Mas recht... Nepocul... :oops:
To mas postavene bedne z tychto repro ???
[edit]
BTW...Pozeram tu ich stranku... 400W 4.5 a 5 palcove stredaky... Tak to som este nezral :roll:
Pri 400W by ta ta membrana prevrtala, jak by vystrelila :lol:
Printable View
Mas recht... Nepocul... :oops:
To mas postavene bedne z tychto repro ???
[edit]
BTW...Pozeram tu ich stranku... 400W 4.5 a 5 palcove stredaky... Tak to som este nezral :roll:
Pri 400W by ta ta membrana prevrtala, jak by vystrelila :lol:
Zrovna vcera me kontaktoval kamos, ze si je koupil a strasne sumi, jestli s tim nepujde neco delat. Ono 55dB odstup sumu je kurewsky malo. Ma to korekce a ty budou delat nejvetsi bordel. Takze pri nejblizsi prilezitosti mam ukol prijit a preklemovat ty korekce (zadny "direct" to nema). Jsem zvedav co tam bude. Vubec by se nedivil kdyby tam byly TDA 1524.
55 dB meli kazetaky pred 20 rokama bez Dolby.
tak dej vedet jak si dopad ....ten odstup signalu od sumu je asi hlavni duvod proc bych si je nekoupilCitace:
Původně odeslal Shox
No tych 55db je teda dost...napis ako si dopadol.... :roll:
Vedet samozrejme dam, ale asi az po vikendu, driv se tam nedostanu.
Vedet samozrejme dam, ale asi az po vikendu, driv se tam nedostanu.
Tak nenapinej nas uz konecne!!!Chci do nich jit tak jak hrajou?Citace:
Původně odeslal Shox
jj cekam na tu kurna uz hodne dlho
Vypadaj hezky, hrát budou taky hezky, ale ten šum. Vezmu-li v úvahu, že dnes je už standartem S/N tak kolem 93dB, tak to maj zatraceně blbej zesilovač. četl jsem pár recenzí a všichni recenzenti ten šum zmiňovali, ale znám reenze, tak jsem jednu dělal a o záporech jsem zmiňoval, ale protože se mi výrobek líbil, tak jsem je zlehčoval. Takže se bojím, že to bude hodně nepříjemný, jinak by to byla slušná konkurence HTček a mohly by je konečně vystrčit z výsluní ;D
2Shox: S tím mostem to budeš myslím jednoduchý, viděl jsem to vykuchaný má na filtry zvlášť DPS, ale na IO zesilovače jsem bohužel neviděl :roll:
Ja zvuku zase az tak nerozumim, ale myslim, ze kdyz bude na vystupu zvukovky sum na velmi nizke urovni, tak pak by ten odstup na zesliovaci reproduktoru nemusel byt tak velkej. Netusim, jak moc je nakladny delat repraky s vyssim S/N odstupem ale kdyz se podivate na stranky OZAKI, tak tam proste nejsou bedny s vyssim S/N ratio jak 55dB, akorat snad jedny maj 85. Prece firma, ktera vyrabi designove velice podareny reproduktory pro domaci kino, a ktera se chce probit na trh, nebude pouzivat nejaky shit zesiky, ktery by jejich kvalitu degradovaly. Kazdopadne, pokud bude velice kvalitni zvukovka, asi by to nemel byt problem ovsem pokud neni, pak to asi nebude mit smysl kupovat. Kdyz uz jsme u toho, jakou zvukacku byste doporucovali? Mam jen starou SB Live! 256 a potom integrovanou na desce NF7 Ska. Uvazuju o kopi tehle repro, ale bojim se, ze mi ten sum bude vadit. V Abacusu mi rikali, ze si je muzu poslechnout, ale ze musi nainstalovat kvalitnejsi zvukacku. Tak diky za radu :-)
Teoreticky uvažuješ velice správně, ale... bohužel ideální bezdtrátový přenos informací je sen budoucna, takže pokud LIVE! má S/N tuším 98dB(možná i 103dB), tak zněj prakticky slyšitelný šum neleze, a teď jdeš od karty do zesilovače pomocí nějakej kabelu, a tady je ten problém, tou cestou se ti do kabelů dostanou takový haluze, že ani netušiš, takže to aby se naindukavaný šumy nezesilovali, tak je potřeba aby sám zesilovací člen měl vlastní S/N. Jinak unosná norma je 80dB, to je pro naše ucho uplné ticho.
Tak pro zajímavost jakou S/N mají Geniusy HT?
No jelikož HTčka stojej na nějakým TDAčku, teď nevím přesně jakým, a u nich se hodnoty typu THD, S/N liší móóóóóc od typu, lae vcelku se to mota kolem 85-90dB... No kvalita to není :roll:
A co takhle srovnání S/N ještě s jinými typy - kdo ví např. něco z Creative Inspire 5.1, Logitech Z560? nebo jiné?Díky
Tak nějak tahle diskuse utichla, škoda :(. Co ty citlivosti ostatních repro? Takže tahle specifikace
RMS 120W
vst. odpor >10 K Ohm
citlivost: 220mV
odstup signálu od šumu: 55 dB
fr.rozsah 40 Hz~20KHz
Nic moc?
Moc se v tom nevyznám... takže mě zajímá Váš názor...
Díkys!
Shox: Tak ako, podarilo sa Ti nejak vyriesit ten problem so sumenim kamaratovych OZAKI B5?
300W? No ono dneska neni pro firmy udelat vykony repro takovej problem, i kdyz tech 300W to asi nebude, ale udelat silnej zesilovac za ty prachy, to je hlavni problem, kterej to urcite nesplnuje.
Kazdopadne ten subwoofer s 10" reprakem by mel hrat uplne jinac, nez subace vyrobcu Creative nebo Genius, ktery maji repraky o neco vetsi, nez mam vyskac v satelitu.
Mam ozaki M1 hraju skutocne pekne. Vykonovo si stazovat nemozem a ani sum mi v 95% pripadoch nevadi kedze ho nepocujem. Pocujem ho iba neskoro vecer, ked si niekedy po 22:00 chcem pustit nejaky film skutocne potichu a v celkom baraku je ticho.. tak vtedy zaregistrujem jemny sum a v tem moment mi aj vadi kedze mi brani vo vychutnani zvukovych detailov, vtedy by som skutocne prijal to, keby boli absolutne ticho (btw, cca 90% sumu tvoria predne vystupy: front-left, front-right).
Inak pri beznom pozerani filmov som absolutne spokojny. Zvuk ma patricne detaily, subwoofer tlaci tam kde ma. Niekedy staci ked nabehne lepsia zvucka warner bros a clovek je z toho zvuku az mokry :-)
na velikosti nezalezi :wink: nebo lepe prumer neni vsechno a stredobasovy reproduktor o prumeru o neco vetsim nez tvuj vyskac muze basovat mnohem lip nez 10" ze subwooferu..Citace:
Původně odeslal Toncek
To muze, pokud je to treba Nautilus za 300000,- ;D . Prumer sice neni vsechno, ale myslim, ze 25cm(OZAKI) je proti 10cm(Creative) velkej rozdil, kterej se tezko vyrovnava. Sice jsem ten reprak od OZAKI nevidel, ale od Creative a Geniusu jo. Treba to nebude takova slava, je to muj nazor.Citace:
Původně odeslal Glassman