žádný další návrhy?
A nevíte někdo kde by se dala sehnat ta Epoxka levněji?
Printable View
žádný další návrhy?
A nevíte někdo kde by se dala sehnat ta Epoxka levněji?
videl jsem vezri bez firewaru za neco malo pres tri litry...
MSI je shit! mam Epoxe a s tim se to neda srovnavat, mel jsem ted na testy 4 desky MSI, dve pro P4 a dve pro Athlon XP, s nFOrce a KT400 a fakt dost hruza: hlavne byl kolikrat problem desku normalne nastavit v BIOSu, pak na jedne bzucely nejake kondenzatory pri zatizeni, a co bylo nejhorsi ze to padalo na standardni frekvenci a voltazi: byl to Barton XP 2800+ s 1.65V, musel jsem mu smazit 1.725V :roll: na mym Epoxu samozrejmne jel na default
MSI desku bych doporucil akorat tak mozna do P4ky, ty dve desky pro P4 (s cipsety I845PE a SIS645) byly celkem solidni, nastaveni v BIOSu nebyl problem akorat nesly moc taktit
MB Epox EP-8RDA+ - nForce2, DDR, SB, 1394, LAN , do 3.500 kc je to podle meho dobra volba. Levneji nez v CC - nevim , ale me se zda cena 3357 Kc sDPH - slusna - jedine co ti na ni chybi je SATACitace:
Původně odeslal Dukik
Jinak , mozna je to zbytecny a uz jsi to udelal, ale mrkni se v CC na tu diskusi, pro tuhle desku napr: http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...&ID=0&All=True
Myslim ze to dost pomuze a, hlavne se dozvis jestli jsou si ni nejake problemy a to i od beznejsich uzivatelu nez jsou tady na tom foru. Ne kazdy ma chut a odvahu flashovat bios a delat s ni psi kusy a po tydnu kazdodenniho ladeni psat jak je ta deska absolutne bezproblemova a ze stacilo udelat to ci ono... Ja byl puvodne pevne rozhodnut pro MB Epox EP-8RDA3+ , ale potom co jsem zjistil kolik uzivatelu s ni melo problemy( jiste nekomu beha naprosto skvele a nesetkal se s nejmensim problemem) jsem radeji neriskoval a koupil si drazsiho Abita s o neco horsim vybavenim.
A co tohle???
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...p?itemID=24969
jj,tie MSI nie su moc OC freindly
teraz mam gigabyte(vpodpise)a je to ine kafe :!:
ale vobec nespravis zle ked zoberes epox(aj ta bola dobra) :wink:
Ja si myslim ze v tomhle pripade se vyplati si ty 2 kila priplatit protoze:Citace:
Původně odeslal Dukik
1. 8RDA+ ma sitovku( to vyrovnava rozdil 200) - z te sitovky jsem zmateny - v nazvu je, ale v popisu uz ne - a navic IEEE - coz se muze v budoucnu hodit
2. 8RDA+ je proverena , zatimco 8RDA3 je novinka a pokud vim, tak 8RDA3+ jsou ponekud problemove, takze tohle ma byt slabsi odvar teto 8RDA3+ a navic pravdepodobne s jejimi problemy ( viz. http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...&ID=0&All=True )
Takze si myslim ze se vyplati koupit bud plnohodnotnou 8RDA3+ a ne jeji vyklestenou variantu, nebo starsi 8RDA+
ale kdo tu mluvil o rda ja mluvim o kra!
No já.Ale kra je stejně lepší
Ja mam BIOSTAR M7NCD Pro (http://www.biostar.com.tw/products/m...me=M7NCD%20Pro) z Monimy za 2400,- (ISIC cena...), kdo nechce mit na desce integrovanej i zachod, tak je pro neho supr ;D Umi nastaveni voltaze u CPU,RAM,AGP i NB a FSB da od 100 do 250MHz a navic je cervena :D (ale to je otazka vkusu...).Jedina skoda je ze nema Soundstorm :? , ale podle me je za tu cenu sqela... (da se rict ze je to 8RDA , akorat je o 700,- levnejsi a ma navic sitofku 8-) )
No, MSI jsou mozna mene OC friendly nez treba Epox nebo Abit, ale kdyz se v tom clovek nechce moc vrtat, tzn. kazdej den neco prenastavovat, smazit procak a drtit pameti, tak je to velice stabilni a pohodova deska. Instaloval jsem 4 MSI a vsechny byly v klidu (neco pro K6, KT 133, KT 266, KT 333).
Mimochodem, taky mam trochu pretaktovano a facha to :wink:
MB Gigabyte GA-7VT600 mate s ni nekdo zkusenosti? dikz za odpoved, je to nejaka hoodne osekana verze ale mi staci protoye vsechno mam na kartach do pci
Tady by se mohl založit nějakej Ultras AntiMSI klub koukám. Osobně jsem jich postavil mraky, poněvadž ve firmě se jedou z 90 procent a nic. Reklamace bych spočítal na prstech jedné ruky a ještě bych se tou samou moh šťourat v nose. Pokud různí bastlíři vyváděj s PC různé ptákoviny, neustále něco vyndavají, zandavají, přišroubovájí, taktí, vobčas něčím do desky narazí či rejpnou, apod., tak se není čemu divit. MSI bych tak černě neviděl. Krom toho, když je to taková lůza, tak proč by tato společnost zaujímala celosvětově 3. či 4.místo v prodeji MB? Všichni si zřejmě rádi kupují xindly.
