dobra informace. myslim, ze by to chtelo nejaky hack nebo necim nastavit to routovani, ale pokud vim, tak neni cim :|
Printable View
dobra informace. myslim, ze by to chtelo nejaky hack nebo necim nastavit to routovani, ale pokud vim, tak neni cim :|
Gratuluju Deviant :wink:
Jedu 2.6.0-test11, s podporou ALSA uplne bez problemu. Na novem kernelu uz je IMHO zbytecne pouzivat OSS, tim spis kdyz ALSA umi emulovat jeho API.Citace:
Původně odeslal Deviant
Nekdo tady psal, ze Slack 9.1 pouziva defaultne ALSU, no nevim nevim, doma se na to jeste podivam, ale neni to nahodou tak, ze ALSA jede jen na 2.6? Na 2.4 preci jeste neni (vanilla kernel) a ve slacku jsou jen alsa-libs?
No ja mam 2.4.22 Slackware 9.1 ten mi nasiel zvukovku automaticky a podla lsmod sa pouzivaju IBA ALSA moduly ....Citace:
Původně odeslal marvin300
A aj podla stranky Slackware.com pre 9.1 verziu ....
Release highlights include support for ALSA (Advanced Linux Sound Architecture, which will be the default in the upcoming 2.6.x kernel series), GCC 3.2.3 (with GCC 3.3.1 as an alternate choice), GNOME 2.4.0, and KDE 3.1.4. Slackware 9.1 uses the stable 2.4.22 kernel, but is 2.6.x ready.
Ja mam na 2.4.x oss vyple uz v jadre, hodim tam vzdycky alsa.
Ve 2.6 mam v jadre vyplou i podporu alsa, mam ji tam radeji externe, lepe se pak upgraduje.
Nemohl by jsi to teda vic priblizit jak se ti to povedlo rozjet ten 5.1 zzvuk ?
1.Najdolezitejsie je poriadne rozchodit ALSA drivre! 1Citace:
Původně odeslal Lipo
Aky mas kernel ? Ja teraz bezim na 2.6.2 s ALSA priamo v kernely
2.spravne nakonfigurovat mixer - UNMUTE spravne kanaly
3.mat viackanalovy source zvuku
PS:inak ako pozeram na tvoj HW tak nie som si ulne isty ci na VOODOO rozchodis 5.1 zvuk
;D
lama dotaz (ma linux dva dny :) ): predevcirem mi nejel zvuk vunec (nevim proc), vcera sem se v tom vrtal, zmenil sem tam jakysi pouzivany ovladac fm801-cosi na forte a uz to aspon hraje stereo, dneska budu pokracovat v pokusech rozchodit to na vice kanalu, akorat nevim, kde najdu ten mixer, pripadne jak se jmenuje
mam mdk 10 rc1, kde 3.2 tusim :D
filmy v AC3 by ti mely jet jako 5.1 bez nejakyho nastavovani. stereo mp3 nevimCitace:
Původně odeslal Warlord
kazdopadne si zkus pohrat s alsamixerem
jj to mam v planu, zase pouziju search [alsamixer]> dev/hdc nebo pod cim mam dvdromku :DCitace:
Původně odeslal wong
EDIT: ted me napadlo: ja sem si ALSA vypnul a jedu na to druhy a ted sem prave zjistil ze mi to funguje ne stereo, ale 2.1 coz jak sem tady cetl se taky nepodarilo kazdymu :)
no zkusim to prepnout zpet na alsu, vyzkousim tem mixer a kdyz to nepofachci tak si to necham tak jak to mam ted.... sice to neni 5.1 ale na druhou stranu to hraje pekne *mava wohmovi, ze dekuje za ten metal :D*
alsamixer bys mel mit nainstalvoanejCitace:
Původně odeslal Warlord
a kdyz ne a chces to nainstalovat, tak urpmi alsamixer
urpmq <slovo> by "melo" vypsat vsechno balicky obsahujici <slovo>,ale to moc nefunguje :|
jeste pro vyhledavani muzes zkusit urpmf <slovo>
vsak si k tomu precti help/man a uvidis :o :D
neni treba, ja na to jdu od lesa [rozumej lamersky]: nabidka "start" > system > nastaveni > balickovac > instalovat software > a tam si vyhledam pomoci search co potrebuju ;-)Citace:
Původně odeslal wong
jo to je to stejny akorat v grafice :wink:Citace:
Původně odeslal Warlord
Takze jsem se dnes pokousel rozjet zvuk a jede mam VIA82XX to vsechno facha stach sme si novy alsa drivery + prislusny nalezeitosti mam slack 9.1 ale at nastavim co nastavim tak mi hrajou porad 2 repraky :( teda myslim v alsamixeru . zkousel jsem xmms i mplayer a porad nic :( prolez sem naky fora ale nikde jsem odpoved nenasel tak to zkusim tady . jo jeste mam HT 5.1 a pri prehravani songu ten basak dost chyby :( .Nevite nekdo jak to rozjet
a pro ty mplayer a xmms mas nastaveny vystup na alsu? v mplayeru volba -ao (nebo nekde v gui je menu) a u xmms je treba vystupni plugin
jj presne tak zkousel jsem i (g)xine a take nic :( na ten xmms jeste mrknu ale myslim ze jsem tam nastavoval driver alsy v alsamixeru jsem zkousel zaskrtnout vse na max a nic :( v basaku to ani ne zapraska jako kdyby nefungoval :( .
Nekde jsem o tom slysel, dokonce to bylo v nekay utilitce, ktera mela neco spolecnyho s Alsou... Jenze co to bylo :| :?:Citace:
Původně odeslal wong