ja mam mSI a nicmoc
kamoši maj taky a ....mno ta moje je na tom ještě docela dobře oproti nim
Printable View
ja mam mSI a nicmoc
kamoši maj taky a ....mno ta moje je na tom ještě docela dobře oproti nim
K7T turbo (KT133A), byla vyborna deska .... :-))) Prvni a posledni ...
Citace:
Původně odeslal honzAK
:lol: tak tebe asi nikdo nepresvedci ze tahle MSI je dobra....
K tomu srovnani, kdyz bych to vzal podle testu, tak to musi byt hodne naslapla felicie kdyz predjede medoura, navic nabusenyho. :-)
ta felda na první pohled dobrýýý,ale když si trošku zvykneš,už budeš chtít toho Mercedesa ;D ;D
to si pvypravaj.ja som teraz kupil MSI kt6 a nikdy som sokojnejsi nebol.EPOX nech sa schova do najhlbsej diery a vylezie ked urobi nieco co sa moze apon rovnat MSI.co tak si pozriet nejake testy hmmm?Citace:
Původně odeslal honzAK
nech si svoje MSI ja si necham EPOX to ze je v testech o 0.01 neco rychlejsi mi fakt nevadi ja potrebuju bezproblemvou desku, stabilni s moznostmni nastavit co nejvice veci a to o cem sem mluvil je EPOX...... ( nerikam ze MSI neni ale jeji desky me nepresvedcili do ted ) Nehlede na to testy jsou zcel only informativni a kdyz stejne pobezim na jiny frekvenci a odladeny to budu mit tak dosahnu vetsiho vykonu ve finale nezli nejaky MSI ktery na vysokym fsb nerozjedu.Citace:
Původně odeslal Dušan
Kdyby jsi se vyznal v HW tak takovouhle vec by jsi neplacnul ze by se mel epox schovat do diry, MSI je firma ktera se vysvihla jen diky reklame kterou na ni delali jen se podivej kolik desek MSI si koupily lamy ktery se nevyznaly v kompech a to jen proto ze prodejci se chtej zbavit toho nejhorsiho co maj ve skldech. ( tohle ber s rezervou ale je to tak )
Jinak kdyby se udelall hlasovani tak na plny care zvitezi epox takze neni o cem diskutovat.
Katoo: napsal jsi to pekne....
Nema cenu se hadat, ale mas pravdu. MSI ma krasny obal, to je vse. Rychlejsi taky neni, kdyz se obe desky poradne nastavy, je na tom EPoX lip, staci se jen rozhlednout po recenzich .....
Ale hlavne, pokud jde o spolehlivost, jsme nekde uplne jinde .....
ja mam 3 desku od MSi a jsem naprosto spokojen jede stabilně a bezproblémů. Asi dobrej kus :lol:Citace:
Původně odeslal honzAK
2svaca:PLS napis sem link, na kterym je po nastaveni EpoX lepsi nez MSICitace:
Původně odeslal svaca
Nevim jak hodnostis spolehlivost? Pokud myslis znacku MSI celkove, tak mozna.. Ale tento kus bych nejak nekomentoval.. Ikdyz moje Ultra je spolehlivejsi vic nez dost :wink:
2honzAK: MSI zvlada vetsi stabilni FSB nez EpoX :wink:
no asi moc do debaty neprispeju, ale od te doby co mam epox jsem si na ten OC komfort tak nejak zvykl (a to mam v podstate nejslabsi model), takze bych si uz jinou sdesku asi nekoupil....
Mam stejnej problem, akorat s MSI :wink:Citace:
Původně odeslal Chocen
Jak to muzes rict? Tys si je porovnaval?Citace:
Původně odeslal svaca
Jinak ja si tohle MSI nevybral, pres dlouhou reklamaci se ke me dostalo a to hlavne z toho duvodu ze jsem potreboval desku ve ktere mi budou chodit moje PC400 pameti. Tenhle typ mel jako zatim jedina KT600 deska psana v certifikaci Nanya moduly pro 1. i 2. slot a navic prodejce mi rekl ze se mi za MSI zaruci....kdyz jsem nahodil Epox, rekl ze smin nema zadne zkusenosti(neprodava) takze mi ji neobjedna, jedine na risk.
