Ja som na prevody systemov diskov nasiel zaujimavy program :arrow: http://www.studna.cz/go/download.php/fid/2415
Printable View
Ja som na prevody systemov diskov nasiel zaujimavy program :arrow: http://www.studna.cz/go/download.php/fid/2415
Jistě - e1 má recht s tím vužitím NTFS.
Já mám doma počítač osamocen, lezu tam jenom já. Máti akorát na Solitaire. :-)
Mám XP Pro na disku C:6Gb/D:33Gb. Vše ve FAT 32.
Protože když si nabootuju ze šuplete (Win 98-20 Gb,FAT 32), tak potřebuju aby ty 98 mohli všechno vidět a spravovat.
Jinak ze šuplete bootuju kvůli starším věcem, víme jak je to s kompatibilitou XP.
2 mitchi...no problém mít na jednom partitionu tři OS:) jako to mám já...:/
ani nechcem vediet co ti to vsetko robi :lol: :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Likedi
nemám jediný problém...jediný problém byl sehnat money na licenci System Mechanicu...pak pár zku*venejch instalací a pak se mi to podařilo (než jsem se to naučil udělat)...:)Citace:
Původně odeslal mitchi
Jakobych nekde vycet, ze NTFS ma efektivnejsi tabulku souboru, takze se na nej vejde vic nez na FAT32, podobne jako se na FAT32 vejde vic nez na FAT(16). Je to blud?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ale proc jsem sem vlez - mam problem podle jmena threadu, ale jasnou odpoved, ktera by plne uspokojila moje touhy, jsem tu nenasel.
Mam jeden segment C:, na nem W2k na NTFS a druhy segment D:, na kterym jsou jen data a bezi na FAT32. W2k me prudi samo o sobe, navic se mi to ted strasne zpomalilo, nevim jestli to dela to NTFS nebo jsem chytil nakyho vira (tomu by nasvedcovalo, ze se disk co chvili zavrti bez zjevny priciny a soustavne mi behaj naky data pres modem, aniz bych v Netu cokoliv delal; nemam tam zadnou ochranu - jen Ad-Aware a ten mi nenasel nic - povazoval jsem to stejne za provizorium a tak ze s timhle kompem nikam nepolezu, kde je to nebezpecny, ale ono je to asi bez gumy nebezpecny vsude :? ). Takze bych se chtel s tim C: vratit k W98 a FAT32. DOS pochopitelne to C: ted nepozna a PartitionMagic, co tu mam, mi posledne odmital bezet, tak se mi nechce s podobnym experimentovanim znovu ztracet cas.
Moje predstava je to C: nechat spachat sebevrazdu tim, ze bych ho primo z Woken2K zformatoval. Jenze:
1. Narazim pri tom na moznost prechodu na FAT32?
2. Muzu ho takhle zformatovat totalne do hloubky?
3. Neohrozim tim data na D: ?
to Mikus:
A co takhle si půjčit jinej hadřík a nabootovat z něj.
:wink: Potom ten svůj upravit z jiného systému, takže dat na D: se nedotkneš.
V pohodě si to c: zbortíš formátem a převedeš si fatku.
Nebo rozjedeš z toho půjčenýho hadru i Part.Magic a překonvertíš fatku násilím.
Tak asi, tak ne... 8-)
Tak jsem to po urcitejch pocatecnich potizich zvladnul jednodusejc, nez jsem si myslel. Necekal jsem, ze FDISK ten NTFS umi rozpoznat, ale umi. Po tom, co jsem si posichroval data vice mene tak, jaks radil, jsem v FDISKU ten NTFS-segment proste smazal a udelal novej. Pak format a vsechno slo vice mene jak po masle, toho D-cka se to ani nedotklo. :-)
Ty pocatecni potize ale staly za to. :?
Nejdriv jsem se to jeste pokusil zachranit AVG-ckem, vyhazel asi 3 viry. Otestoval jsem to (offline) jeste jednou - byly pryc. Jako koumavej clovek, kterej neni lajdak, jsem si u Grisoftu zjistil, ze na system lezou dirama v W2k a ze na to jsou zaplaty. Jdu si je stahnout k Mikrousovum a jen jsem zacal stahovat, pres aktivovanej rezidentni stit AVG, jsem okamzite chytil vira novyho, a ten stal za to. Vyskocilo mi okynko hlasici infekci, dobra, okynko pryc dojedu to a pak to vycistim - jenze okynko se nedalo, bylo hned zpatky, HaDr makal jak vzteklej a jelo se jak po velikonocich po dalnici domu. Chtel jsem to mit pryc, nez nainstaluju ty stazeny apdejty, spustim podle pokynu okynka test AVG, a muzu si dat dovolenou. Normalne ten test trva nejvys 15 minut, tady mi to nakonec udelalo soucet 904 minut, tedy dobrych 15 hodin :evil: . Taky nechapu, to okynko hlasi presne, kde ten vir sedi, proc to musi nejdriv testovat celej disk :?: . A po tech 15 hodinach mi to doporuci, kam mam toho vira poslat, udelem - a hlaska, vira odstranit nemuze :-( . Nechal jsem to stat, ze me snad neco napadne, abych si tam neznicil svoje data a sel oprasovat druhyho kamose (ten mel pomoct ten HaDr opravit), kterej me mlatil do hlavy uplne jinou, ale stejne zdlouhavou srandou. Po nekolika hodinach zkusim zase neco, jestli to pujde a najednou krasa, modre z nebe na obrazovce a zas nejaky pritroubly hlasky. Zpatky to neslo, takze sitovej vypinac se pricinil. 8-)
Pristi den zapnu, nabeh normalne, bezel i normalnim tempem, takze zase AVG-test, normalnich 15 minut, nasel 1 vira na stejnym miste, jako byl den pred tim, bez problemu ho vyhodil, jeste jeden test, kamos je cistej. Mezi tim ale uz dozvracel ten druhej, takze jsem se na ten prvni vyp.d, vzal z nej ten HaDr, hodil ho na ten druhej a bylo.
