....ale uplne na zaver, aby ste boli uspokojeni:
celeron tualatin 1300@1367 multiplier 13x fsb 105,16 512MB sdram SB 128 4+2 radeon9600pro 400/600 with vsync "always on"(nie, nespomaluje to rychlost)
Printable View
....ale uplne na zaver, aby ste boli uspokojeni:
celeron tualatin 1300@1367 multiplier 13x fsb 105,16 512MB sdram SB 128 4+2 radeon9600pro 400/600 with vsync "always on"(nie, nespomaluje to rychlost)
no dobre ale kdyz si hodim moje XPcko na 1Ghz a 450Mhz pameti tak se me to taky skube...a tech 105fsb taky neni nic super...Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Mas pravdu Pite, neda se to srovnavat... Hry na osmibitech byly neuveritelne hratelne a zabavne jelikoz to bylo hlavni prioritou. Mel jsem je moc rad :-)Citace:
Původně odeslal PiT
Programovanim se zabyvam uz dlouho ale stale povazuju nektera dilka z osmibitu za mistrovske kousky napaditosti a optimalizace. Pokud by se podarilo z dnesnich pecek vyzdimat stejny pomer vysledek/moznosti tak asi letaji samy na mesic ;-)
Citace:
Původně odeslal PiT
Naozaj mi neda, aby som sa k tomuto nevyjadril:
Odkial mas tuto informaciu ? Kto ti to povedal ? Kde si to videl ? Kde si to pocul ? Alebo si na to "prisiel" sam ? Predsa ked ma televizor standardny framerate 25fps interlace to neznamena, ze kazdy polsnimok nemoze zobrazit pohyb. Ja som na Sinkleri programoval 50Hz animacie. Napriklad taky jednoduchy scrolling textu: Kazdu 1/50 sekundy posuvate text o 1 pixel dolava, takze kazdy polsnimok zobrazuje pohyb textu. Na sinkleri boli body tak velke, ze kazdy polsnimok ich kompletne prekreslil a nebolo vidiet interlace.
Ak nechcete zit vo svojich amaterskych domnienkach, tak si to nechajte vysvetlit. Alebo si stiahnite emulator Spektra a nejake scene demo s klasickym scrollingom a pocitajte rychlost bodov. Je to velmi jednoduchy vypocet: Sirka ZX okna mala 256 bodov, takze ked posuvate pixel z prava do lava rychlostou 50Hz, tak celu drahu prejde zhruba za 5 sekund. Zamerajte sa v scrollingu na nejake pismenko a v duchu pocitajte za kolko prejde obrazovku. A ten pohyb budete vidiet. A tak isto to bolo vidiet aj na televizore, len sa to vobec netrhalo, lebo to neslo v emulatore na PC.(PC sux)
AK NA TOMTO FORE NIE JE PRIESTOR PRE TAKUTO DISKUSIU, TAK TO VYMAZ !!!
Dosli mi cigarety, nervy a vsetko ostatne, takze uz naozaj KONCIM. (he he)
IF YOU WANT TO BE REMOVED FROM THIS MAILING LIST, CLICK WHEREVER
bohusk:
No vidis, ze vies aj rozumne diskutovat :)
Preco si tak nemohol hned na zaciatku pri pisani samotneho postu ???
To, co si popisal som nevedel, tak som sa domnieval, ze to nebolo pouzivane prave kvoli interlaceingu.
Spusti si teraz nejaku ;)Citace:
Původně odeslal miho
V tomto mas moj 100% suhlas.Citace:
Programovanim se zabyvam uz dlouho ale stale povazuju nektera dilka z osmibitu za mistrovske kousky napaditosti a optimalizace. Pokud by se podarilo z dnesnich pecek vyzdimat stejny pomer vysledek/moznosti tak asi letaji samy na mesic ;-)
Keby v dnesnej dobe optimalizovali vacsinu softu tak, ako vtedy, tak nam na UT2003 stacia aj 800MHz procaky. Je to smutne ale je to fakt.
No co se tyce nechutneho shitu Enter the matrix,tak ten se nechutne trhal i me :oops: Moc me to ale nemrzi, ta hra je jen komercni zblitek nevalne kvality...jen by me zajimalo, proc mi to jelo tak spatne.
