Hmm ja nic moc, mel jsem jednu 512ku 333 a nesla moc taktit.. rozhodne moji PQI 333 se ani v nejmensim nemohla priblizit.. koncila nekde na 180 3.0V CL3 ... :|Citace:
Původně odeslal Andreas
zato PQI 8-) 2.8V 207MHz 2-2-2-5 1T :smoke:
Printable View
Hmm ja nic moc, mel jsem jednu 512ku 333 a nesla moc taktit.. rozhodne moji PQI 333 se ani v nejmensim nemohla priblizit.. koncila nekde na 180 3.0V CL3 ... :|Citace:
Původně odeslal Andreas
zato PQI 8-) 2.8V 207MHz 2-2-2-5 1T :smoke:
na pct testu ale nedopadly tak zle... hmmmCitace:
Původně odeslal Marty
Corsair?
TwinMos Twister ?
co tyhle...?
u A-Data nukdy nevies, mozu byt super ale ja na nic. treba skusit.
toMino: sak to som aj povedal ;) ze vyssie ratingy stoja za <>u ... :D
MadCap
Ono je to jako loterie kupovat pameti,
ty twinmosy neznam,
asi by dopadlo dobre koupit nejaky OCZ nebo jak rikas Corsairy, jenze ta cena :roll:
Tak to me mrzi,ze ten A64 je tak nevychytanej,ja do nej chtel v lednu jit.No zustanu teda zatim u prime stable P4 800FSB 3.4GHz.Skoda
TwinMossy su super pamete s dozivotnou zarukou.
kamosovi idu obyc. CL2,5 400 na 440 CL2, ja som sa dopracoval po 220 a potom skoncil Bartik...
Citace:
Původně odeslal Andreas
Nevím, zda tato informace pomůže, ale pro Wokna XP existuje nějaká utilita/driver: AMD Athlon 64™ Processor Driver for Windows XP (viz. web AMD) - máš ji nainstalovanou?
Další Votázka: jak byly nastaveny parametry v biosu, na default? Co napětí procesoru a pamětí?
Jinak je to pěkný FOPA!!!
Tento procík jsem si chtěl taky pořídit v budoucnu.
Co se týče pamětí, ASUS je skutečně vybíravej jako princezna:
Mám od něj dvě desky (viz. popis), na VIA se moje KingStony nerozjedou málem ani na FSB166MHz, přičemž na nForce jedou KingStony bez chybičky při FSB400MHz na maximální timing. A-Data šlapou na obou při FSB400MHz, akorát v defaultním časování.
Takže, jediná cesta je hold vyzkoušet několik typů pamětí a přitom se modlit jak jen to jde.
no, takze sa zhodneme v zasade na tom, ze system ratingov je mierne nevyvazeny.Citace:
Původně odeslal MadCap
Ale ked sa na to pozries, tak z rady najviac vybocuju najnizsie modely.
A to som este nezahrnul AXP 1500+, ten totiz zrusi 1.7G PIV-B.
Teraz mi prislo na um: Zverejnuje niekde AMD presny sposob vypoctu ratingov ???
procak je dost vychytany, akorat potrebujes aj ine veci ako procak aby to bolom stabilne.Citace:
Původně odeslal OBR
Jo na CD nebyl ale mam ho stazeny a nainstalovany, ale na ty 64bit tam nebylo nic a taky to pada.Citace:
Původně odeslal Cormack
pameti a vse ostatni bylo safe default.. Zkusil jsem tam hodit W2000, ty padaj taky. Pritom to deskou urcite neni, protoze memory test v dosu (gmemtest - na tom spadne skoro kazdej pretaktenej komp) ukazoval ze je to v poradku. Zkusil jsem hodit system (ty w2000) na normalni ata a taky zadna pomoc. zkusil jsem dat jen jednu pamet, pak druhou :-/ proste na komp za takovy prachy peknej opruz
myslim, ze problem je v uzivatelovom vybere komponentov. Nieco tam evidentne nesedi a nici to cely system. Na tejto novej platforme este nemaju uzivatelia vela skusenosti a preto nevedia co s cim nejde.