Problem toho druhyho byl taky zejimavej. Napojil jsem jedno HD na volnej IDE jako sekundarni master, abych se podival, jestli na nem mam misto, kam dych ty data zatim posichroval. Je to 1GB Conner a ma problem, ze na nem je napsano, jako slave je bez cumperlika, jako master s cumprlikem, ale neni napsano, pres ktery 2 piny se ma hodit (Caviary jsou obracene, master bez, slave s). Takze zkouset a jestli jsem tim neco rozhasil na C:, nevim kdyz jsem na 3. pokus te piny nasel, uz nechtel bezet. Takze format perfektne nainstalovanyho C-cka - a on nechtel, az po dlouhych pokusech me napadlo oskenovat zachrannou disketu a ona mela spatne citelny data -> nova disketa, format -> instalace W98 z CD. Jenze zas nechapu proc, on se pri ty instalaci najednou zacal hrabat na HD, kterej mam na stejnym IDE jako slave a na kterym mam startuschopnou (jako master) W98SE, a zacal mi tam hlasit naky konflikty, ze tam neco nemuze najit a cely to rozhasil, takze ted budu muset i tohle preinstalovat. Co tam vubec ma co pohledavat a nehledi si jen svyho HaDru? A to jsem se jeste predtim pokusil to C-cko SCANDISKem opravit a taky mu to trvalo asi 15 hodin, aby mi u dalsiho kroku oznamil, ze nema v poradku data, ze nemuze pokracovat :evil: . Spustil jsem to soucasne s tim AVG, takze jsem krasne nemoh ani na jeden pocitac :cry: .
Obcas si rikam, co je horsi zlo, jestli Wokna nebo vir. Asi to vyjde na stejno. :roll:
2 Mikus: tak takhle jsem se nepobavil, scandisk je smrtonosny program to bych v windows 98 radsi nepoustel ;) kdyztak norton disk doktor nebo jak se to jmenuje, ten umi opravit narozdil od scandisku ktery to roz***e jeste vic :D jinak takove to sachovani s woknama mi pripomina moje prihody kere uz by na knihu urcite stacily :D nj kdyz vas sere kazda blbost we woknach kazdy zasek tak to prehravate co tyden nebo co dva tydny :D
Tak s tím nemůžu souhlasit. NTFS má pro každého jednu zcela zásadní výhodu a to mnohem větší bezpečnost dat při nějakém problému (pád systému/aplikace, přerušení stahování souboru - na ntfs tam ta část co stáhla bude, ...).Citace:
Původně odeslal e1
No a pak spoustu drobností, které už tu byly většinou zmiňované. Omezení velikosti souboru (nikdy nepotřebuješ uložit na disk image DVD?), nastavení práv (to někdo využít nemusí, já to třeba doma používám hodně, pro omezení technicky neznalých ostatních členů rodiny), neplýtvání místem na disku (obzvláště na velkých oddílech).
Rychlostně je na tom FAT32 lépe pouze na starších discích, na nových discích už to není pravda (a i na těch starší discích není rozdíl v rychlosti nijak velký).
Doporučuji přesně obráceně. K Win když to není nutné FAT32 nikdy, vždy použít NTFS. Použití FAT32 opodstatňuje pouze 1 věc, nutnost přistupovat k datům ze systému, kde není možné zapisovat na NTFS (čtení je možné zajistit úplně všude).
EDIT:
v historii jsem ještě koukal na jednu mnou neuvedenou nevýhodu NTFS, při poškození tabulky rozdělení souborů je velká šance přijít o celý oddíl - to je sice pravda, ale dnes když už se při taktování nemění frekvence pro řadič disků je tato nevýhoda už poměrně malá
A omlouvám se na reakci na tak starý příspěvek, koukal jsem na datum pouze posledního příspěvku a nevšim si, že je celý ten thread tak prastarý (opravdu mě nenapadlo, že by někdo reagoval odpovědí na rok starý příspěvek)
To bol ale napad, vytahovat 2 roky stary thread... :rolleyes: A este takou kravinou. Scandisk normalne funguje, len musis vediet, co robis.
tak sry ze sem ho vytah, ale ten prispevek byl maximalne usmevny. a scandisk jsem myslel ten co je ve win9x pri startu PC kdyz ho vypnete nekorektne a nekdy zacne najizdet pri kazdem startu tak ten je fakt sileny, ikdyz mate druhou fat tabulku naprosto OK tak to nepzna a skopiruje tu spatnou na tu dobrou, tak proto ;)