K tem chladicum: Tom myslel toto: Cooler Master TLF-R82
viz: test: http://www.modfactor.com/reviews/coo...tertlfr82.html
mam ho a je fakt neslysitejnej!!! /na 5V/
Printable View
K tem chladicum: Tom myslel toto: Cooler Master TLF-R82
viz: test: http://www.modfactor.com/reviews/coo...tertlfr82.html
mam ho a je fakt neslysitejnej!!! /na 5V/
nestvete me,nebo ho vyzkousim ;D sem zatim nevidel opravdu tichy vetrak....Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
kde se da koupit ?
koupit se da na www.axes.cz
na 5v jsou opravdu tichoucky, alespon ty dva co mam doma v chieftecu :)
jj, v Axesu, skoda ze je zdrazili na 200Kc, na zacatku co je zacali prodavat stali 150(jeste sem dva stihl koupit), i kdyz ta cena je porad slusna na to jak je to tichy vetrak(na 5V) a ze je svitici ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
V soucasne dobe mam v kompu taky jen dva...jeden ve zdroji(360W chief) na 7V(na 5V bych ten zdroj neuchladil kort s tema zroutama - Barton a R9700pro, etc) a v zadni casti casu na 5V. Driv jsem mel jeste treti na CPU na 7V(tedka Zalman AlCu). I na tech 7V je tichej, prerve ho i BIV...
2Vysta: Dobre, vsechno budes chladit pasivne, ale co zdroj a hluk z HDD? Pochybuju ze s tvoji sestavou budes zdroj chladit jen pasivne asi bys ho pekne upekl...A ten tvuj IBM disk neni zrovna taky tichacek...proto je lepsi mit v casu co nejmene vetracku, ale min na CPU, grafice(R9700pro asi pasivne neuchladim, totez ta 9500...v rozumnych teplotach), zdroji a pro odvod tepla aspon 1x 8cm...aspon ja to tak musim mit s mou sestavou .) a furt bych by na tom lip nez ty se vsim pasivnim + nejakym rvoucim zdrojem a HDD :)
Na Hdd bude zebrovane kovove pouzdro (+nyni seagate barracuda4), zdroj, pokud prez nej nejde klasicky vsechno teplo ze vsech komponent nepotrebuje nucene chlazeni jenom lepsi chladice na vykonove tranzistory (misto AL placek vetsi AL zebrovane chladice/potreba nova plechoskatule na zdroj), na grafarnu tez pasiv z masivniho AL, takze jedine co bude vydavat zvuk bude tichy seagate zavreny v pouzdru ktere ma podle navrhu tlumit o 15dB tj. srazi hluk disku pod registrovatelnou uroven/pod hluk nocniho okoli, tuto sestavu uz neprekona ani ten nejsuprovjejsi vetracek natoz nekolik vetronu v tandemu.Citace:
Původně odeslal Tom
Zebrovani neni potreba konec profilu je oproti mustku studeny, je potreba ucineji rozvest teplo / vyhodit AL pasovinu a udelat mustek z CU 5mm plechu tak aby rozvedl teplo pod cely profil pak se dostanou i teploty na klasicke hodnoty = vypalit laserem potrebny dilec, tedka babo rad kde a za kolik.Citace:
Původně odeslal Jafido
zajimalo by me to pouzdro na HDD, to bude teda uzavrene a nebude tam zadny vetracek? Chudak barca v lete se ti asi uskvari .) nemas nejaky link? A zdroj fakt jen s pasivnim chlazenim? To by slo tak na d800, slabou grafarnou, jednim diskem, etc....me uz by zdroj temer schorel, jen kdybych tam mel vetrak na 5V... ;D A s zivotnosti bych to taky nevidel moc ruzove .)Citace:
Původně odeslal Vysta
ja sem svuj procak podtaktoval na 100*5 1,1V a chladil sem to slk947 (570g medi) vetrak bezel jenom ve zdroji a dys sem pustil cpuburn a nechal sem ho bezet asi 5 hod. tak to sice fungovalo, ale ta teplota proste furt lezla nahoru..mozna dyby se na tom pustil max nakej word a zapnulo by se sw chlazeni, tak by to slo dlouhodobe provozovat ale jinak asi tezko
no vidis to a me to jede dlouhodobe tak jak to je - musis dostat teplo do velke plochy - pro tento zpusob chlazeni je huste zebrovani na male plose nanicCitace:
Původně odeslal Kamikatze007
ale neuskvari tak jak je nema ani jedno zebro a nechcipne (kdyz ji nezabalis do periny)Citace:
Původně odeslal Tom
Zdroj... on se sam o sobe opravdu moc nehreje PWM transformace napeti pracuje dle provedeni s 85-95%tni ucinnost nevim co jsi s nim provadel ze jak tvrdis "ti malem schorel" co to vubec znamena malem shoret ? smrdel ? neco se ti nezdalo ? jsi si jisty ze "to" nemelo jiny duvod.
