-
já vím stydím se :oops:
hele takže to nepude nějak změnit bez instalace xp?
snad někdo poradí?Leda že bych vymazal disk, ten co tam byly xp a nahrál je tam znov, ale aby to pak pomohlo k tomu abych nastavil ty mečka..ale přiznám se nevím kde se takové věci v xp nastavují ???
-
help jak nastavit ten soubor boot.ini aby mi jeli jen ty mečka tady je kopie mojeho souboru:
[Boot Loader]
timeout=60
Default=C:\
[Operating Systems]
C:\="Microsoft Windows 98"
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect
nějak nechápu to win98 mám totiž ME a měl sem na druhým disku XP(už nefungují, vymazal sem kokotsky d:/windows , sem se domníval že moje problémy ustoupí viz "celý theard" (že se budou načítat jen ME)
-
A takový to Sys C: /fixmbr (fix master boot record)...nepamatuju si už ten příkaz přesně. Asi by ti pak startovali jen 98, ale možná by to pomohlo
-
jo jo,ale
potřebuju to stoprocentně (nejlépe návod :-o ) od někoho kdo stím má nejlépe zkušenost.jinak dík
-
No minimálne môžeš skratiť dobu štartu o minútu, keď zmeníš timeout zo 60 na 0. To by bolo bez rizika. Maš tam nastavene bootovanie W XP, ale ako by to malo byť presne editované aby primárne štartovali ME. To by ti mohol poradiť niekto kto má dva OS. Určuje to ten riadok: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect.
Typoval by som že by to mohlo byť:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows 98" /fastdetect.
Tá 98mička ťa nemusí vzrušovať...ME je vlastne len vyčačkaná 98. To fixmbr nepoznám, poznám len príkaz v dose (napr. boot z diskety s DOSom) a:\fdisk /mbr. To obnoví mbr zo zálohy.(sú dve kopie). Otazne je či aj kopia nieje už tá "dvojsystémová". Sú to všetko veci u ktorých som si nie istý bezpečnosťou pre tvoje winME. Ale ten timeout môžeš bezobav nastaviť na nulu.
-
zatím sem zkusil jen to časování na nulu, ale nic, furt problém..zkusil bych to nastavení--přejmenování na winme, ale co když pak nespustím komp..potvrdí někdo?
-
čo chceš premenovať na winme? Skús to najprv tak ako píšem v poste predtýmto. Zmeň partition z 3 na 1....a windows xp profesional na windows 98 v takom tvare ako som tam napísal. Pred tým si zazálohuj boot.ini trebars na boot.ini.bak. Keď to pokafreš tak nabootuješ z bootovacej diskety a zadáš: "copy c:\boot.ini.bak c:\boot.ini" a máš to nazad. Prípadne ten súbor skús úplne zmazať (v prípade že ho máš takto zálohovaný), v najhoršom to vrátiš s5.
-
problém je vyřešen, ale trápí mě zas něco novýho..
Při nahodilým startu pc, naběhne nějaká hláška že třeba
:
winroot/soubor hall.dll nelze najít
windows nelze spustit
atakový podobnoosti
Taky jsem zjistil že někdy se mi nezapíná větrák na procesoru..
někdy, nechápu to.
help somebody with good idea :?: :idea:
-
No mohol si aspon napísať ako si ho vyriešil.....
A tie chybové hlášky čo popisuješ, sa zvyknú vyskytovať pri pretaktovaní zbernice u dosiek čo nemajú AGP/PCI lock. Nepíšeš akú dosku máš a s akým chipsetom.