sak on jediny ma nastarosti support :lol:Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Printable View
sak on jediny ma nastarosti support :lol:Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
ja by som ti poradil,ak by to stale blblo,zober fajnovo nejaky AT zdroj a pichni niekde do dosky 12V len tak barz kde,nech to zaiskry a supni im to tam do Agemu...Citace:
Původně odeslal Semik
Je to sice krute,ale unich to asi inac nepojde...
Citace:
Původně odeslal Mikhaill
no tonieje moja vec ze to nefunguje ked tam dam komponenty , ako tam asik mam flashnut bios ked to bootlo len raz , ako som mal vediet ze to bootne len 1x a hned tam flashnut bios?
AKoze sa k vies ako sa dodavaju doskuy , dostanunieco na sklad , aj ked to nema odladeny bios .
Ak sa to nepreda tak to tam lezi , clovek kupi cpu s ktorym ma ta doska problem , koli biosu tak to je koho starost?
Predsa podpory predajcu , abo to mozu posielat na tchajwan na preflashovanie , ak nieje v mojich silach problem vyriesit sam .
A pre nich je to vlastne aj jednoduchie to takto spravit.
Takze podla mna nemaju pravo davat neopravnenu reklamaciu bo tam problem bol.
To by ti kludne mohli dodat dosku bez biosu , a povedat Kamo porad si sam.
Mikhaill ale vidim ze co by si ty urobil zakaznikom ktori by dosli do tvojej firmy , by si ich poslal do prd..le ze to nieje tvoja starost , by som uz NIKDY u teba nic nekupil.
TAkto sa k zakaznikovi NESPRAVA.
Este stastie ze sa to obiislo bez neopravnenej reklamacie v ageme , bo by si u mna pokazili velmi dobre meno.
Citace:
Původně odeslal Semik
Semik ked si taky zhavy na nich tak tu ich mas vsetkych :-)
Nech sa lubi, nechaj svojej fantazii volny priebeh
http://www.agem.sk/o_nas/kontakt.htm
no ale nechapes trosku jednu vec.Agem nepredava koncovym zakaznikom :wink: O taketo veci sa ma starat dealer ktory to predava dalej.Tak isto Agem predava komponenty,ale nie odskusane sady komponentov.
Ina vec by bola,keby si od nich kupil skladacku.Vtedy to musi fachat okamzite.
Btw,ani by si neveril aky mame mi respekt pred zakazniky...skus niekedy reklamovat v asbise a uvidis...
presne tak, chlapci vy si mylite pristup k zakaznikovi v maloobchode a vo velkoobchode.
2Semik: Inak na 99,9% ti to odpaluje zdroj a ty hnup to budes skusat dokedy?
Mne zdroj len raz odpalil CPU a spol a isiel do kytek... ale ak ho chces, dam ti ten zdroj zadara, ide... akurat budes mat doma dva odpalovaky
V poriadku dam tam iny zdroj a tak to otestujem. Tak som to aj chcel spravit :wink:
Len ma zaujima ak je to v zdroji, preco to tomu Duronu nevadi ???
vcore mal presne 1.75 podla biosu, dost dobreCitace:
Původně odeslal Semik
Mozne je ze duron , neni nachylny na kolisanie napetia tolko co XP. Mozno preto Ti to odpaluje jedno cpu po druhom.
funkce odpojeni cpu by mela byt implementovana aby spomalovala cpu v necinnem stavu, a tato hodnota nastaveno v biosu na povolenoCitace:
" CPU Disconnect Function "should be implemented to make CPU slow down in idle state, and the default value sets up to Enable.
staci takhle?
mno vcera sem skaldal kamosovi komp a bylo to tam na obalu od desky popsane zevrubneji - proste to v idle state vklada prazdne cykly ci jinak spomaluje a pak je mensi odber proudu a mensi teplota
No dobre a co ma robit dealer (btw kto su zakaznici agemu ? Aj velke aj male firmy)Citace:
Původně odeslal Mikhaill
A co myslis v malej firmicke sa najdu veci na diognostikovanie problemu , nie.
TAk co ma robit mala firma?
A co narobis s doskou ktora by sla len na 1 boot a potom by sa odfajcila?
Mas v nej skusat ine komponenty a riskovat znicenei dalsich ?
Ako mozes odlisit takyto pripad od pripadu ktory sa mi stal?
Hazardovat s komponentami si myslim nemoze dovolit ziadna firma.
BTW: Keby si pocul historky z reklamacneho , tak by si velmi prehodnotil kto su vlastne zakaznici agemu, samozrejme aj velke firmy (tie uplne najvacsie si myslim neberu z agemu)
Ale rozumies ked dojde clovek na reklamacne , a chce nieco aby sa mohol pripojit k susedovy na internet tak co by si mu povedal : Myslis ze taki ludia su z oboru?(a kludne si tam nakupia , a nikto nic proti tomu nema , bo je to pre nich zisk , a ked uz nieco predaju , tak k tomu poskytuju aj support.)
MO je mi uplne putna , bo na niektore tie ceny sa neda pozerat.
Tot moj nazor .
BTW: Este nikdy som nedostal neopravnenu reklamaciu.
A niekedy mi verte ze to bolo na mrtvicu sa tam dohadovat.
M726+Riva TNT1
Edit: Este by som chcel poodtnut , ze ake vlastne nesie Agem riziko pri predaji.
Mne to vyxadza tak ze ked si dealer , tak musis niest zospovednost a ked si VO tak pohoda , predas KW ako si ho dostal od vyrobcu a hotovo , viacej ta nezaujima.
To ze Agem predava hocikomu je ich problem.Maju tam nejake vseobecne podmienky a tak to je.Si tam zaregistrovany ako dealer??Nie.Tak bud rad ze si tam vobec nieco kupis.
Ak mas nejaky divny kus HW a nemas ho ako otestovat,to je tvoj problem,to sa nevztahuje na VO.Male firmi su tiez firmi a riskovat odpalenie dalsich komponentov je tiez tvoj problem.Mas to testovat s komponentami ktore su tiez v zaruke,nic ine ti neporadim.
Dokonca niektore VO maju poplatok za detekovanie chyby!!!
A historky z reklamacneho poznam,neboj...u nas sme napr od tohoto osetreny ze iny clovek ako registrovany dealer nenakupy.A je to kontrolovane.
A co myslis , ze ked tam nakupujes , tak tiez musis poznat niekoho kto tam je zaregistrovany , inak nenakupis .Citace:
Původně odeslal Mikhaill
To co ty vravis je IMHO dost velka blbost , ved na reklamacnom mi v pohode skusal cpucka ktore som u nich ani nekupil , je to podla mna vsetko o pristupe .
Neopravnena reklamacia je laicky povedane , ked je funkcny vyrobok.
Napr napises ze nejde a ona pojde tak platis , ale v mojom pripade to bolo diskutabilne , bo oni zistili ze s tym mojim cpu to neslo.
Ale mas to jedno , aj tak to uz je v passe.
Ano,ale to je vec agemu,ze ci kontroluju ci si stej a tej firmi alebo nie
To ze ti skusal CPU ktore si unich nekupil je tiez ich vec.Ak nato maju cas...mozno cakuju nejaky uplatok atd. to tiez poznam.Bolo to snad testovane nejak oficialne,mas od nich nejake vyjadrenie alebo protokol??Asi nie...takze ti to odskusal z dobrej vole...
Maju vyhodu ze ich tam je vela.U nas su len dvaja technici co dokazu otestovat HW a poradit.
V ageme ich je kolko...
Taky se divím že hned nezkusil jiný zdroj(e). :wink:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Sa pripajam...Semik jednou z velmi dolezitych veci je zdroj ktora robi velmi casto problemy (to vie kazdy trosku skusenejsi uzivatel) nechapem co to tu roztahujes - nahod novy zdroj (nejaky dobry) a uvidis...ja automaticky ked stroj zlosti montujem zdroj ako prvy vonku a davam novy (lepsej kvality) a potom riesim ostatne...sorry uz som musel zareagovat (poslednu dobu asi mesiac chodim do AMD sekcie raz za tyzden).
Tak som to tam dnes dal na tom druhom zdroji. Ide to bez problemov, teda az na teplotu.
Je to T-bred BO 1700+ a na defaulte ma okolo 50C na povrchu a zhruba 60C v jadre. :evil:
Je to normalne, alebo mu nesedi ani tento zdroj ???
Overclock zatiel neprichadza ani do uvahy... to nenabotuje. Vlastne nezvladne ani default na 166FSB a to je divne. DDRky su 400ky.
Vulcano je teple ale neni zhave....
