Mel jsem v ruce vic 7VAcek a ted mam VAXP-A Ultra a vyndani baterky nepomaha, staci spojit dve z tech tri tecek, jsou popsany jako clear cmos sroubovakem a je to.Citace:
Původně odeslal Razmir
Printable View
Mel jsem v ruce vic 7VAcek a ted mam VAXP-A Ultra a vyndani baterky nepomaha, staci spojit dve z tech tri tecek, jsou popsany jako clear cmos sroubovakem a je to.Citace:
Původně odeslal Razmir
s baterkou to funguje jen to chvili trva , kdyz ses nedockavej tak spoj ty kontaky v misticce na baterku a je to hned :-)
A kolko to asi trva staci cez noc :D a inak co by to mohlo este byt mohol by to byt procesor raz ked som jeden predaval tak tiez ten pocitac nic neukazoval az kym sme ten SLOT poriadne nezastrcili
Vyndat baterku na nakou dobu by melo stacit, ale i odpojit od 220V :-) Jinak to je zbytecny.
Jeste zkusit zapnout a drzet INSERT, me to pomaha, kdyz to s taktenim prezenu a nic nenabehne, tak tohle u me udela cmos-reset,(lepsi nez lezt pod stul) i kdyz na stary desce mi to vynulovalo jen hodnoty u CPU ... ale to by ti stacilo ...
No baterka bola vonku cely den dal som naspat a skusil a nic potom som nahodou nasiel kolonku clear CMOS ja slepy :oops: je to tam klasicky 1-2 clear CMOS 2-3 normal ale su tam len kontakty ziadny switch a podla mna s tym treba nieco robit
Skusal som moju staru dosku a tam ked som odstranil switch z normal CMOS tak ani nic nestuklo takze otazka do plena kto vie? co s tymnejako prekablovat alebo radsej nic uz vazne neviem thanks