Citace:
Původně odeslal Vysta
Nebylo by lepsi zkusit vodni paprsek ?
Jinak laser i rezani vodou maji v MRB Sazovice ... ale pro tebe trosku z ruky :|
rezani vodnim paprskem mam asi 50m od baraku ;D
A kolik to tak muze stat ? vyrezani jednoducheho tvaru, obrysove rozmery 17x30x0,5cm CU vcetne materialu ?
Vysta: zajimavej experiment, ale myslim, ze casem to stejne zahodis.
tohle http://www.reproduktory.wz.cz/foto/XP1700_pasiv.jpg je asi mozny, ale nevim jestli to das nekdy do case, asi ne. a mit to na stole...to neni dlouhodoby reseni. a i kdybys to do nejaky bedny nacpal, tak to upeces...
;D na to bude speciální case tzv. total tuning, že mě to přestane bavit je docela možny ale zatim mě to baví.Citace:
Původně odeslal daso
dobre, ale to budes muset vyresi odvod teplyho vzduchu ven. a to bez chladice neudelas. nedokazu si prestavit, kdyz ti teplota cpu vyleze na tech 70C, jak to shodis. bez chladice ti to asi jen tak nespadne. fakt rozumny reseni je neco s malejma otackama na 5V (alespon maly pruvan pro odvod teplyho vzduch)
nastesti to nezalezi na tvy predstavyvosti, ale na gravitaci a prudusnosti skatule ;DCitace:
Původně odeslal daso
Normalne to chladit jde, zkousel jsem to,ale je to strasne neprakticke chladit tak vykony procesor pasivne. Mnohem lepe se uchladi Tulen (priblizne stejny vykon),ale ja to taky zkousel na AMD. Moc dobrese mi osvedcilo mít vymeniky z vnejsku casu, tzn na bocnicich. Jelikoz pokud neni v casu vubec zadny ventilator, vzduch stoji prakticky na miste a až po 5-8 hodinach se ustaluje na nehake teplote.
Muj navrh mel ve sve konecne fazy mit na procesoru kvadr AL (Bylo to puvodne mysleno na tulene) Na tom pasoviny, z kazde strany jedna, a pres tyto pasoviny pasiv s zebrovanim . Pasoviny meli byt rovnomerne rozmisteny po cele delce pasivu na bocnici, nikdy jsem se ale do teto konecne faze nedostal, skoncil jsem u dvou pasovin a strasnymi problemy s tvarovanim a pohyblivosti v casu.
Uz nevim jak vam to mam rict, NEBUDU POUZIVAT ZADNY PRODAVANY CASE, PROSTE POSTAVIM RAM DO TOHO VSECHNO PRISROUBUJU A UDELAM DESIGN KOLEM TOHO VSEHO S PRUDUCHY takze se vyzije kominovy efekt stoupajiciho tepleho vzduchu.
S tim jsem laboroval taky, neucinne a strasne se do toho prasi.Citace:
Původně odeslal Vysta
co je neucinne ? cely vrch case musi byt otevreny aby ten ohraty vzduch mohl odejit pochybuju ze sis odrezal cely vrch caseCitace:
Původně odeslal Jafido
podle me by ten megakus hliniku mohl trcet ven z case... v tom bych takovej problem nevidel...Citace:
Původně odeslal daso
Ne to jsem nemel, byli tam jen na husto navrtane diryCitace:
Původně odeslal Vysta
pocitam s tim, ze az to budes mit, tak sem das vedet. jestli mermomoci trvas na svim a mas to takhle promysleny, tak jsem moc zvedavej na vysledek!Citace:
Původně odeslal Vysta