Pred par dnami som prehadzoval vodnika do druheho kompu....A bartasa 2500+ som po viac ako dvoch rokoch podvoltoval z 2.0V a 2420MHz :) na 1.75V a takt 2250MHz a ziadna znamka toho, ze by sa procak zacinal chovat divne...
Printable View
Pred par dnami som prehadzoval vodnika do druheho kompu....A bartasa 2500+ som po viac ako dvoch rokoch podvoltoval z 2.0V a 2420MHz :) na 1.75V a takt 2250MHz a ziadna znamka toho, ze by sa procak zacinal chovat divne...
inac to prime95 tusim aj mne hadzalo chyby na 3200+ a pritom uz to mam takto nejaky ten rok a nerobi mi problemi ani v novych hrach ako prey atd.. raz za cas sa mi stalo ze mi padlo do bsod ale to neviem ci neni skor kvoli ramkam ale to sa mi velmi zriedka stavalo
ked to fici tak mam v .....
edit:
- keby to niekto nechapal tak to znamena ze sice prime95 vypysuje chybu, ale ked niesu ziadne problemy s prevadzkou tak mozem kaslat (.....) nejake prime95. Hazo to pochopil (a verim ze X dalsich) spravne, ale jeden z "vyssie postavenych" zrejme nie (stalo ma to 22 bodov reputacie), preto toto vysvetlenie. Vdaka a prepacte ked som Vas obtazoval
btw: mal som 2600+ na 1,75V s Titanom nejakym. 2300MHz len to proste bolo treba chladit. (a "nepreslo" mi prime95)
Tak já na tu snahu o zahoření nakonec asi kašlu. Mé PC bylo od počátku stavěno jako tiché PC a když do procíku pouštím přes 1.8V, tak už to díky více roztočeným větrákům nic tichého není... Kromě toho jsem nějak až teď vstřebal informaci, že nForce2 má zamknutou frekvenci AGP/PCI..
Znamená to opravdu, že provozovat procesor na např. FSB 195MHz je úplně bezproblémové a není (kromě adekvátnímu nárustu výkonu a tomu, že je v indentifikačních programech procesor pojmenován) rozdíl oproti "celé" FSB 200MHz. Je dělička v nForce opravdu tak dobrá, že ani na tomto FSB nezbrzdí třeba grafiku?
Zatím sem se tedy vrátil na 1.65V, dal jsem tam fsb asi 185MHz a je krásně ticho... Problém mu začíná dělat FSB nad nějakých 192MHz, kdy musím radikálně zvyšovat napětí a to se tedy asi nevyplatí hnát se až na 3200+. Prime mi ale přez noc vyhodil chybku mrcha.
Já jsem svého původního Bartona provozoval na 1,85V více, než rok. Potom jsem koupil mobilního, kterého mám až doteď a provozuju ho na 1,675V při frekvenci 2400MHz, jinak pokud zrovna nehraju hru, tak na 2200MHz při 1,6V. Reguluju to z Windows skvělým programem 8rdavcore a není s tím problém. Jenom jsem si všiml, že zhruba po těch dvou letech, které už ho mám, potřebuje na to, aby byl stabilní o dva stupínky vyšší napětí - jako nový běhal na 2400MHz při 1,6V a na 2200Mhz při 1,55V.
Jo a jinak AGP/PCI je skutečně locked, takže 195MHz FSB není žádný problém, alespoň u mě ne. Rozdíl výkonu oproti 200Mhz by měl být jen těch pár MHz na FSB.
Mno ja som do T-Breda B0 vzdy pustal 1,75v V-core a nikdy neboli problemy. Mal som ho takto 2-roky. Viac V-core uz nikdy nepomahalo, kedze som mal problemy to pri unosnom hluku uchaldit.
zmazane OT