ceny těch lepších modelů od Enermaxu http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...1&AuxiliaryID= přečti si i ostatní názory od uživatelů...fora jsou k nezaplacení.
Printable View
ceny těch lepších modelů od Enermaxu http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...1&AuxiliaryID= přečti si i ostatní názory od uživatelů...fora jsou k nezaplacení.
ja suhlasim s eaglom, podla mna ma pravdu ohladne +12 vetvy
davnejsie som urobil testik, zostava vid podpis:
s fortronom FSP350-60PN(PF): +5 5.05 +12 11.56
s enermaxom 365p-ve: +5 5.02 +12 11.98
vsetko pri full load, hodnoty z mbm
rozdiely v specs +12 V su jasne: fortron 16A, enermax 26A
a ja mam podobnu zostavu ako budes mat ty a tvoj cpu bude zrat este viac ako moj
takze ja by som si kupil radsej toho enermaxa, prave kvoli +12V vetve
btw spotrebu si dokazes jednoducho spocitat podla tohto clanku: http://www.firingsquad.com/guides/power_supply/
tak gl pri vybere
Takze provedl jsem par zmen v sestave:
//
Pentium 4 2,6GHz 512k L2 800MHz (478pin) BOX
Abit IC7-MAX3 - Intel 875P, SB, SATA, 1394, GLAN
COOLER pasta Arctic Silver na CPU při koupi PC
1024 MB 433MHz DDR (2x512) Kingston HyperX Dual
HDS722516VLAT80 160GB 8MB
3D Prophet 9800 128MB DDR Ret
LITE-ON LTR-52327S (52x,32x,52x) ATAPI, černý
COOLER Arctic Cooling VGA Silencer
FDD 3,5" 1,44MB černá
Middletower Chieftec MX-01BL-D-U/SL-D-U 360W modrá/stříbrná
LITE-ON LDW-811S DVD-R/RW DVD+R/RW Retail
Zdroj Enermax 353W ATX EG365AX-VE
COOLER Arctic Fan Pro 2 L
HDD Šuplík VIPOWER ATA/100 pouze vnitřek
HDD Šuplík VIPOWER VP-10KFU černý
HDD Šuplík VIPOWER VP-10KFU černý
KABEL IDE kulatý CoolerMaster TTC-A24
KABEL IDE kulatý CoolerMaster TTC-A24
KABEL FDD kulatý CoolerMaster TTC-F18
//
Pridal jsem tam ten zdroj Enermax(353W).
case Chieftec jsem nakonec zvolil modry middletower, ktery by mel stacit..
Pridal kulate kabliky CoolerMaster.
Vsechny vetraky jsem zmenil na L verzi(svitici+reglace)
Jeden disk Hitachi.
Deska nejdrazsi ABIT, tata chce abych tam mel tuto, protoze je u ni nejaka ochrana proti spaleni procesoru, kdyz se spatne pretaktuje(wim, ze je to snad u vsech desek, jenze tady to maji vsude zduraznovane..). Ktera z tech desek je podle vas lepsi(ASUS P4C800-E, nebo ABIT IC7-MAX3)?
Ramky zmeneny na 433CL2...
... a to je tak fse, zas mi napiste, co je tam spatne :-)
mj. fakt diky za ty nazory, usetrili jste mi hodne potizi a mozna i penez..
EDIT: misto te CDRW tam nakonec bude CDRW+DVD:
LITE-ON LTC-48161H (48x,24x,48x,16xDVD) černý
Nejde o max. výkon, ten není zajímavý. Počítače běžně konzumují kolem 150 - 200W. Jde o odběrové špičky! A jestliže chce použít hodně přetaktovanou P4ku, dva disky, dvě mechaniky, spousty větráků... to bych se zdrojem s málo Amps na 12V neriskoval.Citace:
Původně odeslal Over
Porovnání zdrojů - dáš mi link? Kdysi byl jeden pěkný test na Anandtechu (http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1774&p=1 - cena/kvalita vyhrál Antec, kvalita vyhrál Enermax) a ještě jeden jsem kdesi viděl (tam vyhrál Antec TrueControl), toť vše. Ve všech ostatních změří napětí (a to často softwarem! MUHEHE), osciloskop ani náhodou nepoužijí.Citace:
Původně odeslal Over
Hodně je to o tom, na jaké sestavě zdroj testuješ. Uznávám, že pro AMD systémy je třeba Fortron lepší volba než Enermax, protože má silnější větve +3.3V a +5V. Ale pro Pentia 4 nejsou větve 3.3V a 5V určující.
A jen tak pro zajímavost, doporučení pro 300W ATX12V zdroje na proud na 12V větvi je 18A! Pro 250W je to 17A a pro 220W 14A. Tohle by výrobci měli dodržovat. Ale prakticky žádný to nedodržuje! Přitom větve 3.3V a 5V jsou zbytečně předimenzované. Full load pro 300W zdroj na 12V se očekává 18A, na 5V větvi 7A a na 3.3V větvi 11.5A. Autorem této specifikace není nikdo jiný než Intel. Nekamenuj mě za to, že Enermax je jeden z mála výrobců, který se specifikací Intelu řídí.
já tě nekamenuju, jen jsou lidi, co maj P4 na 3+GHz(OC) + několik disků a mechanik + větráky a 360W Chieftec jim to v pohodě(stabilně) utáhne. Ace_Ventura se ptal na něco za rozumnou cenu a Enermax neni za moc rozumnou cenu. Pokud má člověk neomezený finanční zdroje, tak pak samozřejmě Enermaxe, nebo dovézt "z venku" Antec. 420W Chieftec jsi navíc krásně tichý a má aktivní PFC, což dost zdrojů ještě stále nemá. V některech testech je velmi dobře hodnocenej za výbornej poměr cena/výkon a uvnitř zdroje lze nastavit manuálně úrověn ochrany proti přepětí na jednotlivejch větvích trimrama,což má oprvdu málo zdrojů.Nicméně je to stále střední třída,ne highend. Link jsem ti chtěl dát, ale nemůžu ten test za boha najít...měřili i hlučnost, napětí na větvích v zátěži i bez a pak maximální zatížení.
btw. moja skusenost je taka ze 300W fotron utiahne 4hdd 512rimm 3.06HT a FX5900 ... uplne bez problemov .. rovnako ako dalsi 350W 3.2 EE ;) takze by som to s tym zdrojom nevidel tak tragicky, odchylky do 5% su uplne v klude takze nejakych 11.6 mi vobec zily netrha :)
Eagle> kde si k dosiel k odberu 2A na jeden HDD? na mojom je napisane ze ma 300mA na 5V a 500mA na 12V (40gb ibm 7200), na JD westernoch bola 12V na 900mA .. tak neviem odkial tahas tych 2A? spickovy tolko tazko budu mat ...
MadCap
Takze je to objednane v te posledni verzi.. :-)
Pak napisu jaka ta ABITka je ;) Vsichni tady sice doporucuji ASUS, ale ja bych rekl, ze ABIT neni spatny..