Prosim, nesrovnavejte ciste prumernej pametovej radic MSI, s EPoXackym, nebo Abitackym, prosim, nedelejte to. MSI na to proste nema. Projde mi rukama tuny pameti a tuny desek (Prevazne MSI a EPoX) a opravdu neni co srovnavat. Ukoncime to. Proste si verte svemu MSI a ja EPoXu a je hotovo.
To, ze EPoX do CR dovazi jedna firma a neni tu moc znamy, za to nemuzu. To, ze v imbecilnich a ciste lzivych casopisech (Computer, PC world) pisou o MSI lzi, protoze to ma snad koupeny, to me nezajima.
Dale, na VR-zone jsem si psal s tim borcem co psal tu recenzi na KT600 a nemel to poradne nastaveny.
Dale se mrknete sem:
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=32637
A pak treba sem, kde vykon MSI=EPOX a to taky neni poradne nastavenej.
http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=254
Ja jsem je primo neporovnaval, ale vykonejsi reseni pro me znamena i to, ze kdyz vezmu hrozne pameti Elixir PC 400 CL3 a strcim je do MSI na SPD, tak to pada jak svestky, tak to strcim do EPoXu a je po problemu.
Moje OCZ maji SPD CL2-3-6-3-2T Tak jak mi bezi na EPoXu, tak mi nebezi nikde, dokonce ani na Abitech. Jo a mam dva kusy. Na KT333 od EPoXu mi bezeli jeste lip.
Dalsi humus jmenem VM PC 333 v KT4Ultra nebezi vubec a KT6 Delta, zalezi na kuse. Uz jsem prodal 5x 8KRA2+ a zadny problem, vzdy nastavim casovani na SPD a jede to. KT6 Delta je taky v pohode (tak 30 ks prodano), ale musim nastavovat casovani rucne.
Ale posledni vec, ktera me nejvic desi, je ta, ze vydim nove desky MSI s popraskanejma kondikama, to me nejvic desi, snad se mi nezacnou vracet. Nedavno byla doba, kdy jsme radsi misto KT333 MSI prodavali KT333 liteon. Ano Liteon ma horsi vybavu a vykon, ale aspon s tim nejsou problemy.
Hmm, mozna ses manualne zrucnej (umis to asi se sroubovakem, kdyz uz si postavil tolik compu - to ale dnes dokaze kazdej patau), ale o HW toho asi moc nevis, kdyz jsi napsal takovouhle kravinu!! Odkdy dela MSI pametovy radice? Slysels nekdy neco o chipsetu?Citace:
Původně odeslal svaca
Hmm, tak tohoto jsem se chtel vyvarovat.
Vidim, ze to nema cenu......
Myslis, ze jsem tak blbej ????
Samorzejme, ze pametovy radic je soucast cipsetu, tady VIA, ale jde o to, kdo a jak si ho upravy (treba BIOSem), atd. To snad nemusime rozebirat, ne ?
Něco přihodím. Nikdy nevěřte recenzím v časopisech. Vím moc dobře jak to chodí, ale nechci to rozebírat (slíbil jsem to).
Navíc to, že má MSI v testech větší výkon je také dáno tím, že automaticky nastaví malinko vyšší frekvenci FSB (např. místo 133 dá 134,5), což se vám na celkové frekvenci procesoru projeví a hodí to potom o 2 procenta vyšší výkon v paměťové propustnosti. To ale o kvalitě desky nic neřekne. Je to jen papírově lepší. Když se k tomu přidají recenzenti z časopisů, stojí to za to.
Kvalitních desek (firem) je několik, ale MSI mezi nimi určitě chybí.
