Voodoocko melo jako prvni pridavne napajeni. Jestli tohle nVidia taky prevzala, tak to neni zadna slava.
Printable View
Voodoocko melo jako prvni pridavne napajeni. Jestli tohle nVidia taky prevzala, tak to neni zadna slava.
Tak tenhle test znam. Je to na sunkoidni 750, asi ti uz mikhaill psal, ze v5 potrebuje silnej proc na nejakym athlonu ti s novejsima driverama udela 2,5-3x tolik, coz tnt2 ne. Mel sem 2 v5, vim o com mluvim. externi napajeni dnes neni nic zvlastniho, pouziva ho i ati tak nvidia, tak vo co go? Vsichni toto chytre reseni kopirujou, v5 vlastne predbehla dobu ;D ;DCitace:
Původně odeslal viki_
Tak tenhle test znam. Je to na sunkoidni 750, asi ti uz mikhaill psal, ze v5 potrebuje silnej proc na nejakym athlonu ti s novejsima driverama udela 2,5-3x tolik, coz tnt2 ne.
Chces jine testy, je toho plno ? Tak proc sem nehodis nejaky dukaz, toho, co tvrdis ? Ja myslim, ze od starickeho V5 s jeho pameti 166 SDR nemuzeme chtit zase az tolik moc (dej stareckovi trosku vydechnout :) ), i kdyz je ve SLI modu. Ten linkovany obrazek je smerovan na srovnani TNT2 x V3, ne proti V5.
Obrazek komentuje udajnou uzasnou vykonostni nadvladu V3 nad TNT2 na lepsim CPU (v roce 2000 byl Athlon 750 uzasne vykonny - a taky Voodoo bylo vykonne, ale dnes uz je rok 2003:) ). Je to totiz presne naopak - cim slabsi CPU, tim lepe je na tom V3 proti TNT2. Na silnejsich procesorech ma TNT2 jednoznacne navrch...
Mel sem 2 v5, vim o com mluvim. externi napajeni dnes neni nic zvlastniho, pouziva ho i ati tak nvidia, tak vo co go? Vsichni toto chytre reseni kopirujou, v5 vlastne predbehla dobu ;D
"Chytre" reseni ? To si z nas delas srandu ? :) No V5 skutecne predbehla dobu, takze zapomeneme na veskery pokrok a vykon budeme zvysovat ne tim, ze budeme integrovat a vymyslet nove technologie, ale budeme paralelne zapojovat starsi technologii ? Kdyby sel touto cestou vyvoj pocitacu, tak budes mit misto dnesniho jednoho procesoru, aby si dosahl podobneho vykonu velikou skrin, kde bude zapajeno 50 procesoru 486 :) (Ale neco takoveho uz tady prece bylo v elektronkovem veku...)
V5-ka byla vlastně jen testovací produkt nových technologií
Prej už od V2 se testovaly nové technologie,které měly být implementovány do Rampage.
Rampage měl být průlomový čip.Asi něco jako Voodoo 1 ve své době.
Geforce FX bude tím,co by bylo Rampage v roce 2001(berte to s rezervou).
My se můžeme jen dohadovat,co by bylo kdyby...
ale vyjádření bývalého vývojáře 3Dfx znělo:vše od doby V2 bylo věnováno pro Rampage,bohužel už nezbyly peníze na samotnou produkci.Ale Rampage by byl opravdový průlom.
Toť vše.
Prave ze by si sa cudoval jak je na tom ten openGL...doteraz vychadzaju nove kniznice a vykon sa stale zvysuje.Chcel by som vidiet rozdiel medzy GF4MX a mojou V5 napr. UT2003 pod openGL...Citace:
Je otazka, cemu rikas plynule . Myslim, ze doba uz natolik pokrocila, ze V5 dostane ve vykonu nakladacku i od toho nejvetsiho dnesniho lowendu jako je Xabre nebo GF4MX.
Je rok 2003 a v5 z roku 1999/2000 stale prekonava GF4MX z roku 2002...cim to asi je,zeby voodoo predbehlo dobu???Citace:
Chces jine testy, je toho plno ? Tak proc sem nehodis nejaky dukaz, toho, co tvrdis ? Ja myslim, ze od starickeho V5 s jeho pameti 166 SDR nemuzeme chtit zase az tolik moc (dej stareckovi trosku vydechnout ), i kdyz je ve SLI modu. Ten linkovany obrazek je smerovan na srovnani TNT2 x V3, ne proti V5.
Obrazek komentuje udajnou uzasnou vykonostni nadvladu V3 nad TNT2 na lepsim CPU (v roce 2000 byl Athlon 750 uzasne vykonny - a taky Voodoo bylo vykonne, ale dnes uz je rok 2003:) ). Je to totiz presne naopak - cim slabsi CPU, tim lepe je na tom V3 proti TNT2. Na silnejsich procesorech ma TNT2 jednoznacne navrch...