Hlavnou pricinou ich ZABAVNOSTI bol tvoj (a aj moj) vek!Citace:
Původně odeslal miho
Boli sme mladsi, a cim som starsi, tym menej ma bavia rozne druhy hier... a aj sa menej hravam... nie ako kedysi
no jenze ono to na televizoru nebylo videt prave kvuli te obnovovaci frekvenci obrazovky. na tom byla zalozena vetsina figlu tohoto osmibitu ( mimojine i vetsi paleta barev ). take jsem delal v assZ80...Citace:
Původně odeslal bohusk
Citace:
Původně odeslal PiT
ZX dokonce interlace vubec nepouzival. ULA generoval jen sude (nebo liche ?) radky. Takze se jednalo o skutecnych 50fps, ale jen s polovicnim poctem radek. :wink:Citace:
Původně odeslal bohusk
LOL diskuze :-) (nic ve zlym)
2 bohusk: Je to jednoznacne kombinaci 1. slaby procesor 2. pomaly cipset s pomalou pametovou propustnosti 3. SDR Ramky. I kdyz mas na tu sestavu silnou grafiku, tak ta to nezachrani. Ta se tam nudi a ceka a z tu svou porci dat prechrousta ten zbytek.
A doufam ze jsi za tuto sestavu nedal 50.000,- :-o
celý průser je v tom, že PC neznamená kus identického hardwarem, ale pokaždé něco jiného. zatímco konzole, osmibity, apple apod. jsou téměř jednoznačně určené konfigurace, a proto je pro ně programovaný sw nutně optimalizovaný
je to pravda, okrem toho DEBILNEHO APPLE.Citace:
Původně odeslal Riss
Nove G3, G4 a G5 su obycajne PC-cka s inym CPU. OS na howno (pomaly, neexistujuci multitasking), HW - stredna PC trieda... a pod.
patrně je nejvyšší čas najít si nějakýho jinýho koně, jinak skončíš u chocholouška... :lol:
Dnes som bol na prvom pohovore..... ;D
Este k tej rychlosti : 3dmark03 pri 800x600 vsync off 3661
(stale trvam na tom, ze vsync nespomaluje rychlost, len orezava zbytocnu rychlost. na 3dfxoch bol default on, pretoze to boli naozajstni odbornici)
Ale spomaluje ;)Citace:
Původně odeslal bohusk
A to kvoli tomu, ze pri VSYNC on dokaze zobrazovat grafika iba frameraty, ktore su nasobkom frekvencie monitora, pricom ak ti framerate kolisa okolo nasobku 1/2 (prekracuje ho oboma smermi - kolise okolo neho), tak vznika tiez skarede trhanie obrazu.
Ak je grafika chopna dodavat staly framerate, tak je VSYNC super, pretoze sa zbavis tearingu (ako iste vies) a nedochadza k ziadnym zasekom, trhaniu, ci spomalovaniu/zrychlovaniu...
Podla mna vsync funguje nasledovne :
1. ak gfx karta predbieha obrazovkovy luc :
Gfx karta zacne vykreslovat framebufer. (zacina v lavom hornom rohu obrazovky). Aj obrazovkovy luc zacina v lavom hornom rohu obrazovky. Teraz sa obrazovkovy luc dostane napr do vertikalneho stredu obrazovky a gfx karta uz vyrenderovala paralelny framebufer(double framebufer) a my nemame zapnuty vsync, tak karta prepne paral framebuf na aktivny a luc ho od strdu obrazovky zacne vykreslovat a vznika tearing. Ak by bol vsync zapnuty, tak karta musi cakat, kym luc vykresli stary framebufer a novy prepne na aktivny az ked luc bude zasa vlavo hore.
2. Ak obrazovkovy luc predbieha kartu :
Mame zapnuty vsync.
Luc dokresli stary framebuf, ale karta este nestihla vyrenderovat novy, tak luc zacne znovu kreslit stary. Karta v strede obrazovky prepne novy framebuf na aktivny lebo vsync uz ma info, ze sa uz vykresluje novy obraz a takto vznika opacny tearing.
Ak je vsync vypnuty, tak karta leti naverimboha a okamzite prepne novy framebuf na aktivny a castejsie vznika tearing.
Vsync zabranuje zbytocnemu vykreslovaniu framov, ktore monitor aj tak nedokaze zobrazit a vyrazne redukuje tearing.
bohus: vsync spomaluje a sposobuje trhanie.
