5-15 % rozdíl mezi apllebred 1600 a XP 1800
Printable View
5-15 % rozdíl mezi apllebred 1600 a XP 1800
výkonu v prospech XP 1800 ? ???Citace:
Původně odeslal Puťas
ano
hmm, ja som zrovna dnes pretaktoval applebred na 2250Mhz a tam dava vykon podla SANDRA (viem ze je to bullshit) o cosi viac ako 3200+, no nekup to za 1000Kc ;-) viac info o jeho pretaktovani v mojom weblogu na www.markoff.tk resp. snad to gabo nahodi coskoro na Psk
Tak si jeste udelej test zohlednujici cache a budes nekde jinde :wink:Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
Dnes jsem zkusil drátkama do socketu podle návodu na www.ocinside.de zvednout napětí a násobič na Duronu 1600MHz. Šlo to úplně v poho. Všechno fakčilo tak jak mělo. Napětí jsem hodil na 1.7V a násobič na 14x (zatím), FSB jsem nechal na 133, takže teďka jedu na 1860MHz bez problémů. Včera když jsem zkoušel zvedat jenom FSB (násobič 12x, vcore 1.5V) jsem se dostal na 2GHz - WinXP naběhly, ale hry po chvíly nahlásily chybu aplikace, tak jsem to snížil 1800MHz a vše jelo v pohodě. Ale druhý den jak sem zapl kompl tak při nabíhání WinXP naskočila BSOD. Tak sem restartoval a potom už vše naběhlo v pohodě (i po několika následujících pokusných restartech). Po hodině jsem vypl komp, nechal jsem ho schladit a pak po půl hoďce sem ho zapl znova. Opakovala se stejná situace(BSOD, restart a potom vše v pohodě). Stáhl jsem teda nastavení pamětí na minimum a po pokusech to pomohlo. S tím jsem se ale nespokojil a tak jsem dnes provedl již popsané drátkování. Vše jsem otestoval a zatím to vypadá, že je to OK. Nechám to trochu zajet a pak ho zkusím zvednout aspoň na ty 2GHz.
Momentálně mám teplotu 52°-56°C (klid-hry) s chladičem SPIRE WhisperRock IV. Myslím, že je to o něco víc než by mělo být. :-(
V budoucnu ještě napíšu jak pokračuje moje taktování. Jo ještě jsem neuvedl, že procesor je série MIUHB.
2Markoff: clanok bude dnes doobeda :) - teda ze ho nahodim. K tomu testu - skus co ti radi Marty.
co mi radi? otestoval som to v realnych aplikaciach, viac je v clanku, o sandra viem ze je bullshit, napisal som to len pre zaujimavost ako vysoko sa da ist so skutocnou frekvenciou...Citace:
Původně odeslal GABO
Mno jo, ale komletne zaznamenanie vsetkych vlastnosti aj v profesionalnych aplikaciach by poskytol sirsi rozhlad o vykone takto taktovaneho Durona.
no mna zaujima realnz vykon napr. pri kompresii videa ci pakovani a ten som stopol, kazdy si moze jednoducho porovnat, zvysne komponenty pokial stihaju na toto nemaju prakticky vplyv, v tom teste je aj skore z pcmark2002 a ohladne cache, zase az taky obrovsky vplyv na vykon nema, zalezi od aplikacie k aplikaciiCitace:
Původně odeslal Semik
Ten applebred je fakt hustej, nevíte někdo o dobrém návodu, jak mu aktivovat cache? Dík
Pry staci kapnout do ty dirky po prepaleni vodivej lak ... no ja na to sel trochu brutalneji ... seskrabnul sem tu vrchni vrstvu plastu,ktera u novyho pouzdra kryje mustky a pak uz stacila obyc tuzka :-)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ted mam Athlon XP 2,2 GHz (tzn. neco mezi 2700+ a 3200+) T-Bred "B"
ale že to máš pří slušné voltáži co?Citace:
Původně odeslal Honza001
mě to jede na 2,2 ( zatím bez aktivované cache ) až při 1,75V :-(
Myslim si,ze jsem trefil na docela dobry kousek :-) 2,2 GHz nejspis jeste nebude jeho strop,kdyz to dela pri 1,65 V ... Budu kupovat novou desku,tam ho odzkousim ... na moji K7S5A jsem musel udelat docela brutalni Vcore mod a nechci vic riskovat,protoze je to docela jak se rika vo hubu ;-)Citace:
Původně odeslal Riss
Já jsem z něj vytáh 1900Mhz přez FSB ale byl nestabilni a pak jsem ho dal na 12*155 a běhá to ůplně v pohodě.
Přemejělěl jsem o drátkování ale nějak se mi do toho moc nechce:)
Já sem ho dostal na 2133MHz (16x133) při 1.75V. Verze MIUHB, zelená deska. Ještě mě ale nejde odemknout L2 cache.
Kurna K7vta3c ma multiplik?Citace:
Původně odeslal tie
Nema, ale bezvadne funguje dratkovani socketu. Delal se to podle www.ocinside.de.
jsem koupil hnědou verzi s plastovým překrytím můstků a vytáhl jsem to zatím na 2200 při 1,7V. Voltáž pamětí (256MB DDR 400) jsem musel zvednout z 2,5 na 2,6 (jo fuckt nestačí jen zvedat voltáž CPU) a nevím jestli můžu jít ještě výše.
Kolik nejvíce voltů můžu pustit do pamětí aby se nic nestalo?
No např mezi stejně taktovaným Duronem a Athlonem XP(nebo Duronem s odbloklou cache) je prý rozdíl 11%...Citace:
Původně odeslal marYn
potvrdzujem celer 1,7 s 128 kb total fatal error. velmi slabe a pomale. to aj stary Athlon 1Ghz bol lepsi.Citace:
Původně odeslal Zaram
No já mám doma durona, vůbec jsem si nevybíral podle serií atd... takže to ani nevím, prostě jsem koupil 1,6 Ghz za 1200 s DPH.Foukl to do desky PC Chips 811 která uměla jen FSB 165, voltáž ani násobič samozřejmě ne. Udivilo mě že na default vcore mi to na 165 jelo hodně dlouho a stabilně. takže jsem vyměnil desku za solteka (1100 s DPH) KT400, kterej umí měnit všechno. A rázem jsem s 1,6 V na FSB 190... ještě to půjde výš, ale mám 333 Mhz paměti a ty už jsou dost otaktěný... takže až budu mít 400 Mhz paměti tak těch 200 z toho vyždímám. Za ty prachy super CPU. V sandře mám výkpon větší než Barton 3200+ ale sandra není všechno, teď se ještě pokusím odemknout cashe ale už tak jsem dost spokojenej. Hlavně ve výkonu v 3d marku atd...
Co to máš za desku od Solteka za 1100 s DPH?Můžeš napsat typ?Sháním taky něco levného a kvalitního.Citace:
Původně odeslal john.franklin
No kupoval jsem to půl roku jeté, od kámoše. Takže ti moc nepomůžu, ale za tu cenu se to dá sehnat třeba na bazaru na webu www.bonusweb.cz .... Je to Soltek KT400 A-C
Jeden konkrétny výsledok v UT2003: Palomino 10x166 malo 150/54fps a Applebred 10,5x190 mal len 150/50fps. BIOS, ovladače, takt VGA všetko bolo rovnake (okrem teplôt = Applebred je studenýýý ;D :lol: ).Citace:
Původně odeslal LoWang