Tak ja nevim, asi toho Fortrona risknu, je totiz problem, ze polovina lidi rika, ze je dobrej a polovina, ze stoji vicemene za prd.
Printable View
Tak ja nevim, asi toho Fortrona risknu, je totiz problem, ze polovina lidi rika, ze je dobrej a polovina, ze stoji vicemene za prd.
Ja to taky risknu. Byl jsem odrazen od toho jit do EC a nic jineho a ticheho se asi sehnat neda. Chihuri me docela desi, jestli bude ten vetrak rachtat nebo neco podobneho, tak ho hodim z okna.Citace:
Původně odeslal Arg
Ja som mal EC350W a musim povedat, ze je to absolutne shitovy zdroj. Pri vacsej zatazi som mal na 3,3V vetve len 2,9V a neskor mi ten zdroj odisiel. Som rad, ze nezobral so sebou aj ine komponenty. teraz mam objednaneho fotrona 350w s 12cm fanom, takze uvidime...
Musím se EC zdrojů zastat. Používám je spoustu let a fungují naprosto spolehlivě. Zhruba po 1,5 roce silnýho používání klesají voltáže na větvích a to je čas pro novej zdroj.Citace:
Původně odeslal stanley
Jejich největší předností je ale kompatibilita :!: Za poslední 2 měsíce jsem měl 2 různý zdroje Fortron - první způsoboval náhodné resetování počítače, vyreklamoval jsem ho. Druhý pro změnu vůbec nenajel, pokud jsem připojil cokoliv na 12 V větvi (HDD, CD-RW) :-(
Výsledek? Koupil jsem EC300X1 (300 W, 12 cm fan) a všechno jede naprosto v pohodě. Koukni na moji sestavu do podpisu, myslím, že na 300 W zdroj je to velmi slušný. A hlavně - je NAPROSTO neslyšitelný :!:
ja jsem s nim taky spokojeny, nejvic mi rvou asi ty smartfany II co mam v podpisu... jinak ta 420W je OEM ale mam lepsi mrizku ( takovou tu dratenou klasiku z GM ) nez ten fortron co je troch vyse vyfoceny, ten muj zdroj bych nemenil skoro za nic .....
hm svoje EC zdroje budete pocut ked zacnu horiet ... rad by som na ne videl certifikaty a protokoly .. :) tam mas jednoznacne vysledky a nie dohady
Hmmm, mluvím z vlastní zkušenosti. Takže buď já mám štěstí nebo ty máš smůlu. Vyber si ;DCitace:
Původně odeslal SajmoN
zkuste kdo mate chieftec nebo jakykoliv zdroj upravit pridanim 120mm fanu.. nejlip papst ci neco podobneho tak jako ja :) http://sweb.cz/case.chieftec/woda5.JPG
Mam fortrona 300GTF (neptejte se me co je to za oznaceni..na strankach fortronu sem ho nenasel :)) a neslysim ho. Komp umlcenej tak ze slysim moncek, coz ale neznamena,ze je to NO noise. ALE! Existuje taky neco jako subjektivni pocit ticha/hluku. Zamyslete se predtim nez se tady zacnete je.bat ;) Typek s vodnikem bude mit asi jinej subj. pocit ticha nez typ s "konvencnim" chlazenim,ze...
Typ 300GTF je "Economic Line" verze, tedy úplně nejobyčejnější model. Má velmi citlivou (= slabou) 12 V větev.Citace:
Původně odeslal Felipe
Co se týče hlučnosti, posuzuju ji tak, že nechám běžet POUZE zdroj - zastavím větráčky na CPU i grafice, disk ani CDrom se netočí, tedy ABSOLUTNÍ TICHO. Pokud zdroj ve vzdálenosti 1 m neslyšíš (= při zavřený skříni absolutní ticho), pak můžeš říct, že je zdroj tichej. EC300X1 je tichej :wink:
no ja neviem... na EC zdrojoch bola slaba 3,3V vetva a viem, ze zopar ludi prislo o dosku pripadne aj ine komponenty, ked taky zdroj odisiel, lebo bral so sebou co bolo zapojene... mozno uz je situacia ina, ale zdrojom EC moc neverim, moze byt tichy aky chce...