Zadal sem to udelat kamosovi, taxnad se mu to povede :)
Printable View
Zadal sem to udelat kamosovi, taxnad se mu to povede :)
jj no problemo, uvidim kolik mi to zabere casu..:-) A jak dobre to bude fungovat..:-)Citace:
Původně odeslal Kdosi
Podklady na PCB jsou tam na stazeni v PDF (Acrobat Reader),Citace:
"ale ten obrazek PCB je divnej :( kdyby byl lepsi tak si to necham vyrobit a zbastlim.... :("
takze kvalitni podklady (v tom filu na stazeni)
něco podobnýho mi už přes tejden běží u nohou :)
je to na podobnym principu a už to jedna firma i vyrábí - ale stojí to přes 3 litry komplet - profi utišení CASE
teď to pro firmu testuju :)
No uz sa mi to robi...takze som zvedavy ako to bude fachat ked pride :)
... by se něgdo gdo naprogramuje tu epromku? tek zbytek by nebyl problem.. :) THX milda... 8)
Delam prototyp pro gaba a v konstrukci jsem vypustil filtracni kondenzatory (nebyly vhodne pro krehke trnzistorove pole).
Od pristiho tydne bych mohl zajemcum po domluve napalit i nejakej Atmel.
Opravene podrobnosti viz puvodni odkaz na konstrukci.
No tak to by bylo fajn s tema MCU ATMEL :wink:
No super...uz mam aj par foto a mal by dojst co nevidiet...som prenaramne zvedavy ako to bude fachat ;)
Ja taky hned na to napis nejakou malou recenzicku ;)
na nekolik zadosti jsem zverejnil trosku rozsahlejsi popis Helium Monitoru
http://helium.webz.cz/my_hw/hel_mon/index.html
Mno, koukám že to teď bude mít každej :roll: :wink:
Jinak můj kámoš má programátor na Atmely, tak tam by problém nebyl. V domácích podmínkách by se dal vyrobit plošňák, ale qualita nic moc. Byl bych pro to, aby se nechala vyrobit malá série plošňáků na jeden z těch regulátorů, na ten lepší. Tak otestujte oba dva a na ten lepší necháme udělat plošňáky, ne?
Ja asi pojdem do neho takisto, pretoze mi xyba zaslepka na 5.25" a takto bude aspon troxu vyuzita ;) Mam zrovna vedla seba palirnu na EPROMy tak ju aspon vyuzijem, heh, ece pootravovat kamosa 'coz mne sa nexce makat na plosaku a jeho to bavi.( hlavne mam v pamati zosik co som robil zo stavebnic a isiel iba jeden kanal ;D )
BTW: som prave zistil, zhe mam palirnu na 8 EPROMov naraz, takzhe ak niekto xce mozem zacat so seriovou vyrobou ;) ( a cistyx EPROMiek su tu mrte..)
no tak co .. uz neco mate ??? uz se na to tesim az to da nekdo dohromady a podeli se ...
No jo, máš sice palírnu na 8 eprom, ale jsi z nmnv a já z Prahy.. :(
Tak uz sem se do toho taky dal ;D plosnak je primitivni, staci si vytisknout na inkoustove tiskarne a nazehlit na kuprex pak uz jenom obtahnout lihovym fixem a sup do leptaciho roztoku 8)
2ussual: myslim ze ten mikroprocesor ( on to totiz je mikroprocesor ;D ) v te palirne pro EEPROMky nepujde ( budes rad pokud neco neznicis ) ;)
v tom AT89C2051 je pamet Flash uvnitr,
1) nechate si obsah vypalit u prodejce (treba v www.gme.cz na Sokolovsky, ja si tam chodim nechat prepalovat kamosum spatne BIOSy)
2) vetsina programatoru je univerzalni a UMI ruzne obvody a ATMEL je jiz nekolik let klasika
3) Flash se v AT89C2051 programuje 12V versus EPROM 23V !!!
ZAtial mi este nic nedoslo...ale ocakavam ze pondelok to pride...tak hned pofotim ako som slubil.
Uz jsou i fota
viz http://helium.webz.cz/my_hw/pwm_8/index.html
a tento thread
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...?p=21382#21382
v tom AT89C2051 je pamet Flash (na ridici program) uvnitr,
obsah si nechate vypalit u prodejce (treba v www.gme.cz na Sokolovsky, ja si tam chodim nechat prepalovat kamosum spatne BIOSy)
je to podsvetleny ?
To je MC1602-TGR neni podsvetlenej (stal 330)
podsvetlenej MC1602-SYL stoji mnohem vic
Thread pokracuje zde:
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=1911
Citace:
Původně odeslal Schnack
kdyz se pouzije to dodatecne zapojeni ventilatoru pres odpor PNP tranzistor a filtracni kondik jak mam na webu v navodu dole, tak
s pouzitim noveho firmware co se mi uspesne pred 1/2 hodinou zdaril se daji merit i otacky vetraku
chce to je dodelat do obsluzneho klienta policka na otacky, seriak pripojit 3 dratama misto dvou a navrnout novy plosnak,
po seriaku mi to do PC leze v tomto formatu
RPM1 = 3000
RPMx = xxxx
(pribydou tam ty pomocne tranzistory a jeden svabik 74HC151 prepinac 8 kanalu na 1)
chcem!chcem!chcem!chcem!