Procesor nie je pomaly, ale chipset - ma to VIA Apollo Pro...
Printable View
Procesor nie je pomaly, ale chipset - ma to VIA Apollo Pro...
jj to ma a DMA33 ;D hm takze ho uz nevyuziju ani na filmesy...njn skoda a ja ho mel tak rad :oops: diky za odpovedCitace:
Původně odeslal Rainbow
Tam nejde o DMA. Ten chipset ma katastrofalnu priepustnost pamate.
BTW. Je to tu dost offtopic...
OT? Ja se ptal na pretaktovani Mendocina no never mind uz na to stejne kaslu dam ho proste pryc...jen sem chtel vedet jestli by to este na filmesy neslo pouzit po pretaktovani (o tom Apollo Pro chipu ja nezacal - ale kazdopadne hodnotna informace) .. takze end of OT 8-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
mam mendocino 400 (6x66) a chtel bych ho prepnout na 100 (made in malay takze by to mohl dat :) ) akorat se mi nedari zaizolovat BSEL pin :(
zkousel sem to izolepou ale ta je moc tlusta kdyz to strcim do socketu tak se zhrne a je to na ho*no
pak sem zkousel lak ale tim tak leda nalakuju vsechno kolem a opet kdyz to strcim do socketu tak se to "zhrne"
help :)
333ky na 500 nesli takmer vobec, 400vka na 600 nepojde ani nahodou. Skus si to najprv softwarovo - SoftFSB.
Mám jednu 333 v práci, která šlape na 500 úúplně v pohodě, pravda ale je, že už není do Slot1, ale do s370.
Ano, take su - ale je ich malo. Tiez som videl jednu, ktora isla, ale dalsie styri nesli. Zaujimave je, ze tieto Celerony bud idu pretaktovat bez zmeny napatia alebo nejdu a vtedy im ani zvysovanie napatia nepomaha.
sorry zapomnel jsem rict ze to mendocino je do socketu 370 :)
jinak to cpu/softfsb... toho se trosku bojim :)
co kdybych misto odizolovani dany BSEL# pin na C366 PPGA jednoduse ucvikl? nebylo by to lepsi? se stejnou funkcnosti?
tak chirurgickym peanem jsem BSEL# setrne odstranil a vse bezi tak jak ma.. razem je z C366(PPGA) -> C550 bez zvysovani napeti :)Citace:
Původně odeslal xvojta
jeste zkusim jednu C400, jestli pujde na 600 :)
400vka na 600 nepojde, zbytocne ju znicis.
mam jich doma asi 5 nikdo je nechce... tak co... ;) jedna pokusna...Citace:
Původně odeslal PiT
urcite dej vedet jak si dopadCitace:
Původně odeslal xvojta
dneska jsem zkoušel zase taktit celera366 na desce Amptron PII 3726(M)T ,původne jsem to zkoušel ATX250 zdrojem a šlapal na 550Mhz stable (ael musel jsem ho vratit byl pujčenej )a tak jsem tam vrznul AT200W na 550 taky jede ale nestabilně ,ale proč píši když jsem zkoušel ted s AT tak jsem prendaval piny na FSB a hodil jsem omylem FSB 112Mhz a ejhle komp se zapl a postnul na 616Mhz to jsem nečekal :o :o ale už nenašel disky škoda.Ted budu čekat až schrastim nějakej ATX zdroj
Mam ted Celera 566 v MSI BX master a ten mrzak nechce chodit na 850. Komp se pokazde kousne, a to je zajimave, kdyz tam sestra ma pustene ICQ a behaj tam ty flashovy prisery. Jenze nevim jestli to je procesorem, ramky sou OK, teplota taky, az budu mit cas, zkusim mu trosku pritopit, jake je jeste rozumne napeti pro coppermine, 1.8V ?