Ta teoria co popisujes je sice pekna a dokonca vyzera pravdiva, ale prax je ina.
mi to pripada, ako bys doteraz nemal nikdy tak rychle PC aby si si to odskusal v praxi. Ja mam monitor na Black dragonovi na 100Hz a kartu co dokaze v QIII vyrenderovat ovela viac fps ako 100, ale aj tak mam VSync vypnuty...
Vcera som instaloval nove catalyst 3.8 a zapol som VSync.
Frajerka zacala hrat nejaky 3D Mahhjong (R8500 tu urobi nad 100fps) a zaxvilku uz aj pindala, ze nove drivery su na <>, pretoze to trha jak svina - a naozaj mala pravdu.
Tak som mily VSync poslal do prdele a bolo po trhani. A od frajerky som mal hodinku - dve pokoj :-)
VSync ti moze odstranit akurat tak nejake artefakty, ak vznikaju.
Ked boli 3Dfx podla teba odbornici, tak co to boli za odbornici, ked uz neexistuju?
Ovela vacsi odbornici su Atinaci. Ati tu bola pred erou 3dfx a je tu stale, kto je potom odbornik?
K tej mojej teorii :
1. bod je na 100% pravdivy !!!
K 2. bodu : To, ze ak luc uz vykresluje druhy snimok a stale ten isty framebuf a karta prepne na novy framebuf niekde v strede obrazovky , lebo jej to vsync dovoli, lebo uz nastala ta inf, ze sa vykresluje novy snimok, som napisal preto, lebo predpokladam, ze vyrobcovia kariet su inteligentni a nenechaju kartu cakat kym luc zas bude v lavom hornom rohu obrazovky.
Ja som si vcera pusti 3dmark03 na CATALYSTOCH 3.8 jak so zapnutym vsyncom, tak s vypnutym a aj tak to trhalo, nejak to skakalo dopredu. V tych catalystoch musi byt nejaka d3d synchronizacna chyba..... :-)
u teba to bude podla mna v niecom inom zakopane... ale v com, ze?
Citace:
Původně odeslal bohusk
Toto beriem spet: Tento jav mi nastal ked som mal celu pamet zasratu a fragmentovanu a ked som pred cca 5 minutami restartol comp a spustil 3dmark03 so zapnutym vsyncom znova, tak to uz islo pekne..... :-)
100% suhlas.Citace:
Původně odeslal bohusk
Len este k tomu, co som hovoril ja:
Pri zap. VSYNC ti frameraty idu iba po skokoch, ktore su obvykle nejakym nasobkom frekvencie monitora (*1/2, *1/3, ..., nie po jednotkach) vznikaju tam mierne skoky pri prekracovani tychto hodnot (napr pri 85Hz ak ti kolise FPS okolo 44.5) ak karta nestiha vykreslovat a spomaluje alebo naopak stiha a zrychluje. A prejavuje sa to tiez trhanim.
Tak som si to vysvetloval ja...
Mozem si totizto lamat palicu ako chcem ale inak si vysvetlit, preco sa mi hra, ktora mi ide v priemere povedzme 46FPS (kolise od 42 do 50 povedzme), javi absolutne trhane pri zapnutom VSYNC...
Welcome to ATI driver development weakness :evil:Citace:
Původně odeslal bohusk
PiT :
Pri zap. VSYNC ti frameraty idu iba po skokoch, ktore su obvykle nejakym nasobkom frekvencie monitora (*1/2, *1/3, ..., nie po jednotkach)
Zamysli sa nad tym :
Napr refres monitora je 85Hz. Teraz karta nestihne vyrenderovat framebuf a luz uz kresli dalsi snimok. Teraz karta vyrenderuje framebuf a v polovici snimku ho prepne na aktivny. Z toho vypliva, ze delitel frekvencie monitora ma desatinnu ciarku, nie su to cele cisla....
Obvykle su to cisla bliziace sa tym nasobkom :roll:
Neobjasnil resp. nevyvratil si mi ale moju teoriu, ze to ide po skokoch a ked to prechadza napr. polovicnu vertik. frek. monitora, tak to trha.
Rovnako dobre sa moze jednat aj o vlastnost alebo BUG ATi driverov... Cert vie...