Citace:
Původně odeslal Hatatitla
Nooooo.... co vis co se honi v hlavach marketingovym manazerum :wink: :lol:
Printable View
Citace:
Nooooo.... co vis co se honi v hlavach marketingovym manazerum :wink: :lol:
Čo takto použiť bootvis-tool než nejake úpravy v registroch ??? Mne to zrychlilo XP o 50%. ;D
vážne to funguje, dokonca na mojom starom šrote prebehne ten modrý diagram pri bootovaní len raz ;D
winXP nepouzivam, ale uz som ich par spravoval a mam pocit ze to spravi akurat to, ze niektore programy sa loadnu az po logine a nie pocas "hada"
to je pekna vec ze desktop naskoci skor ako pri w2k, ale winXP potom este chrasti a chrasti diskom, takze skuste odmerat nie za kolko vam naskoci desktop ale za kolko dokazete nahodit nejaku aplikaciu
no ak pouzivate winXPpro radsej sa pozrite ktore services nemusia bezat automaticky a tie dajte na maunal (ale chce to trochu experimentovat ak neviete co treba)
boot vis je podel me s odpustenim nevetsi sracka co znam .Citace:
Původně odeslal Manji
vzdy mi to po urcte dobe za..lo win ze byli uplne v hajzlu dokonce i ms si je toho vedom a stahnul ho...
mozno ten PREFETCH mechanizmus moze sposobovat nestabilitu alebo fakt chceli dlhsie zobrazit logoCitace:
mna sa stabilita pri boote nezmenila ...aj ked je pravda ze ja zapinam komp/restartujem raz tyzdenne
PS: ja jednoznacne upradnostnujem REGEDIT ako nejake blbe programi pre zaciatocnikov :-)
Ten prefetch používám už delší dobu a i u mě to zpusobuje dvojnasobne zrychleni bootovani.
Absolutní souhlas. Už jsem tady o tom psal.Citace:
Původně odeslal puki
Měřil jsem si čas od prvního "pípnutí" MB po ukončení načtení všech rezidentních programů. Nastavení 3/5 - čas 65/85 s. Pokud se někomu zdá start mého PC dlouhý, podotýkám že nějaký čas trvá detekce S-ATA, mám nainstalovány dva OS s prodlevou výběru 5s, zadávam heslo a mám slušnou řádku rezidentních programů. Faktem ale je, že celkový start je pomalejší o ca 20s, takže nevidím důvod proč bych se měl o 5 s kratší dobu dívat na "hada" a pak čekat o 25 s déle než budu moct něco dělat.
Ja jsem nekde videl programek na zrychleni bootu primo od Microsoftu.
Ale uz nevim, kde to bylo, vite o tom nekdo neco?
EDIT: http://www.microsoft.com/whdc/hwdev/...t/default.mspx
Funguje to i na Windows Server 2003 ???
Asi ne:
Citace:
The Windows development team at Microsoft has taken bold steps in making fast startup PCs a reality with the Microsoft® Windows® XP operating system.
Jo, už tady o tom psali "Manji" a "eraser".Citace:
Původně odeslal dekon
BTW, proč nenastavit PREFETCH třeba 7 nebo 10. Zkoušel to někdo?
Myslím že je to jak u koho mě se pouští mrdtě programů. A stejnak mi to pomohlo.
"EnablePrefetcher (DWORD)
0x00000001= application launch prefetching
0x00000002= boot prefetching
Parameters are ANDed, so if all were enabled, the setting would be 0x00000003."
toz tolko oficialne zo stranky microsoftu. takze sa zda ze ide o binarne flagy zapinajuce urcite parametre, nastavenim na 5 sa teda oznaci 1. a 3. bit. a prave ten 3. bit nieje zdokumentovany (oficialne), neoficialne by mal dat viac zdrojov (resources) pre prefetcher. takze ak zapnete 5 zapne sa prefetching aplikacii so zvysenou prioritou. a preco by to malo ist rychlejsie?