Poriadne ma to cele vyviedlo s konceptu, bo zo zdrojom som nikdy problemi nemal. S tym nemam skusenosti.
Inac flashol som tam ten najnovsi bios ...ide v pohode. (mozno pomohlo hlavne to ? neviem presne)
btw...daj tam iny zdroj. Tolko ich nemam k dispozicii aby som mohol menit 4-5x.... A prachy na nejaky znackovy samozrejme nemam. (ich ani nedam...)
Hmm proste ta teplota je podla mojho nazoru dost vysoka..ak to cidlo nerobi podobne blbosti ako na daktorych Epoxoch... ???
to u Palomina 1900+ mam o 20% mensie teploty :-(
Semik to jak je mozne , ved si s tym zdrojom fical na 2,3 stale.Citace:
Původně odeslal Semik
To je nejake divne.
Mohol by si upresnit : co je mozne ??? ;D
akože off topic ale z Pilarčikom mam najlepšie skusenosti - servis@agem.sk
je to v pohode typek vžyd mi pomohol zatial !!
resp - keď som sa ho na niečo pýtal (ake moment. procaky AMD 1700+ TH B maju na sklade) v pohode odovedal komplet mi asi zo 4 vypisal všetky udaje :)
Mam za to, ze pokud XP1700+ na defaultu topi 50 stupnu v klidu, je v prcicich stabilizace desky. TBredy topej pouze v pripade, ze maji moc velky VCore. Na defaultu musi byt TBred STUDENY. Zvlast s V7+ :!: A ta stabilizace - muze byt v cudu fyzicky (nejaky kondiky v haji) nebo je fakt blbej bios a pousti do toho CPU nejaky desny napeti.
hmm mozno je ten 1700+ nejaky shaj ja uz fakt neviem.
K tej stabilizacii : keby to robilo len na KT400 tak mozno, ale dal som ho aj to KT333 a tam je ta teplota zhruba rovnaka. Takze to by som vylucil.
myslim, ze but : je to CPU, alebo zase ten druhy zdroj. Napt u Duroba 800 som mal tiez okolo 60-68C, potom som ho vytiahol dal spet a bolo 40-45....zeby prestala doliehat spona na V7+ ... este to cele zajtra omrknrm detailne.
najdolezitejsie je, ze to ten procak znova neodpalilo .. (i ked to by uz bola 3reklamacia a.. prachy spet ...za tie by som mohol zobrat aj Bartona)
Edit : Halene... myslis 50c merane na povrchu, alebo priamo z jadra ???
btw: doculku som si nemyslel , ze ti to tie cpucka naozaj odpalovalo.Citace:
Původně odeslal Semik
Aj tak je to divne , ked ten zdroj bol v poriadku a fical si na nom doculku stale.
A problemy = ziadne, f= 2,3Ghz , kolisanie napacia ,ziadne ..podla toho co si mi vravel.
Asi by ma slahlo keby som take volaco zazil.
3 krat na reklamacii v malom casovom useku :-)
Samozrejme cidlo na desce. 50 stupnu v jadre je pohodicka.Citace:
Původně odeslal Semik
Tak dnes som zazil maximaaaaalnu haluzzzzz 8-) 8-) 8-) 8-)
Som to pc rozobral ... a zistil som, ze je trochu ustipnute s jadra 1700+ky :-( ...som ju dal naspet a teploty co boli okolo 68C na defaulte zrazu splhali do 105C a to pri 1100mhz :o :o
Som myslel : KONIEC :?
Tak som to zas rozobral ...prisiel Lukas-SVK a testovali sme jeho Bartona ... dost pohoda, len ma slaby chladic :idea:
Potom som siel von a ked som sa vratil som svoje PC znova zlozil... (+ na V7+ som rozobral a o 35% :o (fakt) pritiahol sponu) zapol a zrazu pozeram ....kua 40C merane z jadra.... vaaao ;D
tak som pomali skusal a zrazu aspon co som sa dostal ide na 2040mhz pri 1.65v a 60C v jadre ;D ;D ;D
A tzo som si uz myslel ze je totalne odpaleny .... je to vobec mozne ze sa tak uzasne vratil.
Sam to nechapem ale som heapy :D :D :idea:
to be continue ..... 8-)
Edit : jedine co sa zmenilo je ze som si na Kt400ke vsimol ze ma aj ATX2 napajanie na taky maly kabel.... tak som ho tam supol :D kua ani neviem naco to je....