No, tak Hynixy mi házejí chyby, buď je to skutečně pamětí, nebo mám pokurvenou novou desku, Goldmemory po 3s hází neskutečné množství.
Printable View
No, tak Hynixy mi házejí chyby, buď je to skutečně pamětí, nebo mám pokurvenou novou desku, Goldmemory po 3s hází neskutečné množství.
No nevim flashoval jsem na 1,4 OC a vůbec to nepomohlo, ani nechápu, jaký by mělo mít vliv puštění víc šťávy do AGP, to je trochu divný.Citace:
Původně odeslal Chihuri
Zkusím ještě oba moduly projet samostatně v GM, pokud jeden z nich bude házet chyby, tak je to jasné, pokud oba, tak bych to typoval na tu desku, jelikož 2 moduly a chybný, to už je dost hodně podezřelý.
jo u me byl 1,4oc taky na hovno (zadna zmena proti 1,5...)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
rikal sem 1,3L ne 1,4 tak nevim co chces :-) Stava do AGP ti pomuze v tom,ze kdyz nenajede komp (nezapne se obraz) tak se stavickou do AGPecka se zapna a normalne jedes,tak asi tak....
memory si testni, k tomu fakt neni co dodat...
Tak jsem to projel Gold Memory, každou paměť zvlášť, ale obě házely chyby, takže je v kýblu asi deska, už od začátku jsem s tím hodinu nemoh téměř nic udělat, jelikož to házelo BIOS checksum error a ne a ne to naběhnout, takže desku asi v pondělí vyměním v CC za NF7 nebo RDA3+.
jestli vemes Abita tak rovnou kup pasiv na chipset, ten default chladak fuj fuj :)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Tak mám doma tu NF7, ale problémy neodpadly, tak jsem vyměnil paměti za OCZ dual channel a je po problému, už jedu 400FSB a zkusím víš.
Tak že by opravdu nebyl problém desce???Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ne, holt sice ty Hynixy jedou i dual channelu, ale já měl evidentně špatný kousky, který se nesnášely. Ale jinak tou deskou jsem si dost polepšil, sice stojí o 500 víc než ten Soltek, ale má hromadu věcí v BIOSu, kterým ten Soltek ani nesahá po kotníky, holt ABIT je ABIT.
To bych už nikdy netvrdil!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Zkoušel jsi BIOS 1,4 OC?
Navíc některé položky BIOSu se ti zpřístupní až při nastavení na EXPERT!
Ale pro tebe je toto stejně již asi minulost.
No, nejsem guma , to jsem si zpřístupnil hned, i ten OC 1,4BIOS jsem flashoval, ale stejně jsem dopad jak jsem dopad, tady na tom ABITu můžu nastavovat i napájení chipsetu, což je vážně best věcička. ;D
Muzes mi pro zajimavost nejakou tu vec z BIOSu jmenovat? By me to zajimalo celkem :) (a aspon aby to bylo uzitecny)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
nejses guma,ale ses slepej... napajeni chipsetu jede az do 1,8V na Solteku...Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No, je fakt, že se ten Soltek u mě doma moc neohřál, takže napájení do chipsetu jsem zase tak moc nezkoumal, ale ten ABIT má rozhodně víc věcí v BIOSu, co jsem tak zatím projížděl, nemluvě o větší paměťové propustnosti, když jsem jel 333/333 na obou deskách. Jinak k tomu větráku na chipsetu, ten je naprosto tichounkej, takže vůbec nevím že tam je. Je fakt, že mi tam zatím řvou modrý CoolerMastery 25db, což je docela dost slyšet, ale nikdy jsem v kompu neměl všechno tak nádherně studený jako mám teďka. Holt daní za to je hluk. Ale budu to měnit za katodu a AC.Citace:
Původně odeslal Chihuri
No vidis,nakonec si stejne skoncil u Abita :wink:
Vidím to tak: Měl jsi špatný paměti a teď se snažíš si to omluvit a svaluješ vinu na Soltek. Pravda je taková, že lidi co přešli ze Solteka na Abit (trošku to tu pročti a uvidíš, že to není jen z mé hlavy) tím prakticky nic nezískali. Co se týče paměťové propustnosti, tak něco takového bych ani z pusy nevypustil, protože jsi před tím tvrdil, že ti to padá apod., teď tam dáš jiný paměti (ty co jsi v Solteku vůbec neměl) a tvrdíš takovéto hlouposti, jako že to jede rychleji....!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Uznávám, že Abit je dobrý, ale nekritizuj SOLTEK, když ti dá to samé, jen to neumíš najít, nebo správně odzkoušet. HAWK
Abychom si rozuměli, ten Soltek jel na 333FSB Ok, ale prostě nebyl schopnej jet na 400, což bylo to hlavní, proč jsem přešel na nForce2, jinak bych si nechal VIA KT. Proto jsem tím byl znechucenej. To že spousta lidí přešla ze Solteku na Abit vím, tím že toho moc navíc nezískali, to jsem už taky slyšel. Jinak paměti mi jely na stejné časování atd. to že ten ABIT má větší propustnost je holej fakt. On je Soltek spíš víc deska na práci (má lepší výsledky v 3D Maxu atd.), zatímco ABIT jasně kraluje hrám. :wink:Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