Tak to je IMHO pekna blbost. ;D Spravuju 4 PC s deskama od MSI (kazda je jina) a zadnej problem. To, ze nekomu dela deska problem pri pretaktovani je jeho problem - bezi komponenty mimo jejich specifikace. MSI se nikdy nekasalo, ze dela OC skvosty, zato dela desky, ktery jsou stabilni. Jestli nekdo chtel neco na poradny OC a koupil si majkrostara, tak si mel vybrat jinak.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Vetsina lidi, ktery tu na MSI nadavaj jen slysela, ze jsou spatny, pripadne mela jednu spatnou desku a od ty doby uz znacce neveri.
Co se tyce pameti - tak MSI uvadi u desek kompatibilni pameti - kdyz nekdo pouzije jiny, tak je to jeho risk a nadavat v pripade nekompatibility na vyrobce desky je podle mne stupi.dita.
BTW co tu ctu, tak ma spousta problemu i (L)Epox, A(U)SUS atd. ;D
to neni divu, kdyz vsichni tyhle desky vali na hranici prvozuschopnosti :wink: - zalezi ovsem na tom, kde ta hranice je, ze ano...
MSI ma jednu z nejvetsich poruchovosti. Vetsi nez ECS.
Psal jsem tady, ze jsem DISTRIBUTOR MSI !!!! Delam to pres 3 roky !
Mel bych MSI chvalit, ale nejde to.
Meli jsme a mame s nima problemy, pokud potrebuju poradny pocitac na praci (video, grafika, DTP a tak) - tak zakaznikovi vzdy stavim na EPoXu, Abitu, Gigabyte, Solteku .... ale ne na MSI.
Chteli jsme i prestat distribuovat desky MSI, ale byla po nich porad poptavka a a drive firmy jako Abit, EPoX, Gigabyte, byly v jiny cenovy relaci.
Dale, zminka o neserioznich testech v barevnich casopisech je taky naprosta pravdu.
Ja proste vim jen jedno. MSI ma vetsi poruchovost a v pohode muzete narazit na hodne spatny kusy ......
Pravda je, ze s KT6 Deltou jsem zatim problemy nemel, zadny... ale uvidim az co cas ....
Kdyz se clovek podiva po prispevcich na cizich forech, tak je tam nejvice veci od Asus, Abit, EPoX, Gigabyte ....
proste presne tak, jak je prodej v kusech.....
Logicky tam chybi ECS (druhy nejvetsi vyrobce) - nebot, co chcete ladit na ECS ?
Dalsi pravda je, ze vetsina desek bezi na hranici vykonu, pak problemy musi byt.
A taky bych rozlisoval VIA a nForce. Nebot nForce2 je proste stale nekompaktibilni humus, co jen prinasi problemy ......
Nema cenu se dohadovat, co je lepsi a co je horsi, pro nas pro vsechny je lepsi kdyz budeme psat jenom o problemech, co mame, abychom se nekam dostali ......
A ja uz jsem psal nekolikrat, proc jsem skepticky k MSI, jakyma vsema problemama jsem musel projit, atd ... A EPoX a Abit me zatim nezklamal, az zklame, tak hnedka informuju .... :-)))
Jo s tim o nForce se s tebou rozhodne shodnu dokonce i v tom, ze MSI nepatri mezi ty nej a mozna(asi urcite) je hodne poruchova, ale tenhle thread je o desce MSI KT6 Delta :wink: Tohle co jsi psal je napsno uz v threadu o VIA KT600 chipsetech :roll:
Kdyz ja se vzdycky necham unest ......
....radsu se jdu projit se psem ...
Mam prave verziu s firewirem a mam problem nainstalovat win XP vzdy mi po nakopirovani systemu a po restarte vypise ze cd nieje v mechanike pricom odtial kopiroval predtym subory.Citace:
Původně odeslal PhoB
Cus, ja nevim jak vy ale pokud dany komponent nemam doma nevidim na vlastni oci, nebo nectu solidni zdroje tak nedelam zadny zavery typu "nforce2 na h*vno,je to spatny "atp... kazdopadne msi kt6 delta ma kamos a vim o spatnym mereni teploty (proste to ukazuje o desitku vic)... nejlepsi volba je Epox 8kra2+ kamos ma a jede!!!