:lol: vtip dne :-)Citace:
Původně odeslal chessman
Printable View
:lol: vtip dne :-)Citace:
Původně odeslal chessman
Šmudlo,řekni Sněhurce o bonbónek místo postů. :?
sorry ale to co jsi napsal o 7k250 je blbost :-)Citace:
Původně odeslal chessman
Koukám, jsi tu novej, to tě omlouvá. Zásada č.1 - mluv o tom co znáš. Zásada č.2 - mluv konkrétně. Jinak jsi mimo a tvé příspěvky nemaj smysl.
A co si myslíte o Maxtoru. Zjistil jsem, že jsou prý rychlé, poměrně tiché a bezproblémové (viz. Který disk je nejlepší ??? Update 11.11. (praxe, linky...). Co je na tom pravdy?
1) muhehe :-)Citace:
Původně odeslal chessman
2) konkrétně jsem ti vyvrátil, že 7k250 MÁ FDB. tak nevím, v čem je problém :-)
edit: to mods and admins...možná by nebülo od věci se kouknout na pctuning forum, páč tam je ten samý důležitý thread jako zde (který disk je the best), ale zde ho nějaký @^%#&% upravil, takže nedává moc smysl... :roll:
Já mám Maxtor a ten je hlučnej dost.
Předtím jsem měl IBM (ten neblaze proslulý typ co tak rád ničil data:o) ,ale já s ním neměl žádný problémy a byl mnohem tišší.
Co se výkonu týče pak MAxtor je skutečně solidně rychlej.
Testoval jsem situaci kdy na jednom PC byli 2*HDD IBM ICL zapojené do Raid 0 pole (celkem 80 Giga) ATA 100
A na druhým 2*HDD MAxttor Diamond plus zapojený také do Raid 0 pole (celkem 240 Giga)
Při kopírování obrovskýho 500Mb souboru byl maxtor dvakrát rychlejší , při kopírování spousty menších souborů o celkové velikosti 200MB byl Maxtor 3 krát až 4krát rychlejší . To je docela pěkný výkonostní skok, uvážím -li že daný model IBM byl špičkou ve své kategorii tuším před dvěma lety.
Je vidět že prostě nevíš o čem mluvíš a ani to vědět nechceš. Když ani nevíš co to znamená vyvrátit ;D .
Maxtory jsou hodně rychlý v zápisu a v minimální rychlosti - takže když jsou zaplněný nebo když maj data uvnitř. Nejplepší na video.
mám věřit tobě nebo oficiální specifikaci Hitachi a osobní zkušenosti ? ještě vim, co slyšim... :-)Citace:
Původně odeslal chessman
Mně je ale jedno jestli mi věříš. Ale poradim ti,uši se nemaj mejt mejdlem. Hromadí se v nich pak ten maz smíchaný s mydlinami a kromě špatného sluchu způsobuje záněty. Takže-proplachovat kysličníkem.
Specifikace ? :lol:
aha. mám hodně disků od IBM/Hitachi, včetně 180GXP (BB) a 7k250 (FDB). čím jiným by to bylo než díky FDB, že 7k250 při roztočení není slyšet, kdežto 180GXP jo ?Citace:
Původně odeslal chessman
pokud chceš, můžeme se někde sejít, já koupím jeden kus 7k250, na místě ho spolu rozebereme a pokud zjistíme, že tam jsou FDB, zaplatíš mi ho. pokud tam budou BB, prohrál jsem já. ok ?
ad specifikace: Hitachi není Seagate, a vyměnit FDB za BB by si nedovolil ani ten Seagate. sorry, ale plácnul si naprostou kravinu a teď akorát nevíš, jak z toho vycouvat... :-)
Pekne se hadate o kravinach. Kdyby jste se podivali na starsi thread zalozeny jeste Kuklou, tak tam jsem o tom psal taky. Na jednom serveru totiz o tom disku prohlasovali, ze fluidni loziska nema, coz se mi zdalo na tuto dobu jako kravina.Citace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
PS: jak chces po rozebrani zjistit jake jsou tam loziska ? I kdyby to byly mechanicke, tak budou totalne zakrytovane (lisovane), takze to asi nerozeberes :) A u fluidnich to same :))
já vim, že to je kravina, ale on si začal :lol:Citace:
Původně odeslal Petrt
JEDNOU to rozebrat jde. jen je na to potřeba speciální šroubovák a trocha síly...ovšem je to nevratný proces, ostatně jako celé rozebírání disku :-)
Soulasím s předešlým názorem, disk jsem rozebíral asi dvakrát, ale viděl, že k rozebrání otočné hlavy, kde jsou ložiska bych potřeboval autogen nebo karboflexku ;DCitace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
Tak nejak :-) At zije presne licovani a prirucni lis :DCitace:
Původně odeslal Apokeus
A co Hitachi 160GB? Zkouseli jste je nekdo? Hlucny jsou asi stejne jako 120GB co?
Jestli má disk proti specifikaci fluidní ložiska nebo ne neni kravina, to jsi na omylu. A couvat taky nehodlám. Když někdo neumí argumentovat tak ať nic nepíše. Když se Hitachi 7k250 (80gb) vyndá z kejsu na zem tak jsou prostě slyšet ložiska, rozebrat to nemůžeš a v pořádku to není. Že je slyšet míň než 180gxp celkem neva, nemá bejt slyšet vůbec. A jestli tu někdo někdy něco o tom psal, to si děláš srandu ne? ;D Jakou to má váhu? Zkus si ten disk vyndat a uslyšíš to. Netřeba rozebírat.