Caleb:
Podla toho, aky ma ten Copper default. Ja som mal 566at1.5 pretocenu dlhy cas na 850at1.7 a doteraz tak funguje jednemu kamosovi... Ak mas ale 566 s defaultom 1.7, tak mu prikur na 1.8. Tych 1.85 by som videl ako rozumne maximum pri dostatocnom hladeni. Viac pojde samozrejme tiez, ale dlhodobo by som to neodporucal.
Neviem, mne sa zda ze to je zbytocne prilis opatrne, ved vies, ze moj 566 behal na 566@935 pri 1.70@1.95V a no problem (co je dlhodobo... toz to je druha otazka - neviem kolko som ho mal. MadCap ho potom zobral odo mna - netusim co je s tym celerom teraz)Citace:
Původně odeslal PiT
EDIT:debug
HaDeS:
Nebudem nikomu odporucat pustat dlhodobo do procesora jeho prierazne napatie :rolleyes:
Pekny priklad mas napr. Rainbowa a mna. Mam moju 1100A na 1467 na 1.7V uz pomaly 3 roky a bez problemov, hoci ani o tuk viac nesla a nejde, zato Rainbowovi isla jeho 1100A spociatku na 1467 aj bez zdvihnutia napatia, no kvoli doske do nej pusta permanentne 1.8V... A casom mu to zacalo blbnut, tak musel znizit frekvenciu...
Samozrejme mas v tomto pravdu, odporucat prierazne napatie je ehm ... cipovina,na druhu stranuCitace:
Původně odeslal PiT
Preto si myslim ze tych 1.95V je este imho v pohode...Citace:
Původně odeslal Paolo website
s tym tualom mas pravdu...
EDIT: zabudol som este odcitovat jednu vec ... "Pro dlouhodobé přetaktování doproučuji NEPŘEKRAČOVAT původní napětí jádra o více jak 0.3V!"Citace:
Původně odeslal Paolo website
takze do toho tvojho 1,5V coppra je hlupost pustat 1.95V IMO zalezi co ma Caleb za CPU
Mam to s 1.7V, bohuzel ted nemam ramky co daji 100MHz, takze pokusy budou muset chvili pockat :)
Tak na 1.75 i 1.8V se to bohuzel kouse. Zajimave je, ze to CPU je vicemene Primestable, ale pri praci se siti, zvukem a 2D grafikou (napr. foobar prehravajici hudbu ze sitove jednotky + ICQ nebo Opera - proste neco kde se hejbou nejake flashove ptakoviny atd.) se to kousne do 5min. Skoro, jako by blbly PCI zarizeni (coz je blbost, PCI-Clock je pri 66 i 100MHz presne 33) ???
(Doplnim ze jde o Cel566 - 1.7V default, MSI BX master, Rage PRO AIW, SB64 PCI (Es1370) a 2xVoodoo2)
Ted jedu na 1.85 a tvari se to uz stabilne, stejne je mi divne ze tyhle problemy muze delat nedostatecne krmene CPU.
EDIT: Tak i pri 1.85 se to po pulhodine kousne. Zase v Opere (kdybych mel pustene ICQ, tak to bude delat to same), kousne se kurzor mysi a zvukovka zacne piskat >:{
Zkus vyhodit tu zvukovku.
Zkousel sem asi 3 zvukovky v ruznych slotech, ale pokazde to dela to same - 566MHz bez problemu, 850MHz - do pul hodiny se to kousne :confused:Citace:
Původně odeslal Katoo
Zarazi me ale ta piskajici zvukovka.
Co paměťi,jso ustabilní?Zkoušel jsi memtest nebo goldmemory?
Pokud je Prime95 i memtest/goldmemory stabilní (Prime aspoň 8 hodin a memtest cca 2) tak to bude chyba nějakého programu.
Stejný problém jsme měli v práci,P3 866 ..tam byla chyba v chlazení,CPU dosahovalo teplot i 84°C!!! Deska QDI Advence 9.