Je nejaka moznost promerit stav kapacity tech ostatnich?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Printable View
Je nejaka moznost promerit stav kapacity tech ostatnich?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Existuje merak na kapacitu, ale kondenzator musi byt odpojeny. Takze rozumne to nejde. Treba ich poriadne preskumat - mozu mat naznaky nafukovania zvrchu, pripadne aj zospodu (vtedy to ako keby "povyskoci" asi o milimeter - vidno to najlepsie, ked je niekde vedla dobry kondenzator) alebo elektrolyt vyteceny na doske.
Na Abitoch som to robil tak, ze som vymenil vsetky, ktore boli rovnakeho typu ako ten nafuknuty.
Vzhledem k pravněpodobnému částečnému uhnití i ostatních kondenzátorů bych tam klidně větší dal. Ale zase žádný extrém - nějaký řádově větší by ti taky mohl po zapnutí usmažit regulátory napětí - nevydržely by prostě tak velký nabíjecí proud.Citace:
Původně odeslal sleepless
Deska je vymontovana z bedny a prichystana k zakroku 8-)
Prohlidka zjistila, ze bude potreba amputovat min. dva kondiky a "prisit" misto nich nove implantaty.
Otazkou tedy zustava jestli se toho ujme zkuseny "chirurg" nebo "reznik amater" (ja) :lol:
tak at se zadari :-)Citace:
Původně odeslal sleepless
kondiky ti vymenja v hociktorej opravovni elektroniky :idea:
jenze kolik by za to chteli :?:Citace:
Původně odeslal proe
Takze potrebuji nasledujici kondiky:
teplota do 105°C
kapacita 1500/ napeti 10V
kapacita 1000/ napeti 6,3V
Co jsem se ptal, tak meli jenom kondiky do 85°C a to:
1000/6,3 ... coz by bylo mimo ty max. teploty OK
a 1000/10 nebo 2200/10 ... coz uz je jinde
Takze myslite, ze muze byt ta max. teplota OK? A mohl by bejt misto toho 1500/10 ten 2200/10?
Myslel jsem, zeto zmaknu o vikednu, ale radsi jsem ty kondiky co jsem psal zatim nekupoval, protoze nevim, jak s tou teplotou. Tak poradte PLS...
Tak uz zase jedu ... nakonec mi to udelal jeden hodny kolega v praci :wink: