Uz som to totalne pochopil :) Sorry ze som bol natvrdly ale asi som spal a mal som aj tazky den :oops: Ale uz to chapem a urobim si to coskoro :)
Printable View
Uz som to totalne pochopil :) Sorry ze som bol natvrdly ale asi som spal a mal som aj tazky den :oops: Ale uz to chapem a urobim si to coskoro :)
ja tam mam 1000uF 25V 8-) a jedu bez diody :lol:
Aigor: no nevim, ale stroboskop uz je celkem moc ne?
neshori mi to ze ne?
Nevim, jak to je reseny na desce, ale tu diodu proti zpetnymu proudu bych tam pro jistotu dal.Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
Není mezi Váma machr, co by dokázal vymyslet řešení pro mě? Mám 4 čiré červeně svítící diody zapojené v sérii na 12V a mám pocit, že tam to tak jednoduché nebude (nevím, jak s tím kondem) :oops:
ty to mas na hdd led? a to ji mas modrou nebo cervenou? ja mam na hdd cervenou ledku z genius optiky a myslim ze na ty modry to je lip videt, takze vaham jestli ji mam vyndavat ???Citace:
Původně odeslal KUBA
A tohle ti blika nebo co to dela?Citace:
Původně odeslal Luke_chiptuning
BTW ja uz jsem dneska nakoupil konecne kodany v GMku, takze vecer to zabastlim a na LP to bude :)
Marty sorry, ale já to pro jistotu nezkousel. 4 ledky v serii maji podle me jine vlastnosti v obvodu a mam pocit, ze to tak jednoduche nebude (minimalne myslim rozdily v kapacite a rezistoru). Navic kdyz to potrebuji na trvalem napajeni (a ten navod, co byl na nej odkaz, uz byl sam o sobe dost mazec :oops: Ale kdyby ty oci mely zapínatelne mzourani, tak je to Silver DEVIL" na druhou :-) 8-) ;DCitace:
Původně odeslal Marty
Pro zacatek bych diody dal paralelne s prislusnym odporem (k nim do serie). Pak muzes premyslet o tom, jak udelat prepinac mezi zdrojem z desky a napajenim primo ze zdroje. Jeste je otazka, jak to bude sviti, protoze ctyri LEDky budou mit vetsi odber nez jedna, tak jestli to deska utahne.
No, asi jsem to nedostatecne popsal: ty 4 ciré LED diody cervene svítící jsou v sérii primo na 12V ze zdroje. Tedy stálé napájení :oops: zdroj el. z desky tedy neberu v potaz. Ovsem to schéma na netu, co je tady nkde uvedené, bylo jiz tak docela komplikované, navic kdyz ty LEDky jsou ctyri. No nic, nechci zde s tim nikoho moc zatezovat, hernajs ale budu to muset dat nejak do kopy, ach jo.
chlapi nevite jak to rozchodit kdyz moje deska nikde neblika ani nesviti kdyz je comp vypnuty? neda se to nejak natahnout rovnou ze zdroje?
Luke_chiptuning: Musis si postavit astabilni klopny obvod, kterej ti vyrobi z konstatniho napeti promenny. Dyztak muzu poslat na mail schema.
SC: Tezko rict, ale nejaky napeti by melo byt i pri vypnutem pocitaci na vypinaci. Mozna by se to dalo nejak vyuzit. Ale nikdy sem to nezkousel
na ty záblesky si porid stroboskopy co se davaj bo svetel aut napajej to normalne 12V z diskovyho konektoru :idea: uz sem to videl a je to fakt efektni ;D osobne bych to dal na vipinac protoze to dost rusi a muzes z toho dostat epilepticky zachvaty ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Aigor
@ Lando - dik za kazdou radu... ja se porad nedokopal k tomu abych rekl kamosovi, co do toho trosku dela... dela mi starost i to, ze jsou to 4 LED v serii na 12V
@ vogo
tyyy vogo, dát tam strobáč z auta... on by asi ale fakt trosku vic "topil" nez ledky, ze by pak z toho clovek mohl byt trochu zmotanej :-)
S LEDkama v serii bych si nedelal starosti. Prave proto, ze jsou v serii, tak je proud vsema porad stejny. Kdyz si zjistis max proud diodou a jeji odpor v pruchozim smeru, tak staci pak ten odpor vsech ledek secist (vynasobit 4ma) a potom R = U/I. R je vyslednej odpor, kterej by si tam mel mit (soucet odporu na LED + ochrany odpor). Doufam, ze ti to k necemu bude a ze se nepletu :).
EDIT: Ten odpor ledek neni nic moc, a asi by se to dalo spocist i s 0. Takze pro proud 20mA by to byl odpor asi 600Ω.