Trebalo by postupne vystriedat vsetky komponenty pokym nepride nato v com to bolo.
Chyba teda neni v samotnom AMD ci inde, ale vo volbe (pripadne zlozeni komponentov) od uzivatela.
Ked bude na truha tak dlho ako P4...budu uz nanho komponenty presne zladene...a uzivatelia budu vediec to je dobre a co nie...prednes to vsak bola zla volba ktorou uzivatel zbytocne zavrhol AMD ktora vlastne zato nemoze.
Ked si ludia nejsu isty ci to vyjde, alebo onak...by si mali nechat PC zlozit profesionalne. Tam to odladia, prupadne im to na odladenie vratis. Takto mozes nadavat dalej :wink:
to PC je profesionalne slozene a na tech komponentech neni co skazit (asus, amd, nvidia, maxtor, kingston). Kdybych s amd chtel skoncit, tak nad tim netravim tolik casu.Citace:
Původně odeslal Semik
A AMD za to muze, protoze netestuje dostatecne a nepodporuje vyrobce. Proste s AMD bylo a asi vzdy bude vic problemu, nez s intelem. Pocitac sel zpatky, protoze podtaktovany nepadal.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak v "normálním" taktu padal a pokud jsi ho podtaktoval, tak běžel úplně normálně?Citace:
Původně odeslal Andreas
Ak je to profesionalne zlozene ... preco to spravne nejde ??? Lebo je daktoLAMA ... (napr NForce3 je najhorsi cipset na Athlony64 ...)Citace:
Původně odeslal Andreas
Ad normalni takt: jo presne tak. Jenze nepadalo vsechno, proste nektere programy ktere behaji uplne normalne, tam padaly, nektere (kolikrat narocnejsi) nespadly. Napriklad sandra burnin wizard nepadl, prime jo, 3dmark jo, battlefield jo, ale treba need for speed underground nepadal, nepadal ani total annihilation a ani doom3 :eek:
Je to z alternate a na test protokolu bylo vse v poradku. Neni to muj prvni pocitac od nich, mam i 1u server a jeden muj pocitac predtim jsem od nich bral a vzdy spokojenost.
Mam A64 pocitac od Fox Computers na stejne desce. Jako pameti pouzivaji A-Data . Nemuzu si to vynachvalit . Super stable , bez jedineho problemu . Cidlo ukazuje porad kolem 41 stupnu . Cool&Quiet funguje uplne bez problemu , nekdy se mi uplne zastavi vetrak a nebo se toci hodne pomalu . Vubec tem tvym problemum nerozumim . Pocitac skoro vubec neslysim ale pretaktovat jsem ho nezkousel . Nemam problem si postavit sam kompl , ale na kvalitu Foxu se proste nedostanu . To jsou fakt kouzelnici . Jedina vec co mne napada , je ze mi rikali u Foxu ze A64 musi mit jenom single sided moduly kdyz mas dva . Double sided muze byt jen jeden . Pak pry muze byt problem se stabilitou .
A64 3200+ , Asus K8V , 2 x 256 MB A-data , Ati Radeon 9800 pro , 80 GB SATA Seagate . Tod moje konfigurace . Jak jsem rekl . Testuji ho uz tri dny na vsem moznym jeste ani jednou nespadl . Sel jsem na A64 z 2.4 P4 @3.2 a stabilita a hlucnost je nesrovnatelna . A64 je v tomto mnohem lepsi . Vykon je zhruba stejny jako predtim az na pamet . Tam je propustnost treba v Sandre nizsi , ale PC Mark ukazuje v podstate stejne jako P4 . Ono uz je to celkem jedno . Ten vykon stejne nikdo nepouzije . Pro me je nejdulezitejsi vlastnost , ze ten pocitac neni vubec slyset . Proste ho zapnete a nic neslysite . To byl muj sen . Mit vykonnou masinu a moci spat s ni v jedne mistnosti .
Ted jsem se dival na web AMD na adresu :
http://www.amd.com/us-en/Processors/...9_7203,00.html
Stahni se A64 Datasheet . Je to tam presne popsane jaky pameti pouzit .