Je jasne,ze si v5 vzivote nevidel...
Je fakt, ze jsem V5 na zivo jeste nevidel. Ale na druhou stranu - proc sem nelinknete nejake dukazy o te udajne vykonnosti V5 ?
Podle me zivite jen myty a povery, je cas podivat se pravde do oci... Skutecne je V5 vykonejsi nez GF4MX ? Prominte, ale dovolte, abych se zasmal :))) I "obycejna" GF2GTS(ve sve dobe technologicky zazrak ve srovnani s produkty firmy 3dfx) byla vykonejsi nez nejake V5! Na druhou stranu vas chapu, ze mate svou kultovni kartu. Pro me byla kultovni kartou S3 Savage - myslim dodnes nepochopena a genialni karta ! :) Ale nastesti nemam tu drzost, abych o ni vykladal, ze je vykonejsi nez GF4 :) :) :)
Teraz je ina doba,ze?
Uz som tu spominal,ze terajsie 3rd party drivers (mimochodom posledne su asi tyzden stare) dokazu zvysit vykon o 120%
Skus si teda pripocitat este raz taky vykon a mas to.
Inac tu si najdi nejake novsie testy (myslim,ze ked testuju nove ovladace na UT2003,NFS:HP2 atd. uz o niecom hovori):
http://www.3dfxzone.it
Testoval jsem V5 a GF4 MX440 na mém kompu.Hrál jsem NFS HP2 a na té GF jsem musel jít do 800x600 a detaily na minimum,aby to jelo plynule.
S V5 jsem jel 1024x768 a detaily na polovinu.
Tak kde je ta převaha GF4 MX nad V5?
Mikhaill: Tak to je konecne slovo do pranice. Bohuzel tam nic prekvapujiciho nemuzu najit(ale asi jen spatne hledam, nebo uz na me nejak pada unava, ze to nevidim...). Zatim jsem nasel, jenom jak s V5 udelali kolem 3000 bodu v 3DM2k1, coz je normalka. Nemuzes sem hodit primo ten link s 2x vetsi vykonnosti ? No a proc se porad spolehat na cizi zdroje ? Kolik to dela v benchmarkach treba tobe ?
Tak tomu celkem verim, protoze ta hra mi obcas "lagne" i na GF4200. Ale je to asi spis chyba portace programu z konzole na PC. A neco konkretniho (tim myslim vysledky nejakych benchmarku), krome subjektivniho dojmu nemas ?Citace:
Původně odeslal Katoo
Tyyy v o l e, asi tady najednou z niceho nic valcim proti celemu bratrstvu 3DFX :)
Napiš tady nějaké benchmarky s GF a já je zkusím udělat na V5-ce. O.K?!
3dmark - 2600b - + 3dAnalyze - 3500b az 17000b
QuakeIII - 190fps (1024x768@32,max detail)
UT2003 - 800x600@32,max detail,botmatch - 38fps
NFS:HP2 - 800x600@32,max detail - neviem,ale ide to plynule -> 1024x768 uz musim trochu znizit detaili,ale stale pohoda.Nove drivers-vyssia kvalita obrazu
MOHAA - 1024x768@32,max detail - 111fps
HL:CS - 1024x768,max detail - neviem,ale urcite podobne ako quakeIII
C&C:Renegade - 1024x768@32 - 55fps
Mafia - 800x600-viac som neskusal (ani som to moc nehral) neviem,ale ulne plynule...
DiabloII - bez debaty
AVP2 - 1024x768 max detail,uplne bez problemu
...uz si nespominam na hry
Vsetko sa ale meni podla ovladacov.
PC: Celeron Tualatin 1.0@1.5,512MB RAM 2225/7,Voodoo5 5500 AGP 64MB 166@205
Hmm, problem je , ze ty starsi karty, uz davno nemam. V5 nejde porovnavat s kartama z roku 2002. Ted mam v kompu uz GF4200, coz nelze vubec srovnavat...Citace:
Původně odeslal Katoo
Myslis, ze dustojnym protivnikem pro V5 je GF2MX ? Tu bych mohl zitra otestovat na Duronu 1000. Co mas za procik ?
Ale na druhou stranu, puvodne jsem nechtel vubec Voodoo karty takhle strasne rozebirat nebo na ne nejak utocit a dokazovat ze jsou nejak horsi(pripominam, ze jsem kdysi mel jak V2, tak V3), ale snazim se byt jen trosku realista a kdyz mi nekdo napise, ze V3 je na silnem CPU vykonejsi nez TNT2, proste na to musim reagovat, protoze to proste neni pravda - vim to, protoze ty obe karty jsem mel v kompu a osobne vyzkousel ! Ve svem prvnim postu jsem reagoval jen na to, jak tady nekdo oplakaval zanik firmy 3DFX.
