Zadnej pridavnej vetrak nikde nemam, akorat standartni ve zdroji. Jeste ke vsemu je to starej case, takze ma zdroj na stojato pred deskou.Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Printable View
Zadnej pridavnej vetrak nikde nemam, akorat standartni ve zdroji. Jeste ke vsemu je to starej case, takze ma zdroj na stojato pred deskou.Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
takze XP1700+ -> 10*133@1.1Vcore super stable staci mat vertikalne rebra na pasive aby vzduch sam prirodzene stupal.
Podla mna na pasivny komp je to s vynimkou NB procakov najvykonnejsie riesenie, s najlepsim pomerom cena/vykon/spotreba.
Jednu věc ale nechápu. Všichni píšete, že musí mít dobře větranou case. Tzn. alespoň jeden přídavnej větrák. Ovšem když ten přídavnej větrák dá na CPU, tak neni co řešit. To je teda jen můj názor.
bratr ma celeron tualatin s boxovim chaldicem pasivne ... nema v komplu vubec zadnej vetrak a jede mu to 24hodin dene bez problemu
z mojeho "řešení" někomu asi můžou vstávat vlasy na hlavě, ale... je to stabilní a mě osobně litr za novej procát nezabije :o)
koupil sem shitovej case (za 200,-Kč! zdroj nastojato proti MB), že do něj narvu "tichej" zdroj od EC :/ ale nevešel se mi tam velkej chladič, samotnej pasiv sahal až k 12cm větráku ve zdroji, takže sem 8cm větrák na chladiči odmontoval a ouha! system úplně stabilní, teplota duronu 1400MHz cca 50°C při zatížení... upozorňuju, že case je minitower totálně nevětranej! udělal sem si stejně ještě jedno PC pro sebe, páč mi to ticho vyhovovalo :) na téhle desce mi to ukazuje při zatížení cca 60°C což mi přijde pořád v poho, komp někdy běží i více dní v kuse a "pod koule" mu dávám pořádně!
nejhlučnější je pochopitelně 120gb seagate... což se snažim řešit, ale zatim bez uspokojivého efektu :(((
sečteno podrženo zdroj i cpu "chladim" jednim 12cm větrákem a plně mi to vyhovuje ;P
Souhlasim s pRst,
pasivni chlazeni jde rozjet temer na "jakemkoliv" CPU.
Ja vidim problem pouze v napeti a OC, pokud jedete def., muzete si nejspis dovolit jit s VCore dolu (pokud zrovna nemate nejvyssi model daneho jadra :-) nebo i nepatrne podtaktovat a pri dobrem pasivu by to melo jit.
Ja mam momentalte starej Duron 750, chladi CoolerMaster XDream. Da to 1020MHz/1,85V (noname KLE133 board). Pokud pred vetrak vrazim 50 Ohm odpor, jedu 825MHz. Ten vetrak udrzuji na nejnizsim napeti, pri kterem se este roztoci vrtule. Spolehlive njehlucnejsi veci je Western 80GB. Nyni chci zkusit pasivni chlazeni. Nejprve orig. 750MHz ale klidne pudu i dolu. Pouzivam totiz PC jako Divx Payer :-) a s novym ffdshow mam u videa 640x272 vysati CPU cca do 65% takze podle mne si pro plynulej Divx mohu dovolit jit i treba na 650 MHz s co nejnizsim napetim.
A protoze ta deska me mATX s int. 8MB VGA (staci), mohu jit i do nejake mensi bedny (momentalne prerzanej AT Bigtower)
HOWG
nemas sancu na pasiv s tym CPU, teplota ti bude stale stupat, resp. nie je pasiv ako pasiv, ja mam v PC (D1400@1004) jediny fan ktory z vrchneho plechu ofukuje CPU a nemam ho ani v PSU, kto ma fan v PSU a nema ho na CPU stale nema pasivne chladene CPU, pretoze min. odtahuje teplo cez PSU, Duron nejde uchladit pasivne resp. by mozno siel, ale musel by to byt riadne velky kus medi, mozno by na to stacili najvacsie Thermalright-y, ale aj to pochybujem a chcelo by to este vacsi pasivCitace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
No, dneska rano sem to prubnul na def. VCore 750MHz. Pasiv byl HODNE horkej, ale bylo to naprosto stabilni. Na zivotnosti CPU to vsak moc neprida, takze o vikendu (asi) zkusim tech 650MHz a VCore sundam co to pude (myslim, ze by si mohlo nechat rici alespon o 0.2V, uvidime - mam totiz dementni desku, takze to budu cmarat primo na CPU).
Ale ma. Ja som uz davnejsie skusal to co mam v popise na 200 fsb * 10.5 pri 1.55 V s tym ac-ckom a vrtula odmontovana. Jediny vetrak bol v zdroji kasa otvorena. Vsechno okrem hrani bez problemu i kdyz teplota uz byla neprijemnych 75 C. Navyse z toho ac-cka som uz dvakrat rezal lebo sa mi nevliezlo na dosku co sa tiez podpisalo na vykone. Podla mna staci pasiv z velkou zakladnou a z hustym a vysokym rebrovanim.Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
nestaci pani .. jednoducho ak neodvadzas teplo tak sa ti tam bude kumulovat a ked chcem cosi mat pasivne chladene tak to musi vydrzat VSETKO cize aj zataz :roll:
MC
Ze to chodi hodinu, dve, to neznamena, ze je to dobre. Moze sa ti velmi lahko stat, ze o minutu uz bude procesor odpaleny...
Stare Durony nehreju nejako extremne, al na pasiv to roozhodne nie je. O novsich CPU uz ani nehovorim... Na Athlon XP 1700+ som dal maly chladic (aj s ventilatorom), ktory bez problemov staci na Duron 700 a este som na to fukal 92mm ventilatorom. Len som to zapol a pozeral na teplotu v BIOSe - pomerne rychlo stupla nad 60 a stale isla hore. Chladic bol uplne brutalne horuci, tak som to vypol.