ty ses asi vopravdu gumak.... nejdriv pises jak je ten chipset hladic tichounkej,ale vzpeti se dozvim,ze mas v kompu rvouty na 25dB...Citace:
Původně odeslal BeachKEN
pak mi tu tvrdis,ze soltek neumi menit napeti na chipsetu,najednou zjistim ,ze si to moc nezkousel... a kde si vzal tech spoustu veci u Abit Biosu navic ? to uz vazne nevim...a ted mi tu chces tvrdit,ze ma soltek malou pametovou propustnost a je dobrej akorat na praci ? tvoje posty sou fak poctenicko.... Mel sem obe desky dost dlouho doma,takze vim o cem mluvim.... co je na solteku fakt shit,sou maly maximalni voltage 1,85 na procaku (by chtelo aspon 2V) a jen 2,8 na pametech :(
Tak a začínám toho mít právě dost. :evil: To že tam mám uřvaný CoolerMastery to vím, když byly odpojený, tak to se zavřenou bednou není vůbec slyšet, o tom, že pasivní chladič na northu je sice s 0db, ale topí jak kráva, takže je to spíš jako radiátor. Co se týče voltáže na procák, tak to je opravdu u Solteku dost mrzácký, když peru 1,85V do procáku už teď víc jak 2,8V na paměti ani člověk nepotřebuje, takže to rozhodně nevadí. Soltek je skutečně deska lepší na práci, jasně ve všech testech vykazuje lepší výsledky než ABIT a EPOX (v 3D Studiu, ripování atd.), kdežto ve hrách je pomalejší o několik FPS v UT2003. Co se týče menší propustnosti, tak to je svatá pravda, se stejnými pamětmi jsem na ABITu měl cca o 150b v Sandře 03 víc :!:Citace:
Původně odeslal Chihuri
Dost toho můžeš mít, ale si asi opravdu LAMA, když píšeš, že si na SL-FRN2-L - jak říká titulek a ty sám si nic jiného neřekl - máš čipset VIA KT!!!!!!!!!!!!!!!!!!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Trochu se prober, když chceš, aby ti jiní poradili. Soltek 75FRN2-L má čipset nForce2 ULTRA 400!!!!!! NE VIA KT!!!!!
Pak se nediv, že ti to nejede, jestli na VIA KT dáváš OC BIOS 1.4 určený pro FRN2 ................................. škoda mluvit.
Proboha, co to tu meleš????? Já psal, že jsem přešel z VIA KT na nForce2, kvůli možnosti 400FSB laskavě si dobře přečti co píšu :!: než se k tomu začneš vyjadřovat.Citace:
Cituji: Abychom si rozuměli, ten Soltek jel na 333FSB Ok, ale prostě nebyl schopnej jet na 400, což bylo to hlavní, proč jsem přešel na nForce2, jinak bych si nechal VIA KTCitace:
Původně odeslal BeachKEN
Pokud nebyl schopnej jet na 400FSB, tak nForce2 oproti KT400 naprosto pozbývá jakéhokoliv upgradeu ne? nebo to ti to nedošlo? Evidentně ne. :evil:Citace:
Asi to fakt nemá smysl. Nejdříve píšeš, že máš problém se SOLTEKem SL-75FRN2-L, pak to vyměníš za ABIT, potom píšeš, že kdyby ti VIA KT jela, tak toho SOLTEKa si necháš a nepřestupuješ na nForce2. Jenom jsem reagoval na tvé komentáře. Asi LAMA nebudeš, ale udělej si pořádek ve svých komentářích. Urážet jsem tě nechtěl, jen jsem chtěl upozornit na velké nesrovnalosti ve tvých komentářích. Víc opravdu nemám co bych dodal.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Tobě evidentně nedochází moc věcí. Asi bych si nepořizoval nForce2, kdyby na KT400 byla možnost FSB400 bez pouštění více šťávy do AGP a PCI. Když má KT400 ofic. podporu FSB333, tak je snad jasný, že pro mě jakožto uživatele nemá význam přejít na nForce2, na kterém taky pojedu 333FSB, akorát by to byly vyhozené peníze. To že mi Soltek nešel bylo způsobeno pamětma teď s OCZ dual channel kitem je po problému, ten Soltek by jel OK, pokud bych je měl, ale když mi deska zezačátku neustále hlásila checksum errory, tak logicky ti přijde divný co takhle blbne a nejdřív zkusíš vyměnit desku, jelikož nikdo z mýho okolí nemá DDR400, jenom 333, takže jsem to nemohl hned vyzkoušet. Když to blblo i u ABITu, tak jsem vadnost desky vyloučil. Byly to prostě paměti, který se mezi sebou nesnášely. Ikdyž ten ABIT měl větší toleranci, šel s nima o něco lépe.Citace:
Proboha to všechno ano, ale SOLTEK 75FRN2-L má čipset nVidia nForce ULTRA 400 a ne VIA KT, o tom teď mluvím!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Jak si přešel ze SOLTEKu s nForce2 čipsetem, o kterém píšeš, že měl VIA KT, an ABIT , který má také nForce? Laskavě vysvětli, jak jsi přešel z VIA na nForce2? Máš v tom hokej a ukazujěš na druhé!