A v bgs maju toho hercula za 1390 bez dane,v libre za 1640 bed dane
Printable View
A v bgs maju toho hercula za 1390 bez dane,v libre za 1640 bed dane
No dobre len mne toho hercula nema kdo zohnat a ja by som chcel stary dobry sound blaster ale ked hovorite ze je taky dobry ten hercules a este k tomu ta live je taka problemova .... Ja neviem :oops:
A v CzechComputers za 1164,- bez daně :wink:Citace:
Původně odeslal stano
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...3456&level=102
Navyzera to zle. Ten hercules je oproti live!-ke kvalitnejsi co sa tyka zvuku,podpory(7.1) a asi aj bezproblemovosti (IRQ) nie ?Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
No jasne, podporuje EAX 1.0 a 2.0. 3.0 sice ne, ale to zvlada jen Audigy a davat 2x tolik fakt nehci a co se tyka zvuku tak ani na Audigy nema. A kvuli EAX 3.0 si zmrvit zvuk. A zatim mi vsechny hry slapaly bez problemu.Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
to jake EAXy atd. karta umi nezalezi az tak na Herculesu, ale na vyvoji Sensaury 3D, kterou vsechny ne-Creative karty pouzivaji.. a v nove Sensaure uz podpora EAX3 je - staci pockat na pristi update driveru Herculesu..
Som niekde pocul ze aj audigy mavaju problemy s IRQ vraj koli tomu firewire.... :?
Co hovorite na toto : http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...Id=18404#18404
Co to znamena ked mam v BIOSE dosky moznosti. Sound Blaster IRQ select ,Sound Blaster i/o Base select , Sound Blaster DMA Select a Sound Blastert on/off(viem akoze co to znamena lenze potom by mi tal live! 5.1 mohla ficat v poho nie ??
dik
Je to nastavení integrovaný zvukovky, takže když to povípínáš, takt Live pude.
Ano lenze ked si kupim new zvukovku je jedno aku budem muset v BOISe vypnut ten integrovany shit. A ja mam v BIOSe v polozke ADVANCED CHIPSET FEATURES zlozku ONCHIP Sound a am mozem nastavit AUTO alebo DISABLED. To by taky problem nebol lenze v dalsej polozke(nie zlozke) menom INTEGRATED PERIPHERALS mam zas zlozku ONBOARD LEGACY AUDIO a v nej je moznost nastavit ENABLED alebo DISABLED. Ked dam ENABLED tak sa mi spristupnia dalsie moznosti a to : Sound Blaster(enabled/disabled),SB I/O Base Address(a tam tusim 220H a ine ??? ),SB IRQ Select(tam tusim irq5-10 mozno aj ine) a SB DMA Select(DMA1-5 tusim).Takze neviem kto sa v tom ma vyznat.
Inac k moznosti ONCHIP Sound je v manuale napisane:Disabling this function turns off the onboard audio chip.
to by aj davalo logiku len naco je potom v tom pos***ranom BIOSe este aj moznost ONBOARD Legacy Audio ??? K nej je v manuale dosky napisane : This option enables the onboard legacy audio function . When enabled the following items become available. ???
A teraz finalna otazka : KTORU Z TYCHTO FUNKCII MAM ZAPNUT ALEBO VYPNUT ABY MI V POHODE ISLA NAJAKA PRIDAVNY ZVUKOVKA AKO LIVE! 5.1 ALEBO AUDIGY ES/LS ??? ???
Dik za trpezlivost pri citani a za pripadne rady a odpovede.
Ano lenze ked si kupim new zvukovku je jedno aku budem muset v BOISe vypnut ten integrovany shit. A ja mam v BIOSe v polozke ADVANCED CHIPSET FEATURES zlozku ONCHIP Sound a am mozem nastavit AUTO alebo DISABLED. To by taky problem nebol lenze v dalsej polozke(nie zlozke) menom INTEGRATED PERIPHERALS mam zas zlozku ONBOARD LEGACY AUDIO a v nej je moznost nastavit ENABLED alebo DISABLED. Ked dam ENABLED tak sa mi spristupnia dalsie moznosti a to : Sound Blaster(enabled/disabled),SB I/O Base Address(a tam tusim 220H a ine ),SB IRQ Select(tam tusim irq5-10 mozno aj ine) a SB DMA Select(DMA1-5 tusim).Takze neviem kto sa v tom ma vyznat.
Inac k moznosti ONCHIP Sound je v manuale napisane:Disabling this function turns off the onboard audio chip.
to by aj davalo logiku len naco je potom v tom pos***ranom BIOSe este aj moznost ONBOARD Legacy Audio K nej je v manuale dosky napisane : This option enables the onboard legacy audio function . When enabled the following items become available.