Myslim ze to muze byt tvuj problem .
Jo dik podivam se na to, pocitac je ted pryc. Byli tam dvoustranny moduly (tusim), ale uz nekdo videl jednostranny 1GB nebo 512 MB? To bude maximum pro A64 760 MB RAM?!Citace:
Původně odeslal Lynch
Jo P4ka se da taky udelat ze ji neslysis, ale me prave zarazilo to, ze teplota byla tak vysoka, s takovym chladicem (otevrena skrin) a s takovym hlukem.
Samozrejme pak je to otazka uprav.
stabilita a hlucnost je neporovnatelna?Citace:
Původně odeslal Lynch
co tym chces povedat?, hlucnost sa da spravit velmi jednoducho, ale neviem, ze by mali p4ky na intelackych cipsetoch problemy so stabilitou, problem bude asi inde
No , je pravda , ze jsem jednostrany moduly jeste nevidel v kapacite nad 256 MB , ale ty tam muzes dat dvoustrane , ale jen jen jeden. Ucinil jsem ohledne toho dotaz na podporu Foxe a bylo mi receno , ze se v nejblizsi dobe objevi nova revize A64 , ktera bude mit vylepseny radic pameti , bude rychlejsi a prave opravovat tento problem . Tusim ze jsem to nekde cetl i na internetu .
Co se tyka stability , tak nerikam ze moje P4 byla nestabilni , tak ze padala , ale proste se mi stalo ze obcas to zahucelo . Kopiruji DVD a pouzivam uz hodne stary software ( asi pet let ) na kompresi mpeg streamu . Na P4 se mi to obcas spadlo , nebo hazelo chyby , ale s A64 to jeste neudelalo ani jeden problem . Navic se mi zda ten system s A64 subjektivne mnohem rychlejsi . Je to vsechno takove svizne , plynule . Nevim jak to poradne popsat . Mozna je to jen muj dojem , ale mam z toho fakt super pocit . Je to muj prvni stroj s AMD procesorem . Byl jsem vzdycky velkym fandou Intelu , ale musim ted objektivne rici ze se A64 povedl .
tak to aby som vyskusal nejaky athlon64 system, az na tu cenu kuaCitace:
Původně odeslal Lynch
a k tej p4ke: ked si to mal pretaktovane, nemal si problem s ramkou?, lebo ja mam na abit is7 oc p4 2.6@3.3 a robim navrhove vypocty chem. reaktorov a moje programky su citlive jak prime na stabilitu :), a este mi nepadol ani jeden a to bezia cele dni, na mojom podpis systeme som musel dat dole fsb este o 2, aby to bolo stabilne, aj ked prime bezalo ok 10 h, dost haluz
na tom athlone 64 som zvedavy hlavne na vypocty
...ehm, tak podla tych problemov co popisujes sa da o tom dost silne pochybovat... :evil:Citace:
Původně odeslal Andreas
... no myslim, ze hned u 3 "znaciek" si slapol poriadne vedla - "asus a kingston" - myslim ze neexistuju na svete vyrobcovia dosiek a pamati co by mali za poslednych 12 mesiacov viac problemov z kompatibilitou nez tato podarena dvojica :? :evil: ...Citace:
Původně odeslal Andreas
... no a na slovo nVidia som uz alergicky min. tak 2 roky ... :evil:
...ale to su len ciste moje subjektivne nazory podporene zlymi osobnymi skusenostami v poslednej dobe... urcite je tu kopa ludi co ma presne opacny nazor, pretoze kedysi bol napr. asus celkom slusnou znackou... :|
...niekedy je ozaj lepsie poskladat si masinu sam - to mas vsetko pod kontrolou a v pripade problemov mozes nadavat akurat len sam na seba :!:
On měl ASUS problémy s oboustrannými moduly už od BX440, kdy prostě jednostranné vůbec jet nechtěly. Nebo u KT400 šel použít pouze max. 1! modul DDR400, což bylo dost zprasený. No jo, AuŠUS :!: