubovakum taky jsem si prejel sroubovakem, pres desku a hned jsem si rikal kolik soucastek na te desce naraz vidim. Pro priste si sroubovak asi privazu k ruce, ale z prispevku vypada, ze sroubovak je celkem neskodny :) .
no, zrovna moc neskodny neni... sroubovak mi znicil uz 2 desky... poprvy kdyz sem sundaval sponu tak sem tlacil tak moc ze sem celou plochou spony sjel hezkejch par milimetru kolem desky a urval par tech malejch (nevim co) a podruhy kdyz mi sroubovak vypadl z ruky a primo do jednoho spoje :)
EDIT: jinak prodal sem kdysi davno kamaradovi athlon 900 a nedavno sem mu menil desku... nevim co s tim ten prasak delal ale u dvou rohu chybi opravdu 1mm a je to tam takovy zajimave rozpeceny :) z vrsku jadra uz skoro ani neni citelnej stitek cpu... koukal sem na to jak buk :)
Ja sem z miho Athlona xp 2500+ sundaval chladic asi 20x a uplne v poho.Vubec nechapu,jak se vam povedlo treba urazit ruzek.plati,ale 1 pravidlo a to,ze se musi vyndat nejdriv deska ze skrine.Pak si to pekne polozit na stul a proste ten procak potom snad ani nejde znicit pri nasazovani chladice:rolleyes: Maximalne tak naka lama,ktera tam ten chladic strka nasikmo jinak nevim.
Citace:
Původně odeslal J.Wade
no, zrovna moc neskodny neni... sroubovak mi znicil uz 2 desky...
Ja som zase takych dosiek uz dost opravoval. Patri to medzi najcastejsie problemy.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ja som zase takych dosiek uz dost opravoval. Patri to medzi najcastejsie problemy.
njn... verim tomu, proste neopatrnost... aj zkusenymu technikovi se to stane.. proste nemate cas tak delate vsechno narychlo a hlavu s nasazovanim chladice si proste nelamete... sroubovak pak zklouzne, nebo kurioznejsi je jako v mim pripade sroubovak si polozit na stul, ten se vsak zkutalel po stole a zapichl se do desky :) nicmene moje deska sla do kose, jeste tu mam jednu MSI KT4V-L, ale nevim jestli to ma smysl zpravovat... je na ni vzatej takovej ten "mustek" oznaceni L16.. slo by to zpravit ?? kde v praze a za kolik by to tak slo ? :)
já jsem nasazoval na svůj starý Athlon XP 1700+ jiný chladič a pc už se nerozjelo. zkoušel jsem ho na jiným pc a taky nic. Holt někde se stala chyba:D:DNO a pak jsem ho ještě zkoušel na svým pc bez chladiče, jestli nenajede aspoň do Biosu, ale to už se z procesoru zakouřilo a bylo po něm navždy:lol::mweheh:
Žeby křupl, to ne, ale "profíci" z Alzasoftu už mi růžky olámali, chátra jedna :evil:
Me se povedlo tohle: kdyz jsem stavel kamosovi pc, tak jsem si pripravil desku uz s osazenym procakem a chladicem vcetne pameti a polozil jsem ji vedle myho pravyho lokte. Trener mistnich karatistu by ze me mel radost, jeden uder loktem, deska udelala dvojty salto a chladic mi krasne rozdrtil jadro :-(
Citace:
Původně odeslal J.Wade
je na ni vzatej takovej ten "mustek" oznaceni L16.. slo by to zpravit ?? kde v praze a za kolik by to tak slo ? :)
Male, 2 kontakty? Podla toho L by to mala byt tlmivka. Zobrat podobnu z inej dosky alebo len spojit kontakty.
No ja som Titana M5AB na Durona 750 nasadil uspesne niekolko krat, ale na prazdno som aj tak neobisiel. Podarilo sa mi odstiepit kusok jadra (na hrane) na mojom Mobile Bartone 2500+. Len to tak puklo, a hned na to puklo aj v gatiach ale nakoniec som ho rozchodil a nataktil. (cca 2 mesiace na to chcipnul aj tak). Clovek by povedal ze po 100+ instalaciach sa take daco nemoze stat, ale pravda je inde. (Tiez som to tam daval po par pivkach o 1:00am rano, ale co uz )
Citace:
Původně odeslal Mike11
No ja som Titana M5AB na Durona 750 nasadil uspesne niekolko krat, ale na prazdno som aj tak neobisiel. Podarilo sa mi odstiepit kusok jadra (na hrane) na mojom Mobile Bartone 2500+. Len to tak puklo, a hned na to puklo aj v gatiach ale nakoniec som ho rozchodil a nataktil. (cca 2 mesiace na to chcipnul aj tak). Clovek by povedal ze po 100+ instalaciach sa take daco nemoze stat, ale pravda je inde. (Tiez som to tam daval po par pivkach o 1:00am rano, ale co uz )
jojo s chlastem a stavenim mam taky dobry zkusenosti... kdyz sem kdysi davno skladal pro zakaznika sestavu s A1333... po 6 pivech sem to montoval dohromady (mel sem tvorivou naladu) nasadil sem arctica a zapomel sem zapojit vrtuli :D delal sem stabilizacni testy a vytuhlo to... rikam si.. hmm neco je spatne.. tak sem se sel podivat do biosu... koukal sem jak buk kdyz sem uvidel cifru 136 stupnu celsia :D urychlene sem to vypl a chtel zapojit vrtuli... a asi 3x sem se spalil o pasiv.. nejaka ta jizvicka by se mi na ruce po tom jeste nasla :)
No ja som sice jadro nerozlamal ani rozky z neho nepoobijal, ale dost nestastne som si zobral obrovsky sroubovak aby som pri nasadzovani chladica na socket A mal vacsiu paku, no ten mi samozrejme sklzol a zobral so sebou 2 L-nejake cislo suciastky. Jedna rozdrtena a druha prezila. Nakoniec mi to opravil jeden chalan z BA (mozno ze si to bol aj ty Rainbow ;-) )
Citace:
Původně odeslal VodnikIN
No ja som sice jadro nerozlamal ani rozky z neho nepoobijal, ale dost nestastne som si zobral obrovsky sroubovak aby som pri nasadzovani chladica na socket A mal vacsiu paku, no ten mi samozrejme sklzol a zobral so sebou 2 L-nejake cislo suciastky. Jedna rozdrtena a druha prezila. Nakoniec mi to opravil jeden chalan z BA (mozno ze si to bol aj ty Rainbow ;-) )
Moje poslední příhoda z nasazování chladiče na ScktA je zastavení čepele šroubováku asi tak milimetr nad deskou :-) Samozřejmě, že to šlo "přesně na cíl" jako vždy, ale opět jsem dikybohu vyvázl :-)
Heh, pri montazi vodnika jsem prepracoval AXP na durona :) Tim blokem, co se chytal k MB 4ma dlohejma sroubama do dir okolo socketu. Pokud se spatne dotahoval, tak si sednul na mustky cache. Pred tim pod nim bylo nekolik CPU a nic se nestalo. V te dobe jsem si koupil tenkrat jeste mooc kvalitni AXP1800+ a tesil sem se, jak ho necham zahoret s vodnikem :)
Misto toho zahorela L2 a 64KB vytvorilo z athlona PLNOHODNOTNEHO durona :D
Technici na to pri reklamaci hledeli, ze to neni mozny, ze mam jenom 64K :)
Samozrejme sem nerekl, ze jsem si to odpalil sam :P
BTW to byl posledni CPU, co byl v Prostejove a okoli v shopech k dostani s odemcenym nasobicem. Misto neho sem dostal DLT3C a jedu porad na 11.5 :(
Pred tim mi to vadilo, ted uz se tomu jen smeju :D