Mikhaill: Diky, vypada to fakt dobre, zitra to zkusim na tom Duronovi a postnu sem vysledky (ale stihnu to az vecer), zatim se mejte, musim jit chrapat, zitra vstavam brzo...
Blbost.V3 je na p4 2Ghz vykonejsia ako TNT2...skorej sa blizi uz k GF2MX...
Fakt, ty jsi to zkousel ? Nebo vis o nekom, kdo to zkousel ? Podle me to je pekna blbovina...Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Jeste mi, prosim prozrad:
1. jak benchmarkujes NFS:HP2 ?
2. jak testujes UT2003 (jaka mapa, jake nastaveni detailu) ?
Ano,porovnaval som v3 vs gf2mx na p4 2GHz nic netaktovane a 3dmark: V3 1900b gf2mx 2300bCitace:
Původně odeslal viki_
Ad1: pustam program na meranie fps (FRAPS)
Ad2: testujem full UT2003 (ziadne orezane demo),samotna hra obsahuje benchmark,kde meria prazdnu scenu a potom bojovu,plnu botov.Samozrejme ze vsetky detaili su na maximum.
PS: na tom mojom compe som spustil betu DoomIII/E3 na 15fps 8)
Dobrá,tak to testnu na Celeronu 800@1066. O.K?
Ludia prosim vas ....Potrebujem ovladace na voodoo1 ku ..
skusal som to hladat ale kdeze som nikdy nic s tymito kartamy nemal tak to skoncilo neuspexom Konkretne ide o kartu ... neviem :oops: Takze vam ju popisem ...Proste je to vraj voodoo1 ka 4MB na doske ma napisane G111 Rev 1.0 ..su tam tri velke cipi s toho jeden ma pasiv a na tyx druhych je napisane: logo 3dfx ....... 500-0010-01........ D19874.00 BE........ 9821 20004 ........Taiwan 1001 ...Dajte my plz neaky link alebo priamo ovladace na moj mail... v kazdom pripade potrebujem vediet co je to za karta ak mala neake ine meno ..takze mozete napisat aj to...Inac je to hrozne velke teleso ..je skoro dlhsia ako moja zakladna doska a ma tam dobryx 24 pametovych modulou :o slava dnesnym velkym pametiam
Mrkni se do starších témat.Je tam někde odkaz na plasma online.Tam potom podle čísla na čipu identifikuješ danou kartu.
Co se týče driveru,hledej na www.falconfly.de www.3dfxzone.it
Dakujem uz tam letim
Tak co? Našel jsi to?
No, koukam, ze se nam tady rozjela zajimava debata. Prominte panove, ale nejak se mi nechce verit vykonu V5 v MOHAA. Tech 111 FPS bylo namereno v jakem levelu? Nebo jinak: bezi ti MOHAA v 1024x768 porad plynule? Na jaky detaily (konkretni nastaveni)? Jak to beha v 1280x1024? Muj komp totiz udela ve 3DM2001 kolem 6800 bodu a MOOHAA hraju ve 1280 na full detaily. V tomhle rozliseni jede hra vetsinou uplne plynule, s vyjimkou nekterych mist v urcitych levelech. Kdyz hraju v 1024 na full detaily, bezi to dokonale, az na posledni level, kde se mi to mistama cukne i v 800x600.
Muj bratranek ma v kompu GF2 MX, zatimco jeden muj kamos vlastni V3 2000. Zkusim si ty karty pujcit a testnout je na mym kompu. Doufam, ze si mezitim poridim alespon XP 1700+. Je sice fakt, ze V3 byla dobra karta, ale to bylo v dobe Unrealu nebo Quake 3 (ve smyslu nejmodernejsich enginu).
no jo, ale podivej se kolik novych her jede porad v techto enginech a kolik nejvice hranych her-modu v nich bezi (Q3, UT, AOT, CS(halflife), MOHAA, atd.) a v tech jsou tyhle karty opravdu rychle
2 viki: nebojujes proti nam, bojujes proti 3dfx :evil: ;D
Ti, co tu kartu maj, vi svoje. A ti, co ju schani jako ja, taky vi svoje, proc ju chcou ;D
Je pravda, ze za svuj zanik si 3dfx muze sama, chtela holt moc vydelavat a po marketingove strance trosku zkostnatela, prispelo k tomu i opozdene vydani cipu atd, mel sem na to seminarku ;)
Hlavne budme v pohode, ze 8)