Zlutej zvyraznovac ;DCitace:
Původně odeslal Black_Panther
Printable View
Zlutej zvyraznovac ;DCitace:
To jsi jako ve vodě vymáchal tu náplň zvýrazňovače?Žlutýho?Mě napadlo přírodní barvivo...to by možná taky šlo...
Aha tak proto ze Ehemim je tak super malo hlucnej jakoze pod 25dB VYROBCE TENTO UDAJ TAK TAJI ze ani neni na webu ;DCitace:
Mno totiz on to kazdy srovnava s tema hodnotama co se udavaj u vetraku, coz sou cisla mereny asi z peti (?) metru, takze tipuju, ze tech 35dB u EHEIMa je velmi realnych kdyz je to merene primo u toho cerpadla.
Měří se to asi z půl metru nebo z 20 cm kolmo od zdroje hluku (takže od osy větráku)
2 Vysta: Hele chlape ja nevim co se snazis tady dokazat....Pis jsem prakticky zkusenosti a ne jedna pani povidala.
Za dalsi neurazej nekoho kdo ma vodnika ja nevim jak dlouho a ze Maxik se na 4u pohybuje pekne dlouho a ne jeko ty kterej ma par postu a dela chytryho....Neberu ti ze treba o 4u vis jak dlouho a neprispivas....ale ty vodnika nemas(viz podpis) a hazis sem haluze jak krava.
Tech 35 dB to nemuze snad mit ani, kdyz to neni odvzdusneny....jedine jak byto slo, takze to polozili na holej plech a zapli....a nechali to po tom skakat....
Samozrejme že je to sprostosť. 35dB mal môj Evercool ND9, pričom ten fan točil 4800rpm.
To neni zadny jedna pani povidala, to je vyjadreni vyrobce pro me relevantnejsi nez milion anonymnich kecu na webu od lidi kteri ani nevi co je to dB, za dalsi kdyz me nekdo nasere tak at se pak nedivi ze dostane patricnou odezvu/dal bez debaty, pocet postu, co to je ? mira toho kolik je nekdo ochoten ztratit casu planym tlachanim ?Citace:
Původně odeslal Bredator
Vodniku jsem par videl (a slysel) a nic super ticheho to nebylo zvlast pokud cerpadlo nebylo ponorne, ty co jsem uvadel ponorna nejsou, prakticke zkusenosti jsou OK ovsem jsou subjektivni (a zde to plati trojnasob) proto jsem se ptal na decibely - na coz mi ZDE NIKDO dosud neodpovedel (a asi ani nikdy neodpovi).
fajn chci videt vyjadreni vyrobce....az ho jsem postnes tak jsem ochotnej uverit....jinak ne...vim svoje....
Predevsim jsem nikde nevidel nejake udaje pri jakych podminkach se ktery vetrak jake znacky meri, repraky se merivaji ze vzdalenosti 1m pri prikonu 1W, vetrak muze byt meren klidne z 1,5m a jeste v zavrene skrini kdo vi - vyrobce pouzije vzdy ty nejlepsi vysledky zname to. Podle podminek se to muze odlisovat klidne az o 20dB a vite jak se meri vetraky s termoregulaci ? proc asi mate u vetraku s termoregulaci rozsah napr. 25-57dB ? opravdu si nekdo z vas mysli ze pri realnem provozu mu to porat jede na nejnizsich otackach pri 25dB ?? to se pak neni cemu divit ze pokladate (pravem) ponorneho Eheima ze mene hlucneho nez vetrak ktery ma ve skutecnosti napr. 40dB diky vyssim otackam.Citace:
Původně odeslal Marty
sakra tak co to tu placas za koniny!Hod jsem ten link kde to mas popsany a zmereny atd.Urcite nejakej pepik tamhle z Prostejova vi jak co merit....a vsichni vyrobci jsou neschopny manasove....asi ti udelime nobelovu cenu...
p.s. koledujes si o BL
Ja se na to ptal emailem takze takze nevim co jineho nez co jsem napsal sem jeste davat, pokud tomu neveris tak si tam muzes sam zatelefonovat nebo napsat, internet jak vidim mas k dispozici.Citace:
Původně odeslal Bredator
Zadnej link neni tos doted z diskuze nepochopil ? vyrobce se nechce asi tou supernizkou hlucnosti neznamo proc chlubit (ze by tak nizka nebyla ?).Citace:
Původně odeslal Bredator
Ja nic nemeril. Jenom rikam ze kazdy meri tak aby vysledky vypadali co nejlip (jako vykon PMPO u bednicek) ne ze lze nebo neumi merit, je to vec pohledu - jako v politice ;D jedna a ta sama vec jde popsat pri ruznych vychozich podminkach.
urcite...jsi mluvil s nejakym technikem co to meri co?HAHAHAHA spis jsi narazil na recepci na nejakou zenskou, ktera nevi co je water cooling.
Za dalsi proc ja bych si tam mel volat nebo psat...ty nas chces presvedcit o opaku tak se snaz....
