což by obecně mělo znamenat něco jako méně swítiwé diody apod ?Citace:
Původně odeslal SC
Printable View
což by obecně mělo znamenat něco jako méně swítiwé diody apod ?Citace:
Původně odeslal SC
Wolfe kurna, nes..r me, dyt jsi na elektrofakulte :) Se nedivim, ze ti horej obvody jednicka :))
Jeee, ted koukam, ja uz jsem lehce pretaktovaneeeej, uz nejsem uplny ucho (zacatecnik) ;D :D :D ;D
Chtel bych se zeptat na jednu vec. Kamarad ma na kole takovy pekny svetlo, ja nejsem cyklista tak tak sem takovou vec driv nevidel. To svetlo je normalne na baterky a sviti vlastne jen tri male diody (cca 3mm) - vydava takove fakt pronikave slabe namodrale svetlo. A chtel bych vedet co jsou to ty diody vlastne zac, protoze to fakt sviti vic nez 60w zarovka a kde se daji sehnat. Ja bych rek ze to budou mozna nejaky xenonovy diody, jestli neco takovyho vubec existuje.
no sorry...ale beru to podle stylu...žárowka...když do ní pustíš menší proud či napětí než bys potřebowal tak ti swítí méně ! typický např když zapínám monitor a mám zapnutou lampičku - ta na tu chwíli pohasne...Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
takže by dioda přeci měla při menším napětí či proudu swítit méně - má menší příkon...
Tož chlapi nevím co tady řešíte, je sice krásné machrovat a spočítat si to sám , ale na co ??? Zajdu do GM vyberu si diody, řeknu prodavači :idea: jak je chcu zapojit a na jaké napětí a vzápětí vyfasuju odpor ;D . Tak proč se vzrušovat né.
heehe. ja budu za 14dnu maturovat v oboru MECHANIK-ELEKTRONIK(zamer. na vypocetni techniku) ...a s tema ledkama... no prakticky bych to urcite nezapojil. Teoreticky vam povykladam vsechno odvojpolu,pres modulace az po optoelektroniku, alz z toho praktickeho vim docela hovno :oops:
Pravda,,, nebo kecá se sousedem ;DCitace:
Původně odeslal Platon
no hele hoši ... led diody, kolikrát vám to mám opadkovat? :-)
jsem mistr přes diody ... takže pokud chcete návod jako na to, co koupit jako to zapojit ... pokud chcete vedet jako dlouho vám vydrží ... kolik budou stát ... jak dobře svítí ... tak za mnou nechodte :lol:
nekde jsem to do nejakyho fora napsal, ale nevim kam, byli tam presne i ceny jinak uz nevim