A teraz finalna otazka : KTORU Z TYCHTO FUNKCII MAM ZAPNUT ALEBO VYPNUT ABY MI V POHODE ISLA NAJAKA PRIDAVNY ZVUKOVKA AKO LIVE! 5.1 ALEBO AUDIGY ES/LS
ja jsem ted pomerne novopecenym majitelem Digifiru 7.1 a je to fakt super. umi EAX1,2.. Dolby Digital, DD EX, 2 cd iny :) 8MB wawetable. jen mikrofonovy vstup je dost citlivej, stary home made mikrak je na tom uplne nepouzitelny... sumi atd a kamos me (i s jinym miktrakem) slysi pres picophone jak pres plechovou zed... takze ted valim jeste se SB128 (jen pro mikrofon) a jsem happy.. aspon to nedela ten hrozny zvuk kdyz zesilim repro ;DCitace:
Původně odeslal monsoon
Ano lenze ked si kupim new zvukovku je jedno aku budem muset v BOISe vypnut ten integrovany shit. A ja mam v BIOSe v polozke ADVANCED CHIPSET FEATURES zlozku ONCHIP Sound a am mozem nastavit AUTO alebo DISABLED. To by taky problem nebol lenze v dalsej polozke(nie zlozke) menom INTEGRATED PERIPHERALS mam zas zlozku ONBOARD LEGACY AUDIO a v nej je moznost nastavit ENABLED alebo DISABLED. Ked dam ENABLED tak sa mi spristupnia dalsie moznosti a to : Sound Blaster(enabled/disabled),SB I/O Base Address(a tam tusim 220H a ine ),SB IRQ Select(tam tusim irq5-10 mozno aj ine) a SB DMA Select(DMA1-5 tusim).Takze neviem kto sa v tom ma vyznat.
to by aj davalo logiku len naco je potom v tom pos***ranom BIOSe este aj moznost ONBOARD Legacy Audio K nej je v manuale dosky napisane : This option enables the onboard legacy audio function . When enabled the following items become available.
A teraz finalna otazka : KTORU Z TYCHTO FUNKCII MAM ZAPNUT ALEBO VYPNUT ABY MI V POHODE ISLA NAJAKA PRIDAVNY ZVUKOVKA AKO LIVE! 5.1 ALEBO AUDIGY ES/LS
PORADTE NIEKTO PLEASE :oops: :oops: :?: :-( :?:
... mam uz treti komp, kde mi bezi sucasne integrovana zvukovka aj SB Live. CMI8330, AC97, teraz neaky Realtek ... a vsetky v pohode bezia spolu so SB Live. Mal som tam jedneho casu aj taku nekompatibilnu vec ako ATI TV Wonder a islo to - nic netreba vypinat, tu integrovanu zvukovku pouzivam ako odposluch (Traktor, CW) a pod. :arrow:
To chces povedat ze mas normalne nastavenu integrovanu zvukovku , das tam sb live nic nevypnes v biose a vsetko ide v pohode ?Citace:
Původně odeslal Deezel
A co windows ?? neblbne to ??
cez ktoru zvukovku potom ide zvuk napr. v hrach alebo pri pocuvani hudby ???
ja dam vzdycky fsechno na disabled....Citace:
Původně odeslal hyde
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...8&AuxiliaryID=
tady píše že tahle audigy je lepší než Fortissimo III je to pravda?
... v pohode, islo to v 98, ME, 2K aj XP ... a na ktorej zvukovke sa ma prehravat - to si vyberies vo Windovsoch, neviem co z toho robite taku vedu ??? ;D
... dokonca jedneho casu som mal dosku s chipom ALIM1621 (!), na tom bola integrovana CMI8330 zvukovka, a mal som tam SB Live, a este do tretice SB AWE64, a bola tam aj ta nestastna ATI TV Wonder ... pohoda ;D ;D ;D
Niekde na fore som cital ze ked mam na doske s VIA chipsetom osadene 3 alebo 4 pci sloty tak to zacne cele blbnut
ja osobne mam osadene 3 a zatial to ide uplne v pohode(tuk tuk na drevo) a to : sietovka , modem , pci karta so 4 USB 2,0 portami.
otazka znie ze ked tam este strcim SB Live! ktora zabera 2 IRQ alebo v lepsom pripade AUDIGY 2 ES co to potom cele spravi ...
dik.....
2Monsoon: Hercules me taky zajima, nebot Creative (no comment), ale bude mi fungovat v linuxu ???? Nevis, myslim, ze ne a Hercules nedela ovladace ???
Niekde na fore som cital ze ked mam na doske s VIA chipsetom osadene 3 alebo 4 pci sloty tak to zacne cele blbnut
ja osobne mam osadene 3 a zatial to ide uplne v pohode(tuk tuk na drevo) a to : sietovka , modem , pci karta so 4 USB 2,0 portami.
otazka znie ze ked tam este strcim SB Live! ktora zabera 2 IRQ alebo v lepsom pripade AUDIGY 2 ES co to potom cele spravi ...
dik.....
Dve IRQ - jedno obsadi Live!, druhe IRQ zoberie pre emulaciu DOS kompatibilnej karty - da sa vypnut, alebo zdielat IRQ s tlaciarnou, takze velky problem to nebude.Citace:
Původně odeslal hyde
no dobre a kde to vypnem ????Citace:
Původně odeslal fish
neni to nahodou ta moznost v BIOSE onboard legacy audio ???