2 Moderators:Lockenete to nekdo....otazka od frosta je uz vyresena....a tohle hastereni nema smysl....
2 Vysta:dalsi komunikace jen pres SZ.
end.
Mam si napsat o tu samou odpoved mailem jako jsem uz dostal jednou ?Citace:
Původně odeslal Bredator
To je opravdu demence
To locknete kazdeho a kazdy prizpevek kdo a ktery "netahne s vami" ?
Nařízení vlády 170/1997 Sb. ve znění nařízení vlády 283/2000 Sb.
Hluk vznikající při provozování výrobku jako parametr působící na zdraví osob, patří mezi základní údaje, které výrobce (dovozce) musí zjišťovat a uvádět. Měření musí být provedena podle norem harmonizovaných s příslušnými technickými předpisy.
Pro strojní zařízení jsou zjišťované hlukové parametry a způsob jejich zápisu uvedeny v nařízení vlády č. 170/97 Sb. ve znění nařízení vlády 283/2000 Sb. (technické požadavky na strojní zařízení).
Poněvadž lidské ucho rozliší zvuk či hluk v rozsahu více než desíti řádů, používá se k popisu úrovně hluku b logaritmické stupnice
b = 10 log (P/Po) (1)
kde P je skutečný (měřený) akustický výkon a Po je akustický výkon při prahu slyšitelnosti, pro průměrné lidské ucho je podle definice Po = 10-12 W/m2. Hluk měříme v decibelech, dB.
Podle definice (1) prahu slyšitelnosti odpovídá úroveň hluku 0 dB. Norma uvádí, že za nebezpečný hluk se považuje hluk vyšší než 85 dB. Doporučuje se však, aby hluk nepřekročil 75 dB. Práh bolestivosti představuje 130 dB.
A co jako ? to podleha jenom dovozu a pod., nikde neni psany ze pokud se podminky splni tak ze se udaje musi zdelovat v plnem zneni zakaznikovy=taky se to u vsech vyrobku neudava, jakto ze tyto udaje o hlucnosti nejsou na webu ? jakto ze to nemate v dokumentaci svych cerpadel ?.
Timto mas met jenom zaruceny ze nebude ohrozovano zdravi osob.
ps: V zakonech se nevyznam ale nevim, da se cerpadelko pro akvaria povazovat za strojni zarizeni ? jak je toto definovano ?
pss: Ze hluk neni nebezpecny jeste neznamena ze vas nemuze pekne srat, pro ruzna pracoviste a vykonavane prace jsou stanoveny prislusne nizsi (dusevni prace) ci vyssi limity (kovarska dilna) (u vyssich je predepsana ochrana sluchu), ja jsem pak pro nocni provoz sveho PC stanovil svou normu "pod 15dB", notno dodat ze jsem si jiz udelil tri pokuty ;D
chtels vedet co je to decibel....za dalsi ten tvuj mail na toho chlapka jaroslav@macenauer.cz je mail na nejakyho prodejce akvaristiky primo u nich na webu pisou, ze cerpadla Eheim jsou TICHA a vykonna
http://www.macenauer.cz/kcerpadlo.htm
1) Kontakt jaroslav@macenauer.cz je z webu www.eheim.cz ! pokud je webu s timto kontaktem vic atd. toto jsem nezistoval me se v postovnim klientovy zobrazuje jen jmeno a ne domena (pokud je plne jmeno tak jak to ma byt zadano), na nemecky web jsem nelezl - me zajimaji informace v nasem jazyce.Citace:
Původně odeslal Bredator
2)na www.macenauer.cz/kcerpadlo.htm sice pisou ze jsou ticha ale to muze znamenat cokoliv, nepisou tam kolik ma ktere hlucnost v dBA a to se nepise nikde ani na www.eheim.cz
3) je velice zajimave ze nemecky web www.eheim.de cerpadla 1046 1048 vubec nezna
test čerpadel bohuzel ne s hlucnosti ,ale pisou primo:For those looking for silence while water cooling, the Eheim 1048 and Hydor L20 are both good choices.
http://www.procooling.com/articles/h...haestus__1.php
HeHe pekne se to tady zvrhlo, clovek vas necha chvilku o samotne a uz se koušete. ;DCitace:
Původně odeslal Vysta
2Vista: Máš pravdu všichni jsou amatéři, jen ty jsi letadlo. Hlavne ze počet postů je míra toho kolik je člověk ochoten ztratit planym tlachanim. Me se zda že tu tlacháš hlavne ty a tím si navyšuješ počet postů aby tě na to téma nikdo nemohl napadat při dalším pekelné sporu.
2Bredator: Kašli na to, zajedu se k tobe kouknot na Hydora a poslechnu si nejmín 40dB (nebo db ;D ) protože je levnější a tudíš musí byt hlučnější než Eheim ;D
Citace:
Původně odeslal Vysta
vsichni ti dekujeme za tve nazory ale priste az je budes prosazovat tak bud v klidu !!!
LOCK