1. podla MS sa zmena prejavi az po 3 restartoch, takze tie budu urcite rychle lebo nieje co prefetchovat (myslim ze neberie uz ulozene udaje ziskane predoslim nastavenim, otestovane pri 1. restarte) a ani rychle restarty po sebe nie su smerodajne pretoze on zbiera info o beziacich aplikaciach, tj. ak ziadnu nespuste nieje co prefetchovat (okrem rezidentakov)
2. to nastavenie vyssych resorces pre prefetch funguje a je este vypnuty boot prefetch t.j. neprefetchuje pri boote (ten modry had) ale taha to normalne (t.j. cast tohoco by s boot prefetchom tahalo pocas "hada" taha potom)
jo a skuste si vycistit C:/windows/prefetch mozno budete prekvapeny kolko udajov o apps uz winxp pozbieral
podla MS maju XPserver nastavene len boot prefetch, aj to o niecom hovori. (zatial som skontroloval 2 winxp prof sp1 aj ne-sp1 a nikde som default 5 nenasiel)
aby to nevyznelo ze som uplne proti prefetchu, takej sekretarke co pouziva 5,5 programu (word, excel, outlook, solitaire, minesweeper,...) to podla mna moze pomoct a pojde to rychlejsie, ale pri to kvante aplikacii co mam doma to moze robit len skode (teda keby som pouzival winxp a nie 2k)
Hmmm, fakt super :evil: z 65s prodlouzeni na 105s. Tak to si tam fakt necham :lol:
pozri si co mas v c:\windows\prefetch a ked sa ti nepaci co vsetko sa snazi prefetchovat tak to vycisti a pripadne si ten zaznam v registroch prepni na 2 - prefetchuje iba boot sucasti nie aplikacieCitace:
Původně odeslal monsoon
Ja sa v registroch moc nevyznám, takže uprednosťnujem programy ktore to spravia za mňa.(aj keď pre začiatočníkov)
No neviem čím to je, ale cez boot-vis som stiahol štart z 52s na 28s.
Ještě doplnění - skutečně (viz výše) to není standardní hodnota, mě se to změnilo tím, co dělám vždycky - TweakXP, položka "optimize wxp prefetch setting"...
Jo fakt je to pomalejší asi o 20s člověk by to ale nikdy neřekl, než jsem si vzal stopky.
Ježiš tak tohle mi tady chybělo....jděte s už s těma tučňákama někam!!! Ať někdo už konečně ofciálně napíše, že linux je nejlepší - třeba daj pokoj. To je fakt tapný, čtu to všude (občas to není úplně fér)....už toho bylo dost.Citace:
Původně odeslal Lopan
nemusi ist vzdy o linuxCitace:
Původně odeslal wachy
a aj ja si myslim ze registre su riadne svinstvo, teda mozno ani nie ako princip, ale to co tam teraz mam :-)
mozno v povodnom zamere to bolo myslene trochu inak a nie ako "uchylarna", ale tym ze sa nad nimi dala velka volnost a ludia (tu = proramatori) su lenivi tak je znich to co teraz, podla mna 75% udajov v registroch tam nema co hladat a mali by byt len v nejakych INI files, ktore si kazda applikacia spravuje sama
su aplikacie co do registrov nahodia aj 50 klucov a potom sa rozbehnu aj bez zaznamu v registroch, ine aplikacie sa ani nedokazu odinstalovat ked im odstranis zaznam z registrov
taktiez co si tam system pozapisuje za kopu CSLID hovadin ...
ak sa ti nahodou stane ze windows padol pri zapise do registrov a tie su potom corrupted, tak sa mozes ist akurat obesit alebo hladat zalohu (najlepsie ghosta), 95% nastavenia win je v keli
Při problémech s registrama OPRAVDU není nutné obnovovat celou instalaci z image... Co takhle třeba obnovit stav registrů? ;D
ak mas nabatchovanu zalohu registrov nejak vyrazne pravidelne tak je to ok aj takCitace:
Původně odeslal jan555
avsak ak mas nejaku starsiu zalohu registrov, v ktorej su veci co uz niesu naistalovane alebo sa podstatne zmenili tak ti to moze hadzat pekne chyby, radsej obnovit aj stav na disku pri ktorom boli tie registre zalohovane (mozno je to tym ze semtam robim s vecami typu COM+ a to sa strasne sere do registrov pri kazdej kompilacii/registracii a par krat zabudnes precistit a nestihas sa cudovat)
radsej obetujem hdinku casu pri obnove z image + nahrat programy co tam neboli ako 5 minut skopcenie dat suborov z registrami a potom najblizsie tyzdne sa cudovat preco sa to sprava cudne ;D
Cituju tu sám sebe protože stopky potvrdili co jsem řikal je o 30 secund pomalejší. S tou 5kouCitace:
Původně odeslal josefec
skus vymazat vsetko (okrem .ini suboru) vo c:\windows\prefetch a potom zmeraj a tiez porovnaj obsadenu pamat pred a poCitace:
Původně odeslal josefec