jj, kdyz si predstavim, ze pulka lidi tady na foru vyvadi s kompem podobny psi kusy jako muj kamos, kterymu z pc koukaji draty, hardy a vse opravuje svepomoci, tak se tomu nedivim.
no, řeknu to takhle, msi neni shit, ale je xy lepších výrobců mb
SouhlasCitace:
Původně odeslal sid
Ja osobne bych si ji nekoupil, protoze za stejnou, nebo otrochu vyssi cenu muzu neco o dost lepsiho, tak proc MSI. To ze nejaky vyrobek hodne prodava, nemusi znamenat automaticky kvalitu.
resim stejny problem, co je lepsi: Asus A7N8X-X, Asus A7V600, Abit KV7 nebo Epox EP-8RDA3 ??? ??? ? poradte plis, potrebuju aby ta deska mela podporu 400 fsb, diry kolem patice a pripadne pasivni chladic northbridge je prinos
Aj ja chcem kupit teraz dosku:
Uvazujem o:
ASUS A7N8X Deluxe/GD Ver. 2, NVIDIA nForce2-ST, AMD Duron / Athlon XP, FSB 400/333/266 MHz, 5xPCI, 3xDDR DIMM Dual channel 128 bit 400/333/266 MHz, AGP*8, sound Dolby Digital Encode 5x audio jack, integr. 2x LAN karta (nVidia+3Com), 2x Firewire 1394, 6xUSB2.0, Intervideo WinCinema (BUNDLE : WinDVD, WinRip, WinCoder, WinProducer), ATX, SPDIF, Asus COP, Q-Fan, MyLogo, EZ Flash
za 3990sk
Gigabyte 7VT600-1394, AMD Athlon/Duron, chipset Via KT600/8237, FSB400MHz, 2xSATA, 2xPATA, RAID, 3xDDRAM 400MHz, AGP*8, 5xPCI, sound AC`97, integr. LAN 10/100 Realtek, podpora 1394, USB2.0
za 2715sk
ASUS A7V600 AMD Athlon, chipset Via KT600, FSB 400MHz, 3xDDR DIMM 400MHz, ATA133, RAID 0*1 SATA, 6xPCI, AGP*8, integr. Gigabit LAN 3Com C940, sound ALC 6 kanál,WIFI slot, 8xUSB2.0, ATX, MyLogo2, EZ Flash, Q-Fan
za 2990sk ale k tejto by som musel kupovat este FireWirw, takze +600sk
No cital som dooost recenzii aj problemov s doskami a mne to vychadza na tu ASUS A7N8X Deluxe/GD Ver. 2 Chipset Via Kt600 sice vyzera velmo dobre, ale snad ten nForce2 za ten rok vyladili. Ono totiz vzdy su problemi s prvich reviziach dosiek! Predpokladam problemi aj u Via Kt600. Neskor to urcite vyladia.
No teraz fak neviem neviem, ale asi ta ASUS A7N8X Deluxe/GD Ver. 2
Snad nebudu s nou problemi.
Bo dost sa tu pise o nekonpatibilite nForce2 a niektorych RAM. No podla inych for sa mi zda ze nekompatibilita sa prejavuje len pri dual pristupe do RAM. Fak je to misung ;D
Linux na tom teraz nechcem pustat a snad aj ten bude na nForce coskoro bezproblemovy ;D
Vase nazory a postrehy? ;D
Ozaj ta ASUS A7N8X Deluxe/GD Ver. 2 by podla vsetkeho mala mat uz oficialnu certifikovanu podporu 400MHz zbernice, ale aj tak co je to proti 800MHz u Intelakov ;D Kua, ten chipset i875 vyzera fajne.[/b]
Sakra ;D
A uz som si nie ist!!!! Teda, ani som si nebol, ale...
nForce2 Kt600 nForce2 KT600 ???
Je to na samovrazdu ;D
ASUS A7V600 je velmi pekne navrhnuta. Sa mi lubi ze ma SoketA otoceny o 90stup. proti inym ;D Bude to ofukovat aj chipset ;D
Skoda ze nema FireWirw
Aaaaaaaaaaa..... ja neviem. Pockam par dni co z toho bude. :?:
pockal by som az vychitaju muchy na KT600 a zatial by som zobral ASUS A7N8X Deluxe/GD Ver. 2 :wink:
Obavam sa ze kym bude naozaj iste ze kt600 je super volba,
pre mnohych a aj pre mna bude kupa dosky so SoketA neaktualna-
nerentabilna ;D
mas pravdu :!: uz budu nove sokety na opterony a athlony64
tak ber ten nforce2
A co Epox 8rda3+ nebo 8rda+ ???
Připojil bych se k MJC:Nforce2,Kt600,Nforce2,Kt600
Máš rechtCitace:
Původně odeslal Slusnak
Měl jsem 3 desky od msi a vždy jely bez problému a polovina známych jede taky na msi a nikdo si nestěžuje....ja jdu každopádně do: MB MicroStar KT6 Delta-LSR - VIA KT600, SATA, LAN
Tak jsem si to tady procital uz dlouho a uz jsem to memohl vydrzet ty vecne nadavky na MSI. Znam spoustu lidi kteri maji MSI, prevazne VIA chipset. Sam jsem osobne nekolik pocitatu s MSI sestavil, a musim rict ze jsem u techto desek nenarazil na zadny problem nebo nedostatek. Vsechno nabehlo hned na poprvi, instalace winu a vsech driveru bezproblemu. A ty zvesti co tu koluji ten rikal tohle a ten tohle uz me fakt vytaci. :evil: